ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Και χωρίς να είναι καλός κέρδισε 3-0

και-χωρίς-να-είναι-καλός-κέρδισε-3-0-589266

Χωρίς να έχει την καλή απόδοση, ο Ολυμπιακός με πρωταγωνιστή τον Κώστα Φλίγκο έκλεισε νικηφόρα με την 4η σερί νίκη του, και 11η συνολικά, τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής, κερδίζοντας χθες με 3-0 τον Θεσπρωτό, μένοντας ένα βαθμό κάτω από την κορυφή κι ενώ την Κυριακή έχει τρίτο συνεχόμενο ματς έδρας

Ο Ολυμπιακός Βόλου κρατώντας το αποτέλεσμα …θέλει συνέχεα και διάρκεια στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος ώστε να προσπεράσει τον Απόλλωνα Λάρισας, που χθες νίκησε με 5-0 τη Νίκη Βόλου, είναι στο +1 και θα είναι αντίπαλος στις 12 Μαρτίου στο Βόλο, με τους ερυθρόλευκους που έχουν στόχο να είναι πρώτοι τον Μάιο.

Πάντως και το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός δεν ήταν καλός και πέτυχε τρία γκολ, σε μια μέρα που του έλειπε ο καλός ρυθμός, η συγκέντρωση και η γρήγορη ανάπτυξη λέει πολλά, και όπως παραδέχτηκε και ο προπονητής Τίμος Καβακάς «Αυτό που μετράει είναι ότι κερδίσαμε και κερδίσαμε εύκολα, και αν και η εικόνα μας υστερεί από την προηγούμενή μας εμφάνιση …συνεχίζουμε για το επόμενο παιχνίδι…»

Στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε πολλά προβλήματα μέχρι να πετύχει γκολ, αλλά όταν καθάρισε το ματς …μετά οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν συντήρηση δυνάμεων και έφτασαν σε μια άνετη νίκη.

Χατ-τρικ ο Φλίγκος

Σκοράροντας σε 10 από τα 15 ματς του α΄ γύρου, ο Κώστας Φλίγκος είναι πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού και της Γ΄ Εθνικής. Ο πρωταγωνιστής (και χθες) της νίκης του Ολυμπιακού, είχε σκοράρει 2 γκολ σε 4 ματς (στην Κατερίνη με Πιερικό και στο Βόλο με Αμβρακία, Μ. Αετούς και Φιλιππιάδα), ενώ χθες πέτυχε 3 γκολ, και με το πρώτο του φετινό χατ-τρικ στο φινάλε του α΄ γύρου έφτασε τα 16 γκολ.

Με μια αλλαγή

Με μια αλλαγή σε σχέση με την 11άδα της περασμένης Κυριακής παρατάχθηκε ο Ολυμπιακός χθες κόντρα στον Θεσπρωτό, με τον Ηλία Σταύρου να μην είναι για πρώτη φορά φέτος στο αρχικό σχήμα (αν και αγωνίστηκε στο β’ μέρος και έκανε 15 τις συμμετοχές του στον α΄ γύρο, 1305 λεπτά), ενώ ο Σάκης Κατσούλης, που ξεκίνησε κάτω από τα δοκάρια, έκανε το απόλυτο (1350’), παίζοντας χωρίς να έχει χάσει λεπτό

Μπροστά από τον Κατσούλη, στο κέντρο της άμυνας ήταν οι Ντόικιτς και Ζώνας, ενώ στα άκρα, δεξιά ήταν ο Στουρνάρας και αριστερά ο Ιωαννίδης.

Ο Φαμπρίτσιο Πότσι ξεκίνησε στον άξονα της μεσαίας γραμμής μαζί με τον Οικονόμου, οι Δωματάς και Μουκάμ ήταν στις πλευρές μεσοεπιθετικά, ο Μασάντο είχε το ρόλο του οργανωτή, και σε θέση φορ ήταν ο Κώστας Φλίγκος στην πιο παραγωγική του μέρα…

Στην επανάληψη έκανε την πρώτη του εμφάνιση ο νεοαποκτηθείς Δημήτρης Σουάνης, ενώ έπαιξαν και οι Σταύρου, Ευθυμιάδης και στον πάγκο του Ολυμπιακού έμμειναν οι Αν. Κόκας, Δ. Κόκας, Αναστασίου Παλιούρας, ενώ εκτός αποστολής ήταν ο Λόρι Κέρι

Κακό ξεκίνημα

Μπορεί ο Ολυμπιακός να έφτασε σε μια άνετη νίκη με 3-0 επί του Θεσπρωτού, αλλά στο ξεκίνημα, και μέχρι να φτάσει στο πρώτο γκολ, έδειχνε μπλοκαρισμένος και να μην έχει λύσεις στο να δημιουργήσει, με τους παίκτες του Θεσπρωτού να πιέζουν ψηλά όσο άντεχαν… Οι ερυθρόλευκοι έδειχναν αδικαιολόγητα αγχωμένοι και έπεφταν σε εύκολα λάθη, αλλά όλα έδειχναν ότι η ανούσια υπεροχή και κυκλοφορία της μπάλας θα άλλαζε με το ξεκλείδωμα της άμυνας την Ηπειρωτών, κάτι που έγινε μετά το γκολ…

Στο πρώτο ημίωρο πάντως ο μέτριος και χωρίς ρυθμό Ολυμπιακός δεν είχε την οργανωμένη τελική προσπάθεια, και η πρώτη καλή στιγμή ήταν στο 31΄ όταν ο Στουρνάρας σούταρε από πλάγια θέση με τη μπάλα να φεύγει άουτ…

Όταν πήρε φόρα…

Όταν πήρε φορά ο Ολυμπιακός «καθάρισε» το ματς με 3-0 χωρίς να φτάσει σε υψηλά στάνταρ απόδοσης.. Στη δεύτερη τελική προσπάθεια ήρθε το πρώτο γκολ, ενώ σε ένα πεντάλεπτο στην επανάληψη ήρθαν άλλα δυο γκολ και ο Ολυμπιακός πανηγύρισε την 11η φετινή του νίκη στο πρωτάθλημα.

Το σκορ άνοιξε στο 35’ όταν ο Μουκάμ πάσαρε στον Μασάντο στο ύψος της μεγάλης περιοχής, ο Πορτογάλος έβγαλε μπαλιά στον Φλίγκο μέσα στην περιοχή, και αυτός με πλασέ έγραψε το 1-0.

Κι ενώ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Θεσπρωτός είχε μια καλή ευκαιρία κάτι που έγινε και μετά το ξεκίνημα στο δεύτερο μισό …με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Τίμος Καβακάς έκανε δύο αλλαγές, ρίχνοντας στο παιχνίδι τους Σταύρου και Σουάνη, στις θέσεις των Πότσι και Ιωαννίδη αντίστοιχα, και με τη διάταξη στο 3-5-2, οι «ερυθρόλευκοι» έπαιξαν με δύο επιθετικούς και η νίκη «καθάρισε» σε σύντομο χρόνο.

Στο 58’ έγινε το 2-0 για τον Ολυμπιακό, όταν ο Κώστας Οικονόμου μετά από ατομική προσπάθεια ανατράπηκε, αλλά ο διαιτητής άφησε το πλεονέκτημα με την μπάλα να φτάνει στον αμαρκάριστο Φλίγκο, ο οποίος εύκολα με πλασέ την έστειλε στα δίχτυα.

Στο 61’ ο Κώστας Φλίγκος πέτυχε το 3ο του χθεσινό γκολ και 16ο φετινό σφραγίζοντας τη νίκη του Ολυμπιακού. Ο επιθετικός των «ερυθρολεύκων» έφυγε από τον Νόνη πλασάροντας τον τερματοφύλακα Κωνσταντάκο, για να γράψει εύκολα το 3-0.

Ο Ολυμπιακός στη συνέχεια κατέβασε ταχύτητα, καθώς την Κυριακή νωρίς το μεσημέρι υπάρχει και το παιχνίδι με την Ιστιαία, με τους «ερυθρόλευκους» να κάνουν συντήρηση δυνάμεων.

Κυριακή πιο νωρίς

Πιο νωρίς από τα άλλα ματς θα διεξαχθεί η κυριακάτικη (29/1) αναμέτρηση του Ολυμπιακού Βόλου, με την Ιστιαία για την 17η αγωνιστική του 2ου ομίλου της Γ’ Εθνικής.

Το ματς Ολυμπιακός Βόλου – ΑΕ Ιστιαίας θα ξεκινήσει στις 13.45 και διαιτητής ορίστηκε ο Παντελής Τρέβλας (Ημαθίας)

15η αγωνιστική Γ’ Εθνικής

Ολυμπιακός – Θεσπρωτός 3-0 (35’,58’,61’ Φλίγκος)

Διαιτητής: Βουρνέλης (Θεσσαλονίκης)

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Κατσούλης, Στουρνάρας, Ιωαννίδης (46’ Σουάνης), Ντόικιτς, Ζώνας, Πότσι (46’ Σταύρου), Οικονόμου (65’ Ευθυμιάδης), Δωματάς, Μουκάμ, Μασάντο, Φλίγκος.

ΘΕΣΠΡΩΤΟΣ: Κωνσταντάκος, Ηλίας, Μυρσινιάς, Νόνης, Πάνος, Βιτώρος, Μέμμος (65’ Μπλέτσας), Γιάκος (77’ Πολυχρονιάδης), Ντόκος, Σούκιας, Μπίκας (90’ Κωστάκης).

ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου