ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Με τους ξένους να κάνουν τη διαφορά

με-τους-ξένους-να-κάνουν-τη-διαφορά-617439

Με τους ξένους να κάνουν επιτέλους τη διαφορά, θα πορευτεί στο υπόλοιπο των 17 αγώνων του ο Ολυμπιακός Βόλου, αφού οι δυο που αποκτήθηκαν -και ένας ακόμη που αναμένεται- ήρθαν για να δώσουν περισσότερες λύσεις και, μάλιστα, ανακοινώθηκαν τις κατάλληλες στιγμές. Όταν δηλαδή κτύπησαν «καμπανάκια» από όχι καλά αποτελέσματα και εμφανίσεις.

Η πρώτη μεταγραφή της χειμερινής περιόδου ήταν αυτή του Γαλλο-Καμερουνέζου Ερβέν Μουκάμ… μετά το ματς με τη Νίκη, και η δεύτερη αυτή του Πορτογάλου Ούγκο Μασάδο, μετα το ματς με τον Αχιλλέα Νεοκαισάρειας. Σε ό,τι αφορά τους ξένους που ξεκίνησαν τη χρονιά, συνεχίζει μόνο ο Αργεντινός Λιονέλ Πότσι. Επειδή κάθε ομάδα Γ’ Εθνικής μπορεί να έχει τέσσερις ξένους στο ρόστερ της, εξετάζεται μια ακόμη καλή αλλά δύσκολη περίπτωση .

Ο νεαρός μεσοεπιθετικός Μουκάμ που έχει θητεία στην Ελλάδα και στον Αστέρα Τρίπολης, έπαιξε τελευταίο ματς τον περασμένο Απρίλιο στο Καυτατζόγλειο, ενώ με την ομάδα της Τρίπολης έπαιξε 15 ματς στη Σουπερλίγκα και άλλα 10 στο κύπελλο, όπου πέτυχε και 3 γκολ: στη Λάρισα, στον Τύρναβο και επί του Κισσαμικού. Πριν έρθει στην Ελλάδα ο Ερβέν Μουκάμ Μεκοντσό, είχε 6 γκολ σε 17 παιχνίδια της τέταρτης κατηγορίας της Γαλλίας, ενώ προέρχεται από τα τμήματα υποδομής της Μετς.

Ο Ερβέν Μουκάμ, που είναι 8 φορές διεθνής με τις ομάδες Νέων της Γαλλίας (Κ17, Κ16) έχει ύψος 1,68 και είναι 23 ετών, ήδη προπονείται 20 μέρες με τους ερυθρόλευκους, και από την Τρίτη θα εγκατασταθεί με την οικογένειά του στο Βόλο. Ο 22χρονος εξτρέμ, το καλοκαίρι είχε εντυπωσιάσει εξαιτίας της τεχνικής του κατάρτισης, της δύναμης αλλά και της μαχητικότητάς του.

Ο δεύτερος ξένος είναι ο πολύπειρος μέσος Ούγκο Μασάδο, ο οποίος θα αρχίσει προπονήσεις από την ερχόμενη εβδομάδα… Ο Μασάδο γεννήθηκε στις 4 Ιουλίου 1982 στην Πορτογαλία. Στο πλούσιο βιογραφικό του συμπεριλαμβάνεται η μεγάλη θητεία του στο Πορτογαλικό πρωτάθλημα -κυρίως στην Σπόρτινγκ Λισαβόνας-, την Κύπρο, το Αζερμπαϊτζάν και την Περσία, ενώ στην Ελλάδα έχει αγωνιστεί στη Football League με την Καλλιθέα, τον Α.Ο. Χανιά και τον ΟΦΗ.

Πρόκειται για έναν εξαιρετικό τεχνίτη της μπάλας, που με την εμπειρία του θα ενισχύσει τα μέγιστα στο σκοπό που έχει θέσει η Διοικούσα Επιτροπή Ποδοσφαίρου ΔΗΛΑΔΗ οι υψηλότερες κατηγορίες.

Όπως ανέφερε σε χθεσινές του δηλώσεις ο Α. Μπονόβας, η λύση της συνεργασίας με τον Μπρίτος φέρνει την ανάγκη απόκτησης επιθετικού, τη στιγμή που στην ομάδα υπάρχουν αυτή τη στιγμή οι Κώστας Φλίγκος και Αλέξανδρος Αναστασίου. Ο επιθετικός που θα αποκτηθεί θα είναι πιθανότατα Έλληνας, από ομάδα της Football League.

Ακόμη, η λύση της συνεργασίας με τον Θανάση Τέλλο δημιουργεί την ανάγκη για την απόκτηση ενός ακόμη κεντρικού αμυντικού, καθώς πλην των Κωστόπουλου και Ζώνα, που προορίζονται για βασικοί, στην ομάδα υπάρχει ο νεαρός Βασίλης Γκίτζιας. Επίσης, γίνονται κινήσεις και για την απόκτηση δεξιού οπισθοφύλακα, ο οποίος θα αντικαταστήσει τον Δημήτρη Στασινόπουλο, ο οποίος και αυτός έλυσε -κοινή συναινέσει- τη συνεργασία του με τους «ερυθρόλευκους». Όλοι οι παίκτες, πάντως, που θα αποκτηθούν θα προέρχονται από τις εθνικές κατηγορίες, και όπως έχει τονίσει ο Τίμος Καβακάς, στον Ολυμπιακό θα έρθουν έτοιμοι παίκτες, ενεργοί με συμμετοχές στις ομάδες όπου ανήκουν.

«Ολυμπιακός Βόλου και Απόλλων Λάρισας»

Δυο φαβορί έχρισε με δηλώσεις ο προπονητής της ΑΕ Καραϊσκάκης Νίκος Θεοδοσιάδης, μετά την πρόκριση της ομάδας του στα πέναλτι απέναντι στον Απόλλωνα. Σε ερώτηση σχετικά με το ποιες ομάδες βλέπει φαβορί για την άνοδο, έδωσε προβάδισμα σε Απόλλωνα και Ολυμπιακό Βόλου. «Είναι πολύ νωρίς ακόμα, αλλά τη δεδομένη στιγμή, το προβάδισμα το έχουν Απόλλων Λάρισας και Ολυμπιακός Βόλου. Ακόμα, όπως είπα, είναι πολύ νωρίς, αλλά αν ο Απόλλωνας έχει την ίδια σοβαρότητα και πειθαρχία, θα είναι στην κορυφή» είπε.

Οργανωτική Επιτροπή

Η Τιμητική Επιτροπή για τα 80 χρόνια του Ολυμπιακού όρισε εξαμελή Εκτελεστική Επιτροπή των 80 χρόνων, η οποία αποτελείται από τον κ. Ιάσονα Χατζή, πρόεδρο, και μέλη τους κ.κ. Χαρμάνη Αθανάσιο, Μεταφτσή Αλέκο, Θεοδωρίδη Ιωάννη, Καψιώτη Απόστολο και Γκανάτσιο Σωτήριο.

Η Εκτελεστική Επιτροπή θα συνεδριάσει άμεσα προκειμένου να αποφασίσει για τις εκδηλώσεις που θα γίνουν. Σε προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου που θα γίνει αμέσως μετά τις γιορτές, θα ανακοινωθεί το πλήρες χρονοδιάγραμμα των εκδηλώσεων.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου