ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Ευνοϊκή αναμονή και φιλικό

ευνοϊκή-αναμονή-και-φιλικό-651727

Θεωρώντας ευνοϊκή …την συνέχεια στην διακοπή του πρωταθλήματος και μένοντας σε αγωνιστικό ρυθμό με φιλικό αύριο στην Πιερία η Νίκη Βόλου περιμένει την επανεκκίνηση για ακόμη καλύτερη συνέχεια και με μεγαλύτερα σερί…

Ο προπονητής της Νίκης Στέφανος Ξηροφώτος θεωρώντας ότι δίνεται επιπλέον χρόνος στην ομάδα του να δουλέψει σ και να παρουσιάσει μεγαλύτερη βελτίωση θα δει κάποια από όσα δούλεψε την προηγουμένη «νεκρή» αγωνιστικά εβδομάδα στο αυριανό (3 μμ) φιλικό με τον Αχιλλέα Νεοκασάρειας στην Πιερία. Μιχάής Σουάρες και Στέλιος Αλεξανδρής συνεχίζουν να διανύουν περίοδο αποθεραπείας, ενώ οι στρατιωτικές υποχρεώσεις κρατούν εκτός τους Βαλάντη Κόκα και Κώστα Μουράτη, ενώ ο Φάνης Μαλακασιώτης είναι πλέον ο.κ.

Δυο στραβοπατήματα

Ως τώρα η Νίκη είχε δυο σημαντικά στραβοπατήματα και όχι περισσότερο το τελευταίο… Η Νίκη είχε τελευταίο αγώνα στο Κίτρος Πιερίας χάνοντας με παράπονα από τη διαιτησία από την Πύδνα(2-1) ένα δεύτερο θεωρητικά ντέρμπι μετά το Μαγνησιώτικο στο Βελεστίνο(2-0) από τον Ρήγα, ενώ ως το τέλος του α΄ γύρου έχει άλλα τέσσερα ντέρμπι δυο τον Δεκέμβρη στη Νέα Ιωνία και άλλα δύο εκτός έδρας σε Πιερία και Λάρισα όλα με ομάδες της πρώτης «πεντάδας» της βαθμολογίας…

Στη Νίκη βλέπουν κάθε ματς ξεχωριστά και τώρα το αμέσως επόμενο, ενώ ζητούμενο είναι η σταθερότητα και οι συνεχόμενες νίκες που θα δώσουν άλλο αέρα και ψυχολογία ενω θα διατηρήσουν και την ομάδα ψηλά .

Ως τώρα η Νίκη δεν έχει καταφέρει να κάνει σερί πάνω από δυο νίκες αφου ξεκίνησε με διπλό στη Φιλιππιάδα (0-2)συνέχισε με νίκη επί του Αχιλλέα Νεοκαισάρειας(3-0), αλλά έχασε στο Βελεστίνο(2-0), ενώ και στη δεύτερη προσπάθεια για σερί είχε νίκες επί του Θεσπρωτού (1-0) και στην Κέρκυρα επί του Αστέρα Πετριτή(1-3) για να έρθει η πρώτη ατυχία -με στραβοπάτημα -έδρας στη Νέα Ιωνία με την ουραγό Ιστιαία(2-2)! και πάνω που επέστρεψε στις νίκες (1-0 τον Τηλυκράτη Λευκάδας) ήρθε η ήττα από την Πύδνα Κίτρους …

Η Νίκη σε δυο ματς εκτός έδρας σε Φιλιππιάδα και Κέρκυρα σκόραρε στο πρώτο 45λεπτο και πήρε τις νίκες όπως έγινε και στη Νέα Ιωνία με τον Τηλυκράτη σε αντίθεση με την Ιστιαία που ισοφαρίστηκε στο φινάλε, κι ενώ τα δυο ματς που έχασε δέχθηκε γκολ στο πρώτο μισό ενώ με Νεοκαισάρεια και Θεσπρωτό πήρε νίκες στο β΄μέρος …

Ο επόμενοι αντίπαλοι

Ο επόμενος αντίπαλος στο πρωτάθλημα και για την 9η αγωνιστική είναι η Αμβρακία Κωστακιών που έχει μόνο μια νίκη που έχει πετύχει με ανατροπή ( το 0-1 ημίχρονο το έκανε 2-1 με αυτογκόλ του Νάκου και σουτ του Παππά στο 88’) επί των Μαύρων Αετών Ελευθεροχωρίου ,ενώ έχει και μια ισοπαλία έδρας(0-0) με τον Πιερικό.

Έκτος έδρας έχει μόνο ήττες (4) παίζοντας με ομάδες της πρώτης πεντάδας και έχοντας σκοράρει μόνο μια φορά στο Πανθεσσαλικό (έχασε 3-0 στην Πύδνα, 2-0 στη Λάρισα,3-1 στο Βόλο και 1-0 στην Άρτα με τον Καραϊσκάκη), ενώ ως γηπεδούχος η Αμβρακία έχασε από Τηλυκράτη (0-1)και Διαγόρα Σεβαστής (0-1).

Η Νίκη θέλει να κάνει το νέο της ξεκίνημα απέναντι στην ομάδα του πρώην παίκτη της Δημήτρη Μπαλάφα, ενώ στην 10η αγωνιστική έχει «έξοδο» απέναντι στο Πιερικό στην Κατερίνη όπου πέρσι έσπασε μια κακή παράδοση 40 και πλέον ετών…

Ο Πιερικός που ήταν αήττητος στις 4 πρώτες αγωνιστικές είχε δυο συνεχόμενες ήττες από Ολυμπιακό και Απόλλωνα που είναι και οι μοναδικές έχοντας συνολικά 2 νίκες,4 ισοπαλίες και τις 2 ήττες.

Στην Κατερίνη εχει κερδίσει την Ιστιαία (3-0) εχει χάσει από Ολυμπιακό (0-2) και εχει ισοπαλίες με Πύδνα Κίτρους (1-1) με ΑΕ Καραϊσκάκης (1-1) ενώ εκτός έδρας έχασε από Απόλλωνα Λάρισας (3-0) κέρδισε τους Μαύρους Αετούς Ελευθεροχωρίου (0-1) κι είχε ισοπαλίες με Τηλυκράτη Λευκάδας (0-0) και με Αμβρακία Κωστακίων (0-0).

Τα ντέρμπι

Μετά την Κατερίνη η Νίκη έχει το τοπικό κλασσικό ντέρμπι της 11ης αγωνιστικής με τον Ολυμπιακό στο «Π. Μαγουλάς», στη συνέχεια πάει στα Τρίκαλα να αντιμετωπίσει τους Μαύρους Αετούς και ο πρώτος γύρος κλείνει με τρία συνεχόμενα ντέρμπι.

Αρχικά στην 13η αγωνιστική η Νίκη θα υποδεχτεί την αήττητη σήμερα ΑΕ Καραϊσκάκης με την οποία πέρσι στη Νέα Ιωνία έμεινε στο 0-0, στην 14η αγωνιστική αντίπαλος θα είναι στην Πιερία ο Διαγόρας Σεβαστής που σήμερα είναι στην κορυφή με μόνο νίκες στην έδρα του και χωρίς να δεχτεί γκολ και τέλος στην 15η αγωνιστική θα αγωνιστεί στη Λάρισα με τον Απόλλωνα Λάρισας που ως σήμερα έχει την καλύτερη επίθεση.

Με 17 παίκτες

Ως τώρα στη Νίκη έχουν αγωνιστεί 17 παίκτες με 7 από αυτούς να έχουν παίξει και στα 8 ματς. Αυτοί είναι οι Νίκος Τζήμας, Γιώργος Ναουμίδης, Δημήτρης Δημολιός, Γιάννης Κορέτα, Γιώργος Νικλητσιώτης ,Μπάμπης Πετράκος και ο Νέτι Μέτσε που χάνει το επόμενο ματς λόγω του ότι συμπλήρωσε κάρτες. Η Νίκη έχει πετύχει 13 γκολ (τα 7 στη Ν.Ιωνία),ενώ δέχτηκε 7(2 εντός έδρας) και πρώτος σκόρερ της ομάδας με τρία γκολ είναι ο Γιάννης Κορέτα, ενώ ακολουθούν με δύο οι Μ. Παπαδόπουλος, Νικλητσιώτης και Μέτσε και με ένα οι Παρασκευαΐδης, Αλεξανδρής, Ναουμίδης, Μαλακασιώτης.

Οι συμμετοχές των παικτών

Νίκος Τζήμας 8 (720’)

Γιώργος Ναουμίδης 8 (720’)

Δημήτρης Δημολιός 8 (720’)

Γιάννης Κορέτα 8 (720’)

Γιώργος Νικλητσιώτης 8 (638’)

Μπάμπης Πετράκος 8 (608’)

Νέτι Μέτσε 8 (607’)

Γιώργος Παρασκευαΐδης 7 (509’)

Κόλα Κλέβι 7 (408’)

Στέλιος Αλεξανδρής 7 (484’)

Φάνης Μαλακασιώτης 7 (340’)

Νίκος Παπαδήμας 5 (383’)

Νίκος Παπαγεωργίου 5 (241’)

Φράνκο Τορεζάνι 5 (316’)

Κώστας Τσιουρέλης 5 (98’)

Κώστας Ζενούνι 5 (136’)

Μάριος Παπαδόπουλος 3 (206’)

*Στο πρωτάθλημα δεν έχουν παίξει καθόλου οι Ματθαίου (έχει 1 συμμετοχή στο Κύπελλο), Βουρδάκης, Ράπτης, Μουράτης, Κόκκας και Σφονδυλιάς.

Νέα αντίθεση Ακτσιαλή με κινήσεις της Δ.Ε.

Για μια ακόμη φορά την αντίθετη άποψή του σχετικά με τις ενέργειες του πρόεδρου της Διοικούσας Επιτροπής Ποδοσφαίρου της Νίκης να καταθέσει αγωγή εναντίον του διαιτητή Τεβεκέλη και να ενημερώσει τον εισαγγελέα εξέφρασε ο γενικός γραμματέας της Δ.Ε. ποδοσφαίρου της Νίκης, κ. Αντώνης Ακτσιαλής.

Ο βολιώτης παράγοντας σε νέες του δηλώσεις επισήμανε πως με τέτοιους είδους πράξεις δεν υπάρχει κάποιο κέρδος για την ομάδα, λέγοντας μεταξύ άλλων : «Είμαι αντίθετος με όλες αυτές τις ενέργειες. Εμένα δε μου αρέσει να λύνουμε τις υποθέσεις μας στα δικαστήρια. Καμία υπόθεση αυτή τη στιγμή δεν έχει λυθεί σε δικαστήριο σχετικά με τέτοια περίπτωση. Γι’ αυτές τις υποθέσεις οι αποφάσεις βγαίνουν μετά 5-6 χρόνια και στο τέλος είναι όλα καλά, πληρώνουν τα παράβολα και φεύγουν. Εγώ ρωτάω: έχει παραπεμφθεί από τον παρατηρητή διαιτησίας ο εν λόγω διαιτητής; Ο βαθμός που πήρε είναι πάνω από 7,9. Αυτή είναι η προσωπική μου γνώμη. Εγώ είμαι Νίκη, είναι η ομάδα της καρδιάς μου. Τέλος. Εγώ σας λέω έγιναν λάθη και αδικήθηκε η Νίκη. Ίσως να μη βρέθηκε σε καλή μέρα ο διαιτητής. Με το να πάμε στο δικαστήριο, προστατεύουμε την ομάδα;

Θα προστατευτεί, αν η Νίκη κάνει ένα υπόμνημα στην ΚΕΔ, που θα λέει ότι εμείς αδικηθήκαμε, όπως έκαναν κι άλλες ομάδες. Αν αδικηθήκαμε, πάμε γι’ άλλα. Δεν έγινε τίποτα. Πρέπει να ψάξουμε το καλό μας προφίλ. Δεν πρέπει να βγαίνουμε έτσι προς τα έξω».

ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου