ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

«Μόνο νίκη …με σοβαρότητα»

μόνο-νίκη-με-σοβαρότητα-711808

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Για μια ακόμη φορά, για ένα ακόμη ματς, το ζητούμενο για τον Ολυμπιακό Βόλου είναι η νίκη …και για μια ακόμη φορά ο προπονητής Παναγιώτης Τζαναβάρας ζητά από τους παίκτες σοβαρότητα απέναντι στους αντιπάλους αφού και αύριο η ερυθρόλευκη ομάδα είναι θεωρητικά το φαβορί στο πρώτο ματς εκτός έδρας με την Ενωση Απολλώνιου Ιστιαίας αλλά πρέπει να το δείξει στο γήπεδο…

«Να ‘μαστε πάρα πολύ σοβαροί και πολύ προσεκτικοί. Δεν επιτρέπονται λάθη. Αυτό λέω στους παίκτες μου, να μη βάζουμε σε κίνδυνο τους εαυτούς μας» επισήμανε σχετικά με το αυριανό (4.30 μ.μ.) ματς κόντρα στην Ιστιαία στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου της Παρασκευής ο Παναγιώτης Τζαναβάρας, ενώ η Βολιώτικη ομάδα δε φοβάται το άγνωστο, αφού στον Ολυμπιακό ποντάρουν στις δικές τους δυνάμεις.

Ο Ολυμπιακός Βόλου έχει συλλέξει πληροφορίες για τη δυναμικότητα των αντιπάλων στο πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής, όπου υπάρχουν πολλές άγνωστες ομάδες και αύριο που η Βολιώτικη ομάδα θα παίξει το πρώτο ματς εκτός έδρας στην Ιστιαία, η τεχνική ηγεσία έχει ενημέρωση για το τι θα αντιμετωπίσει, αλλά ζητούμενο για τον Παναγιώτη Τζαναβαρα είναι να μην υπάρχουν λάθη στην ομάδα… και χθες τόνισε: «Εχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι την Κυριακή με την Ιστιαία, μία ομάδα καινούρια στην κατηγορία που θα παίξει για πρώτη φορά στο γήπεδό της και παρότι έχασε την Κυριακή από τον Πιερικό με 3-0, σε γενικές γραμμές έδειξε κάποια καλά στοιχεία από τις πληροφορίες που πήραμε. Προετοιμαστήκαμε όλη τη βδομάδα γι’ αυτό το παιχνίδι με έναν και αποκλειστικό σκοπό, τους τρεις βαθμούς, γιατί αυτό απαιτεί το ειδικό βάρος της ομάδας μας και ο στόχος μας. Ξέρουμε ότι θα χρειαστεί πάρα πολλή προσπάθεια και πάρα πολλή δουλειά στο γήπεδο και πιστεύω ότι οι παίκτες μου θα ανταποκριθούν. Μαθαίνω ότι θα μας υποστηρίξει και ο κόσμος, πάντα τον θέλουμε κοντά μας να μας δώσει τη βοήθεια που χρειαζόμαστε και να τον ευχαριστήσω για τη βοήθεια που μας έδωσε την Κυριακή. Στόχος μας είναι να πάρουμε το παιχνίδι».

Οσον αφορά την εικόνα που έχει για τον αυριανό αντίπαλο ο Π. Τζαναβάρας ανέφερε: «Εχουμε πιο καλή εικόνα, γιατί η αλήθεια είναι ότι για τον Αστέρα Πετριτή δε γνωρίζαμε πολλά πράγματα. Για την Ιστιαία, που είναι και πιο κοντά και έπαιξε κιόλας ένα ματς, πήραμε πληροφορίες και έμαθαν κι αυτοί για μας. Σίγουρα γνωρίζουμε περισσότερα πράγματα. Η αλήθεια είναι ότι δε γνωρίζω πώς ακριβώς θα παραταχθεί η Ιστιαία και με ποια φιλοσοφία. Εμείς όμως είμαστε έτοιμοι για οποιαδήποτε κατάσταση και οποιοδήποτε στυλ παιχνιδιού βρούμε απέναντί μας».

Ο Ολυμπιακός θα παίξει αύριο, όπως και σε κάθε ματς για τη νίκη, αλλά ο προπονητής της ομάδας στη χθεσινή συνέντευξη τύπου αναφέρθηκε και στο πώς είδε την πρεμιέρα γενικά και για τη δική του ομάδα: «Μέσα στο ποδόσφαιρο είναι όλα. Νομίζω ότι εξαρτάται από το πόσο έτοιμος είσαι, ως ομάδα. Δε μπορώ να κρίνω τα αποτελέσματα, δε γνωρίζω πόσο προετοιμασμένες είναι οι ομάδες, πόσο έτοιμες είναι αυτή την εποχή και επειδή είδαμε και αρκετά διπλά, σίγουρα ευνοεί η κατάσταση τις φιλοξενούμενες ομάδες» ενώ για το ματς με τον Αστέρα Πετριτή τόνισε πως θα απομόνωνε το κομμάτι από το 65’-80’ «που χαλαρώσαμε μετά το 2-0 και μας τιμώρησε η μπάλα . Οπότε αυτό το κομμάτι δε θέλω να το ξαναδώ. Δε θέλω να δεχόμαστε γκολ, δε πρέπει να δεχόμαστε γκολ και μάλιστα, τέτοια γκολ».

Ο Π. Τζαναβάρας, που τόνισε πως θέλει μόνο νίκες, αναφορικά με τα αγωνιστικά ενημέρωσε ότι ο Φελίπε Ντα Κόστα είναι οριστικά απών, ενώ για τον Π. Ζώνα και τον Δ. Κόκκα που πλέον προπονούνται, σημείωσε ότι θα δει την κατάστασή τους και στην τελευταία προπόνηση θα αποφασίσει. Σε ό, τι αφορά τον Αργεντίνο Γκουστάβο Μπρίτος δεν υπήρχε κάτι νεώτερο σχετικά με την μπλε κάρτα του.

Με κόσμο στην Εύβοια

Πάντως αύριο ο Ολυμπιακός θα έχει και τη συμπαράσταση του κόσμου του, αφού εκστρατεία στην Ιστιαία προκειμένου να συμπαρασταθούν στην ομάδα διοργανώνουν οι Austrian Boys ενώ στην Εύβοια θα μεταβούν και αρκετοί φίλαθλοι μεμονωμένα.

Η αναχώρηση της εκδρομής των Austrian Boys αύριο Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου θα γίνει στις 11.30 π.μ. από το ΕΑΚ, ενώ η τιμή συμμετοχής ανέρχεται στα 14 ευρώ. Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται από 6μ.μ-10μ.μ. στο κυλικείο του ΕΑΚ στο Εθνικό Στάδιο Βόλου.

Ξεκίνημα για το μπάσκετ

Σήμερα και αύριο ξεκάνουν οι υποχρεώσεις του μπάσκετ του Ολυμπιακού και σε ανακοίνωση του συλλόγου αναφέρονται τα εξής: «Το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου και ώρα 19.00 στο ΕΑΚ Βόλου ανοίγει η αυλαία για τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ανδρικής ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού Βόλου, με τον αγώνα απέναντι στο ΓΣ Αλμυρού, για την 1η αγωνιστική της Α΄ φάσης των ομίλων του Κυπέλλου ΕΣΚΑΘ.

Ηδη μετά από μια κοπιαστική προετοιμασία, στις εγκαταστάσεις του συλλόγου στην Άλλη Μεριά, στο Στάδιο του Βόλου και στο κλειστό Γυμναστήριο, ήρθε η ώρα ο προπονητής μας Φωνης Μαυρομιχάλης και ο συνεργάτης του Κώστας Καραγιώργης να τεστάρουν τις δυνατότητες της ομάδας.

Όλοι οι παίκτες, πλην του Δημήτρη Καραθάνου , ο οποίος δεν έχει ενσωματωθεί στην ομάδα, λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, είναι στη διάθεση του προπονητή και προκαλούν ένα ευχάριστο πονοκέφαλο για την κατάρτιση της δωδεκάδας.

Την Κυριακή στις 14.00 στο ΕΑΚ Βόλου παίρνει τη σκυτάλη η γυναικεία ομάδα, η οποία θα δώσει τον πρώτο της αγώνα για το Κύπελλο Ελλάδας Γυναικών με αντίπαλο την Ασπίδα Ξάνθης. Ο αγώνας ήταν προγραμματισμένος για τις 12.00, αλλά μετά από αίτημα της φιλοξενούμενης ομάδας, στο οποίο συναίνεσε η ομάδα μας ο αγώνας άλλαξε. Από τον αγώνα θα λείπει λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων ο προπονητής μας Μιχάλης Καπουρνιώτης και την ομάδα θα κοουτσάρει ο συνεργάτης του Μάριος Μπορίνος, στη διάθεση του οποίου βρίσκονται όλες οι αθλήτριες, παλιές και νέες .

Την Τετάρτη στις αθλητικές εγκαταστάσεις του συλλόγου στην Άλλη Μεριά διοργανώθηκε μπάρμπεκιου και για τις δυο αγωνιστικές ομάδες, με την παρουσία όλων των αθλητριών και αθλητών, των προπονητών τους, των μελών της Διοικούσας Επιτροπής και της Διοίκησης του Ολυμπιακού Βόλου, ενόψει της έναρξης των αγωνιστικών υποχρεώσεων των δυο ομάδων, σε εξαιρετικό κλίμα, με πολύ κέφι και μεγάλη αισιοδοξία για την αθλητική περίοδο 2016-17.

Η Διοικούσα Επιτροπή καλεί τους φιλάθλους της ομάδας μας να συμπαρασταθούν και στα δυο τμήματα και να ενισχύσουν ακόμη περισσότερο την αυτοπεποίθηση των αθλητριών και αθλητών ενόψει των μαραθωνίων των πρωταθλημάτων τους, δείχνοντας έτσι και τη δυναμική του Συλλόγου, στέλνοντας και το μήνυμα ότι για τον Ολυμπιακό μας των 80 χρόνων ιστορίας, είναι μικρές οι κατηγορίες που αγωνίζεται .

Ευχόμαστε καλή επιτυχία στη ποδοσφαιρική μας ομάδα που θα αγωνισθεί την Κυριακή στη Ιστιαία για τη 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος, Παράλληλα με τον δικό μας αγώνα η σκέψη μας θα είναι και εκεί».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου