ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Προκήρυξη πλήρωσης θέσεων

προκήρυξη-πλήρωσης-θέσεων-305388

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ

  1. 1. Περιγραφή φορέα

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, μέλος του Διεθνούς Κινήματος των Εθνικών Συλλόγων Ερυθρών Σταυρών και Ερυθρών Ημισελήνων, ιδρύθηκε στις 10 Ιουνίου 1877 και αποτελεί το μεγαλύτερο Ανθρωπιστικό Οργανισμό στην Ελλάδα. Το έργο του βασίζεται στην εθελοντική προσφορά και περιλαμβάνει την παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας κοινωνικής φροντίδας, υπηρεσιών νοσηλευτικής φροντίδας, τμήμα εκπαίδευσης εθελοντών στην παροχή πρώτων βοηθειών, υπηρεσίες διάσωσης και ναυαγοσωστικής, αναζήτηση και επανασύνδεση οικογενειών, εκπαίδευση και κινητοποίηση εθελοντών, κλπ. Για την επίτευξη του ανθρωπιστικού του έργου ο ΕΕΣ συνεργάζεται με άλλους θεσμικούς φορείς, κρατικούς και μη. Επιπλέον στην Ελλάδα από τον Μάιο του 2015, υλοποιείται σε συνεργασία με τη Διεθνή Ομοσπονδία Ερυθρών Σταυρών και Ερυθρών Ημισελήνων και Εθνικούς Συλλόγους άλλων χωρών το Σχέδιο Επείγουσας Έκκλησης για βοήθεια στους πρόσφυγες και μετανάστες.

  1. 2. Περιγραφή του Κέντρου Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων στην Αγριά Βόλου

Το Κέντρο Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων που λειτουργεί ο ΕΕΣ στην Αγριά Βόλου, έχει δυναμικότητα για την παροχή φιλοξενίας σε 30 ανηλίκους προεφηβικής και εφηβικής ηλικίας. Βασικός στόχος της λειτουργίας του Κέντρου είναι η διασφάλιση ενός επαρκούς πλαισίου προστασίας και φροντίδας και η σταδιακή αυτονόμηση των ασυνόδευτων ανήλικων και ένταξη τους στην ελληνική κοινωνία. Ειδικότερα, το Κέντρο προσφέρει προστατευμένο περιβάλλον σε ανηλίκους, που βρίσκονται στη χώρα χωρίς τη συνοδεία της οικογένειας τους, μέσα από ένα πλέγμα δράσεων που περιλαμβάνει την κάλυψη των βασικών αναγκών διαβίωσης με ισότιμη πρόσβαση σε παρεχόμενα αγαθά και υπηρεσίες. Αναλυτικότερα, οι παρεχόμενες υπηρεσίες περιλαμβάνουν:

  • Κάλυψη βασικών αναγκών διαβίωσης (στέγη, τροφή)
  • Ψυχοκοινωνική στήριξη
  • Νοσηλευτική φροντίδα
  • Νομική συμβουλευτική
  • Υπηρεσίες διερμηνείας/ διαμεσολάβησης
  • Προγράμματα εκμάθησης ελληνικών, δημιουργικής απασχόλησης, ενισχυτικής διδασκαλίας και οργάνωση διαπολιτισμικών δραστηριοτήτων
  1. 3. Περιγραφή θέσεων

Για την επιτυχή υλοποίηση του Έργου, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, προτίθεται να προβεί σε σύναψη συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου έως και την 31η Δεκεμβρίου 2017, με συγκεκριμένες ειδικότητες και καλεί τους ενδιαφερόμενους υποψήφιους να υποβάλουν αίτηση για τις κάτωθι ειδικότητες:

  • Διερμηνείς Αραβικών & Ουρντού, 2 άτομα – Έμμισθο προσωπικό με σύμβαση ορισμένου χρόνου
  • Φροντιστές ανηλίκων, 3 άτομα – Έμμισθο προσωπικό με σύμβαση ορισμένου χρόνου
  • Διοικητικός- Υπεύθυνος Οικονομικών, 1 άτομο – Έμμισθο προσωπικό με σύμβαση ορισμένου χρόνου
  • Βοηθός Υπεύθυνου Οικονομικών, 1 άτομο – Έμμισθο προσωπικό με σύμβαση ορισμένου χρόνου
  • Διατροφολόγος, 1 άτομο – Εξωτερικός συνεργάτης με σύμβαση μίσθωσης έργου

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν την αναλυτική προκήρυξη με όλες τις σχετικές πληροφορίες, στην ιστοσελίδα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού www.redcross.gr. Η υποβολή των αιτήσεων καθώς και τα απαραίτητα δικαιολογητικά θα πρέπει να υποβληθούν από 14/09/2017 έως 25/09/2017.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου