ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος

πρόσκλησης-εκδήλωσης-ενδιαφέροντος-398922

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΔΗΜΟΣ ΖΑΓΟΡΑΣ – ΜΟΥΡΕΣΙΟΥ

Πρόσκληση Προκαταρκτικής Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την αξιοποίηση δημοτικού χώρου εντός του οικισμού Πουρίου της ομώνυμης Τοπικής Κοινότητας της Δημοτικής Ενότητας Ζαγοράς του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

1. Ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου στα πλαίαια αξιοποίησης των ακινήτων του, προσκαλεί κάθε ενδιαφερόμενο να καταθέσει μη δεσμευτικές προτάσεις αξιοποίησης για το ακίνητο εντός του οικισμού Πουρίου της ομώνυμης Τοπικής Κοινότητας της Δημοτικής Ενότητας Ζαγοράς του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, προκειμένου να προβεί στη συνέχεια στην προκήρυξη πλειοδοτικού διαγωνισμού για την βέλτιστη αξιοποίηση του εν λόγω ακινήτου, μέσω μακροχρόνιας μίσθωσης.

Ο δημοτικός χώρος – οικόπεδο του οποίου ο Δήμος Ζαγοράς Μουρεσίου είναι κύριος, νομέας και κάτοχος, βρίσκεται εντός των ορίων του πριν του 1923 οικισμού Πουρίου, έχει ολική επιφάνεια 1.881,05 τ.μ, και επ΄ αυτού υφίστανται: ι) παλαιά διώροφη οικία αποτελούμενη από το ισόγειο όροφο εμβαδού 129,29 τ.μ και τον πρώτο πάνω από το ισόγειο όροφο εμβαδού ομοίως 129,29 τ.μ , ιι) παλαιά ισόγεια αποθήκη εμβαδού 56,04 τ.μ, ιιι) παρακείμενη ισόγεια αποθήκη εμβαδού 17,61 τ.μ και ιν) έτερη ισόγεια αποθήκη εμβαδού 16,96 τ.μ.

2. Η μίσθωση και η ως εκ τούτου παραχώρηση του δικαιώματος εκμετάλλευσης του ως άνω χώρου θα ρυθμίζεται από όσα ρητά θα συμφωνηθούν στη σύμβαση μίσθωσης, από τα αναφερόμενα στο τεύχος προκήρυξης της μετέπειτα διαγωνιστικής διαδικασίας.

3. Για την ανάδειξη του πλέον κατάλληλου αναδόχου θα αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ζαγοράς Μουρεσίου, κατόπιν γνωμοδότησης της αρμόδιας επιτροπής που θα συσταθεί για το σκοπό αυτό, σύμφωνα με το συμβατικό τεύχος του διαγωνισμού που θα προκηρυχθεί. Επισημαίνεται ότι:

α. Όλες οι δαπάνες για την επισκευή των υφιστάμενων κτιρίων ή την κατασκευή νέων θα βαρύνουν εξ ολοκλήρου τον μισθωτή και θα παραμένουν μετά τη λήξη της μίσθωσης προς όφελος του μισθίου.

β. Η εξασφάλιση χρηματοδότησης για την υλοποίηση όσων απαιτούνται, στο πλαίσιο αξιοποίησης του εν λόγω χώρου, είτε με ίδια κεφάλαια, είτε με χρηματοπιστωτικό οργανισμό, θα αποτελεί κριτήριο του διαγωνισμού.

4. Περιεχόμενα προτάσεων

i. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν εγγράφως προς το Δήμο προτάσεις αξιοποίησης του συγκεκριμένου ακινήτου, η μίσθωση του οποίου πρόκειται να ακολουθήσει. Οι προτεινόμενες χρήσεις του θα πρέπει να είναι συμβατές με την τοποθεσία και τον χαρακτήρα του ακινήτου κα να συμβάλλουν στην τουριστική και πολιτιστική ανάπτυξη της περιοχής.

ii. Οι προτάσεις που θα υποβληθούν θα πρέπει να περιλαμβάνουν υποχρεωτικά σε συνοπτική έκθεση τα εξής :

  • Τα πλήρη στοιχεία του ενδιαφερόμενου στα οποία να περιλαμβάνονται πληροφορίες σχετικά με την επιχειρηματική του δραστηριότητα.
  • Την επιχειρηματική πρόταση αξιοποίησης (σε μορφή προκαταρκτικού επιχειρηματικού σχεδίου) του ακινήτου. Το προκαταρκτικό επιχειρηματικό σχέδιο θα περιλαμβάνει κατ΄ ελάχιστο :

– Τους στόχους, σκοπούς και προοπτικές της προτεινόμενης επιχειρηματικής δραστηριότητας καθώς και το προϋπολογιζόμενο ποσό της επένδυσης

– Τις προσδοκώμενες θέσεις εργασίας τόσο κατά τη φάση των αρχικών έργων και εργασιών όσο και κατά την περίοδο λειτουργίας της επένδυσης.

– Τον τρόπο εξασφάλισης χρηματοδότησης της πρότασης , είτε με ίδια κεφάλαια, είτε με χρηματοπιστωτικό οργανισμό.

– Την προτεινόμενη διάρκεια της μακροχρόνιας μίσθωσης

– Το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των απαιτούμενων έργων και εργασιών επί του ακινήτου.

5. Πληροφορίες σχετικά με το ακίνητο

Για πληροφορίες σχετικά με το ακίνητο καθώς και για τη λήψη των σχετικών στοιχείων (τοπογραφικού διαγράμματος κ.α) οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να απευθυνθούν στον Αντιδήμαρχο Δημοτικής Ενότητας Ζαγοράς κ. Απόστολο Κοντογιώργο στα τηλέφωνα 24263-50108 & 6944246860 κατά τη διάρκεια των ωρών 10:00 14:00, και να καταθέσουν έγγραφο αίτημα, στο οποίο θα δηλώνονται τα στοιχεία τους.

6. Υποβολή προτάσεων

Οι προτάσεις θα υποβληθούν σφραγισμένες στην έδρα του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου και ειδικότερα στο γραφείο πρωτοκόλλου, στο Δημαρχείο Ζαγοράς, καθημερινά 10.00’ – 14.00’ έως και την 11-08-2017. Για όλες τις προτάσεις θα τηρηθεί εμπιστευτικότητα. Στην εξωτερική πλευρά του σφραγισμένου φακέλου θα αναγράφονται ευκρινώς με κεφαλαία γράμματα τα πλήρη στοιχεία του ενδιαφερόμενου και τα εξής : «ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ για την αξιοποίηση δημοτικού χώρου εντός του οικισμού Πουρίου της ομώνυμης Τοπικής Κοινότητας της Δημοτικής Ενότητας Ζαγοράς του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας»

Ο Δήμος, μπορεί να έρθει σε επικοινωνία με όλους ή κάποιους εκ των συμμετεχόντων για την διασάφηση όρων της προτάσεως.

7. Οι ενδιαφερόμενοι να συμμετάσχουν και οι συμμετέχοντες στη διαδικασία αυτή δεν διατηρούν κανένα δικαίωμα, αξίωση αποζημίωσης από το Δήμο Ζαγοράς Μουρεσίου, για κανένα λόγο ή αιτία που σχετίζεται με την παρούσα πρόσκληση.

Ο Δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου

ΚΟΥΤΣΑΦΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου