ΑΛΜΥΡΟΣ

Προς δημοπράτηση η σκεπαστή λαϊκή Αλμυρού

προς-δημοπράτηση-η-σκεπαστή-λαϊκή-αλμ-755310

Στο τελικό στάδιο των διαδικασιών για τη δημοπράτηση του έργου για τη σκεπαστή λαϊκή αγορά βρίσκεται η Δημοτική Αρχή Αλμυρού, η οποία στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου θα φέρει το θέμα προς συζήτηση.

Η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολεοδομίας έχει έτοιμο τον φάκελο του έργου για την έκδοση της οικοδομικής άδειας και ετοιμάζει τα τεύχη δημοπράτησης.

Πρόκειται για ένα έργο που είναι προϋπολογισμού 400.000 ευρώ, το οποίο αποτελεί δέσμευση του δημάρχου Αλμυρού Δημήτρη Εσερίδη.

Η παρέμβαση θα υλοποιηθεί με ιδίους πόρους του Δήμου, καθώς το κονδύλι είχε προβλεφθεί στον προϋπολογισμό του 2017. Για την εκτέλεση του έργου θα προκηρυχθεί διαγωνισμός σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Το έργο θα κατασκευαστεί στα πρότυπα της λαϊκής αγοράς Φαρσάλων. Θα βρίσκεται στη θέση Πλατάνια ανατολικά από την έκταση όπου λειτουργεί η καθιερωμένη εμποροπανήγυρη.

Στην έκταση υπάρχει μία λωρίδα γης που εκτείνεται κατά μήκος της νότιας πλευράς του ρυμοτομικού σχεδίου της πόλης, η οποία χαρακτηρίζεται ως χορτολιβαδική, ενώ σε αυτήν περιλαμβάνονται και κτίσματα κοινής ωφελείας όπως σχολεία κ.ά.

Οι άδειες για αυτά τα κτίσματα είχαν εκδοθεί είτε μετά από βεβαίωση του Δασαρχείου ότι δεν βρίσκονται σε δασική έκταση, είτε μετά από έγκριση του τοπικού ρυμοτομικού.

Συγκεκριμένα, η σκεπαστή λαϊκή θα βρίσκεται στη θέση Πλατάνια ανατολικά από την έκταση, όπου λειτουργεί η καθιερωμένη εμποροπανήγυρη και κατά κύριο λόγο θα αποτελεί έκθεση για την προβολή αγροτικών μηχανημάτων και προϊόντων.

Η σκεπαστή λαϊκή θα είναι με σταθερή κατασκευή και όχι πτυσσόμενη, ανοικτή περιμετρικά, με περίφραξη και προσβάσιμη σε όλους, ενώ θα παρέχει και ηλεκτροδότηση. Θα συνεχίσει να λειτουργεί με την ίδια συχνότητα, μία φορά την εβδομάδα.

Σήμερα, η λαϊκή αγορά φιλοξενείται στον χώρο όπου διοργανώνεται το παζάρι. Ωστόσο, από τη λειτουργία της υπάρχουν πολλά παράπονα από τους παραγωγούς και τους μικροπωλητές, καθώς οι επαγγελματίες είναι εκτεθειμένοι στις καιρικές συνθήκες.

Επισημαίνεται ότι οι μελέτες για την κατασκευή του έργου εκπονήθηκαν από την Εταιρεία Ανάπτυξης Πηλίου, που τις παραχώρησε δωρεάν στη Δημοτική Αρχή Αλμυρού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου