ΑΛΜΥΡΟΣ

Ετοιμα τα σχολεία για το νέο έτος στον Δήμο Αλμυρού

ετοιμα-τα-σχολεία-για-το-νέο-έτος-στον-δ-756198

Ολοκληρώθηκε η καθαριότητα των αύλειων χώρων των σχολικών κτιρίων στον Αλμυρού, ενώ πραγματοποιήθηκαν και ηλεκτρολογικές και υδραυλικές εργασίες μικρής κλίμακας. Οι εργασίες για την αλλαγή και συμπλήρωση των υδρορροών και την αλλαγή των μονώσεων, που μπορούν να γίνουν παράλληλα με τα μαθήματα, συνεχίζονται.

«Τα σχολεία είναι έτοιμα για να ξεκινήσουν τα μαθήματα ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς. Εμείς από την πλευρά της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και από την πλευρά του Δήμου είμαστε στο πλευρό των καθηγητών, των διευθυντών, των μαθητών και των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων σε οτιδήποτε χρειαστούν», είπε η πρόεδρος της Επιτροπής Μαρία Σταυραντώνη.

Η Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου Αλμυρού το προηγούμενο διάστημα προχώρησε στον καθαρισμό όλων των σχολικών κτιρίων. «Κάναμε συμβάσεις με ηλεκτρολόγο και υδραυλικό για συντηρήσεις μικρής κλίμακας. Στο πλαίσιό τους επισκευάστηκαν παράθυρα, έγιναν ελαιοχρωματισμοί, τοποθετήθηκαν κάγκελα κ.ά.», συμπλήρωσε η ίδια.

Παράλληλα, τα βιβλία έχουν διανεμηθεί από τον Ιούνιο ενώ αυτή την εβδομάδα ολοκληρώνονται και οι μετακινήσεις και οι αποσπάσεις των εκπαιδευτικών.

Η κ. Σταυραντώνη λέει ότι όλα είναι έτοιμα. «Δεν έχουμε ιδιαίτερα προβλήματα. Οι ελαιοχρωματισμοί των περισσότερων σχολικών κτιρίων είχαν ήδη πραγματοποιηθεί από πέρυσι. Τώρα ο Δήμος Αλμυρού αναμένει τις προσλήψεις με τα 8μηνα για να ελαιοχρωματίσει και τα υπόλοιπα σχολεία όπως το Β’ Γυμνάσιο Αλμυρού, το 4ο Δημοτικό Σχολείο και άλλα σχολεία των χωριών», συμπλήρωσε.

Για το Δημοτικό Σχολείο Ανάβρας, η ίδια επισήμανε ότι το πρόβλημα με την υγρασία που υπάρχει παρουσιάζεται κάθε χρόνο και κάθε χρόνο αντιμετωπίζεται από τις Τεχνικές Υπηρεσίες.

Παράλληλα, η διευθύντρια της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολεοδομίας Καίτη Αδάμου ενημέρωσε ότι ανακαινίστηκαν οι τουαλέτες στο Γυμνάσιο Σούρπης, στο Νηπιαγωγείο Σούρπης και στο Γυμνάσιο – Λύκειο Σούρπης. Οι εγκαταστάσεις υγιεινής των σχολείων είναι ολοκαίνουργιες. Ακόμη και τα πλακάκια ξηλώθηκαν και τοποθετήθηκαν άλλα.

«Τώρα πρόκειται να ξεκινήσουμε εργασίες συντήρησης στις αποχετεύσεις, ενώ παράλληλα εκτελούμε εργασίες για την αλλαγή των μονώσεων, που μπορούν να γίνουν παράλληλα με τα μαθήματα» συμπλήρωσε η ίδια.

Επισημαίνεται ότι το πρόγραμμα για τον Αγιασμό των σχολείων έχει αναρτηθεί στον ιστότοπο του Δήμου Αλμυρού https://almyros-city.gr.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου