ΑΛΜΥΡΟΣ

Πρεμιέρα για το παζάρι Αλμυρού

πρεμιέρα-για-το-παζάρι-αλμυρού-770271

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η καθιερωμένη εμποροπανήγυρη του Αλμυρού ανοίγει σήμερα 23 Αυγούστου τις πύλες της παραμένοντας πιστή στο ραντεβού της με τους χιλιάδες επισκέπτες της.

Στη χθεσινή δοκιμαστική λειτουργία όλα λειτούργησαν άψογα από κάθε άποψη και η εμποροπανήγυρη είναι έτοιμη να υποδεχτεί πλήθος κόσμου. Ο υπεύθυνος υπάλληλος Αθανάσιος Μπίσδας ενημέρωσε ότι χθες που έγινε η σύνδεση με το ηλεκτρικό ρεύμα ρυθμίστηκε και η παραμικρή λεπτομέρεια.

Στα παραπήγματα της εμποροπανήγυρης έχουν εγκατασταθεί περί του 300 εκθέτες από κάθε γωνιά της Ελλάδας με την πληρότητα να αγγίζει το 100%, καθώς το παζάρι προσελκύει κόσμο από ολόκληρη τη Θεσσαλία και όχι μόνο.

Παράλληλα, το παζάρι φιλοξενεί πολλές ψησταριές και αναψυκτήρια για να κρατούν ζωντανό το ενδιαφέρον του κόσμου.

Επισημαίνεται ότι η εμποροπανήγυρη είναι μία βασική πηγή εσόδων για τον Δήμο Αλμυρού. Πέρυσι οι εισπράξεις του Δήμου έφτασαν τις 250.000 ευρώ. Το κυριότερο όμως για τη δημοτική αρχή Αλμυρού είναι ότι η εμποροπανήγυρη αποτελεί σημαντικό πόλο έλξης τουριστών προβάλλοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Αλμυρού σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Το μέλος της επιτροπής εμποροπανήγυρης Μιχάλης Μακρής εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι και φέτος η εμποροπανήγυρη θα ψυχαγωγήσει χιλιάδες επισκεπτών.

« Η πληρότητα στους εκθέτες έφτασε στο 98%. Από την πλευρά μας έγιναν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες ούτως ώστε να υπάρχουν οι όροι και οι προϋποθέσεις και η εμποροπανήγυρη να είναι πιο επιτυχημένη από κάθε άλλη χρονιά», είπε ο ίδιος.

Το παζάρι αποτελεί θεσμό για τον Αλμυρό. «Έχουμε εκθέτες από την Αλεξανδρούπολη μέχρι την Κρήτη. Πιστεύουμε ότι φέτος θα έχουμε ακόμη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα», ανέφερε ο ίδιος.

Η προετοιμασία για την εμποροπανήγυρη ξεκίνησε μετά το Πάσχα με τους διαγωνισμούς για το λούνα παρκ και τις συμμετοχές για τους εκθέτες. Παράλληλα, με εργολαβία έγιναν κατόπιν ανάθεσης και οι προβλεπόμενες ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες.

«Είμαστε έτοιμοι να υποδεχθούμε όλους τους επισκέπτες. Έχουμε συνεννοηθεί με όλες τις υπηρεσίες ώστε οι επισκέπτες να έχουν ασφαλή διαμονή κατά την παραμονή τους στον Αλμυρό και να διευκολυνθούν στις μετακινήσεις τους. Περιμένουμε τους λάτρεις της εμποροπανήγυρης να μας επισκεφτούν και πάλι», συμπλήρωσε ο ίδιος.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου