ΑΛΜΥΡΟΣ

Μετά την εγκατάλειψη τραυματία επιβάτη του ο οδηγός ταξί …έκλαιγε

μετά-την-εγκατάλειψη-τραυματία-επιβά-787703

Έκλαιγε και ζητούσε χίλια συγγνώμη. Στην Εισαγγελία Βόλου οδηγήθηκε χθες ο 51χρονος οδηγός ταξί που μετά από τροχαίο εγκατέλειψε τραυματία – πελάτη του αβοήθητο στον δρόμο.

Ο επαγγελματίας οδηγός δεν μπορούσε να εξηγήσει τις πράξεις του. Έκλαιγε μόνο και ζητούσε χίλια συγγνώμη. Ο 33χρονος υπήκοος Αλβανίας που τραυματίστηκε μετά από την πρόσκρουση του ταξί σε σταθμευμένο αυτοκίνητο στην Αχιλλέως στον Αλμυρό προχθές στις 3 τα ξημερώματα δεν ήταν μόνο πελάτης του, αλλά και φίλος.

Εναντίον του 51χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη για πρόκληση σωματικής βλάβης από αμέλεια και για εγκατάλειψη.

Ο 33χρονος είχε τραυματιστεί σοβαρά στο πρόσωπό του καθώς χτύπησε στο ταμπλό του αυτοκινήτου και χρειάστηκε να νοσηλευτεί στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου. Μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού και στη συνέχεια στο Αχιλλοπούλειο από διερχόμενο οδηγό που τον είδε τραυματισμένο σε πεζοδρόμιο.

Ο επαγγελματίας οδηγός αφέθηκε στη συνέχεια ελεύθερος και θα δικαστεί σε ρητή δικάσιμο.

Στο μεταξύ, η προανάκριση για τα ακριβή αίτια της πρόκλησης του ατυχήματος συνεχίζεται από το Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού, που συνεχίζει να λαμβάνει καταθέσεις.

Σημειωτέον ότι το Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού βεβαίωσε και διοικητική παράβαση στον επαγγελματία οδηγό για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος.

Σύλληψη μεθυσμένου οδηγού

Χειροπέδες πέρασαν προχθές στις 11 το βράδυ στη Νέα Ιωνία οι αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Βόλου σε έναν 50χρονο ημεδαπό. Ο 50χρονος είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ και ωστόσο οδηγούσε αυτοκίνητο.

Σε αλκοτέστ που ακολούθησε ο οδηγός διαπιστώθηκε ότι είχε καταναλώσει ποσότητα αλκοόλ που αντιστοιχεί στο αίμα με 2,10 χιλιοστά του γραμμαρίου ανά λίτρο εκπνεόμενου αέρα στην α’ μέτρηση και με 1,58 χιλιοστά του γραμμαρίου ανά λίτρο εκπνεόμενου αέρα στη β’ μέτρηση με όρια τα 0,50 χιλιοστά του γραμμαρίου ανά λίτρο εκπνεόμενου αέρα. Ο 50χρονος οδηγήθηκε χθες στην Εισαγγελία Βόλου και φέρεται να δήλωσε μετανοιωμένος για την πράξη του.

«Δεν συνηθίζω να οδηγώ γιατί καταναλώνω συχνά αλκοόλ. Απλώς έτυχε και οδήγησα το αυτοκίνητο του γιου μου», φέρεται να είπε ζητώντας παράλληλα συγγνώμη. Ο κατηγορούμενος παραπέμφθηκε για να δικαστεί στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου από το οποίο ζήτησε και έλαβε 24ωρη προθεσμία για να δικαστεί σήμερα.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου