ΑΛΜΥΡΟΣ

Τους αριστούχους του βράβευσε ο Αλμυρός

τους-αριστούχους-του-βράβευσε-ο-αλμυρ-789414

Τους μαθητές που αρίστευσαν στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις τίμησε ο Δήμος Αλμυρού σε μια ξεχωριστή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Αλμυρού χθες το βράδυ.

Εξι μαθητές από τα Λύκεια της περιοχής κατάφεραν παρά τις δυσκολίες και τις «παγίδες» στα μαθήματα να «σπάσουν» τον κανόνα των μέτριων βαθμολογιών και να «πετάξουν» με τις επιδόσεις τους πάνω από τα 18.000 μόρια. Ανάμεσά τους κι ο πρώτος των πρώτων στη Μαγνησία και τη Θεσσαλία και δεύτερος στη χώρα, Ευστάθιος Ηλιάκης, που συγκέντρωσε βαθμολογία 19.540 μόρια και ο οποίος έλαβε χρηματικό έπαθλο 3.000 ευρώ. Οι υπόλοιποι μαθητές που τιμήθηκαν με πλακέτες και επαίνους είναι οι Ευαγγελία Κιάκου, Νικόλαος Κωτούλας, Ζωή Καραμάνη από το ΓΕΛ Αλμυρού, Αννα Τάτση από τις Λυκειακές Τάξεις του Γυμνασίου Σούρπης και Δημήτριος Μοτζούκης από το ΕΠΑΛ Αλμυρού.

Οι υψηλές βαθμολογίες τους, τους δίνουν το εισιτήριο εισόδου στις σχολές της προτίμησής τους, κάτι που μένει να επιβεβαιωθεί με την ανακοίνωση των βάσεων μέσα στον Αύγουστο.

Η εκδήλωση ήταν μια γιορτή για την Παιδεία στον Αλμυρό, που καμαρώνει τις επιτυχίες των παιδιών του. Την πρωτοβουλία ανέλαβε ο δήμαρχος Αλμυρού, Δημήτρης Εσερίδης και εγκρίθηκε ομόφωνα από το δημοτικό συμβούλιο της περιοχής.

«Είναι μια επιβράβευση των κόπων και της προσπάθειάς τους. Είναι επιτυχία και τιμή για τον Δήμο μας η πρωτιά του Στάθη Ηλιάκη», σχολίασε ο κ. Εσερίδης.

Την τελετή τίμησε με την παρουσία του ο Βουλευτής Μαγνησίας της Ν.Δ., Χρήστος Μπουκώρος, ο οποίος γνωρίζει προσωπικά την οικογένεια του Στάθη Ηλιάκη. Χαιρετίζοντας την εκδήλωση και αναφερόμενος στον Στάθη Ηλιάκη, ο κ. Μπουκώρος έκανε λόγο για μια ολοκληρωμένη και συγκροτημένη προσωπικότητα και του προσέφερε ένα προσωπικό δώρο, ένα φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Δωρεά από τον Χαράλαμπο Τσιμά

Στη διάρκεια της εκδήλωσης ανακοινώθηκε η δωρεά του γνωστού ευεργέτη του Βόλου, Χαράλαμπου Τσιμά προς τον Στάθη Ηλιάκη, που εκτός από αριστούχος είναι και βιοπαλαιστής.

Ο κ. Τσιμάς προσφέρει δωροεπιταγή 1.000 ευρώ στον Στάθη Ηλιάκη προκειμένου να αγοράσει τις οικοσυσκευές που χρειάζεται για το φοιτητικό του σπίτι στην Αθήνα από το κατάστημα Παπαβασιλείου.

«Είναι η ελάχιστη βοήθεια σε ένα παιδί αγωνιστή της ζωής που αριστεύει. Για μένα είναι χαρά όταν μπορώ και προσφέρω», σχολίασε ο κ. Τσιμάς.

Σημειώνεται ότι ο νεαρός αριστούχος και βιοπαλαιστής Στάθης Ηλιάκης έχει το βλέμμα στραμμένο στο Τμήμα Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου