ΑΛΜΥΡΟΣ

«Μου έφεραν το γουρούνι τεμαχισμένο για να το συντηρήσω στο ψυγείο»

μου-έφεραν-το-γουρούνι-τεμαχισμένο-γ-796018

«Δεν έκλεψα εγώ το γουρούνι. Μου το έφεραν τεμαχισμένο να το συντηρήσω στο ψυγείο». Το παραπάνω κατέθεσε ενώπιον του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου 34χρονος που μαζί με τον 36χρονο αδερφό του συνελήφθησαν την περασμένη εβδομάδα για ζωοκλοπή.

Τα δύο αδέρφια είχαν συλληφθεί την περασμένη Τρίτη από αστυνομικούς του Α.Τ. Αλμυρού για κλοπή ενός χοίρου βάρους 25 κιλών από 79χρονο κτηνοτρόφο στη Γαύριανη.

Οι αστυνομικοί είχαν προχωρήσει στη σύλληψή τους μετά από καταγγελία, καθώς σε έρευνες εντόπισαν ότι είχαν στην κατοχή τους το ζώο το οποίο το είχαν τεμαχίσει.

Χθες τα δύο αδέρφια βρέθηκαν ενώπιον του Δικαστηρίου και επανέλαβαν όσα είχαν υποστηρίξει στην αρχική τους κατάθεση. Ο μεν 34χρονος ότι του έφεραν το ζώο τεμαχισμένο για να το βάλει στο ψυγείο, ο δε 36χρονος ότι δεν γνώριζε τίποτα επειδή έλειπε στη δουλειά.

Το Δικαστήριο πρότεινε την ενοχή του 34χρονου και του επέβαλε ποινή φυλάκισης δύο ετών, για τον 36χρονο όμως αδερφό του μετέτρεψε την κατηγορία της ζωοκλοπής σε απλή συνέργεια και του επέβαλε ποινή φυλάκισης έξι μηνών.

14 μήνες φυλάκιση για ψευδή καταμήνυση

Ποινή φυλάκισης 14 μηνών επέβαλε το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο σε 57χρονο από τον Αλμυρό για ψευδή καταμήνυση.

Η υπόθεση αφορά σε περιστατικό στις 9 Ιουνίου 2017, οπότε και ο 57χρονος υποστήριξε ότι δέχθηκε σωματική επίθεση και απειλές από συγχωριανό του. Όπως διαπιστώθηκε ο συγχωριανός του, του είχε ζητήσει απλώς να σταματήσει τις μηνύσεις εναντίον άλλων συντοπιτών τους, αλλά ο 57χρονος τον μήνυσε για πρόκληση σωματικής βλάβης. Ο συγχωριανός του υπέβαλε επίσης μήνυση για ψευδή καταμήνυση. Ο 57χρονος δικάστηκε ερήμην και καταδικάστηκε.

ΕΛ. ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου