ΑΛΜΥΡΟΣ

Εργο για το κλειστό γυμναστήριο Αλμυρού

εργο-για-το-κλειστό-γυμναστήριο-αλμυρ-796848

Στην επισκευή και συντήρηση του κλειστού γυμναστηρίου Αλμυρού θα προχωρήσει η Δημοτική Αρχή Αλμυρού μετά τη ομόφωνη απόφαση που έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού για τη διενέργεια διαγωνισμού.

Το έργο είναι προϋπολογισμού 70.000 ευρώ με χρηματοδότηση από τη ΣΑΤΑ και από έσοδα του Δήμου. Η υλοποίησή του είναι πάρα πολύ σημαντική για την περιοχή, καθώς το κλειστό γυμναστήριο αποτελεί χώρο συγκέντρωσης αθλοπαιδιών και γενικά αθλητικών δραστηριοτήτων, όπως ποδόσφαιρο, στίβο, καλαθοσφαίριση, πετοσφαίριση, αντισφαίριση, χειροσφαίριση, τοξοβολία και πάλη.

Η μελέτη που συντάχθηκε από τις Τεχνικές Υπηρεσίες αναφέρεται στην επισκευή του κτιρίου στο τµήµα της στέγης του. Στη στέγη παρατηρήθηκε διαρροή όµβριων υδάτων σε ορισµένα σηµεία αλληλοεπικάλυψης των µεταλλικών φύλλων της επιστέγασης. Επίσης, παρατηρήθηκαν σηµεία υγρασίας στον τοίχο κατά µήκος του κτιρίου στην ένωση των δύο κτιριακών όγκων διαφορετικού ύψους, που οφείλονται σε επικείµενη αστοχία της µεταλλικής κάλυψης της στέγης.

Η στέγη στο σύνολό της απαιτεί επιδιόρθωση, ή αντικατάσταση των µεταλλικών της στοιχείων και την απαιτούµενη εφαρµογή υγροµόνωσης.

Η υλοποίηση του έργου είχε προβλεφθεί με κονδύλι στον προϋπολογισμό του 2018.

Το κλειστό γυµναστήριο Αλµυρού βρίσκεται σε περιοχή εκτός σχεδίου της Τ.Κ. Αλµυρού. Αρχικά, ο ∆ήµος Αλµυρού παραχώρησε το 1989 στη Γενική Γραµµατεία Αθλητισµού το εν λόγω οικόπεδο έκτασης 1.500 τ.µ., για την κατασκευή γυµναστηρίου, που ξεκίνησε τις εργασίες κατασκευής το 1990 και ολοκληρώθηκε περίπου σε ένα χρόνο.

Είναι χωρητικότητας 400 ατόµων και αποτελεί ένα σηµαντικό χώρο συγκέντρωσης αθλοπαιδιών και γενικά
αθλητικών δραστηριοτήτων, όπως ποδόσφαιρο, στίβο, καλαθοσφαίριση, πετοσφαίριση, αντισφαίριση, χειροσφαίριση, τοξοβολία και πάλη, σε µια ευρύτερη περιοχή όπου υπάρχει παραπλήσια και το γήπεδο Αλµυρού.

Το κτίριο, αποτελείται από δυο κτιριακούς όγκους: έναν ισόγειο µε δωµάτια αποδυτηρίων και τουαλετών και άλλων χρηστικών χώρων και ένα υψηλότερο χώρο µε διαφορά ύψους, όπως απαιτείται για αθλητικό χώρο, µε κερκίδες και τον απαραίτητο εξοπλισµό των αθληµάτων που συµπεριλαµβάνονται. Το κτίριο είναι κατασκευασμένο ως προς τη θεµελίωση και τα δοµικά στοιχεία (υποστυλώματα και δοκοί) από ενισχυµένο σκυρόδεµα, οι τοίχοι πλήρωσης µε προκατασκευασµένα τµήµατα οπλισµένου σκυροδέµατος, ενώ η επιστέγασή του αποτελείται από ξύλινα δοκάρια διαστάσεων (12*12) εκ. και µεταλλικά φύλλα
επικάλυψης της στέγης.

Στήριξη αθλητικών διοργανώσεων

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού ενέκρινε τη διάθεση πιστώσεων για τις διοργανώσεις «Τουρνουά beach volley 2Χ2» και «Φιλανθρωπικό τουρνουά ποδοσφαίρου». Με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η Δημοτική Αρχή θα στηρίξει τις εκδηλώσεις.

Επισημαίνεται ότι οι αγώνες beach volley θα πραγματοποιηθούν στην παραλία Αλμυρού το Σάββατο 21 Ιουλίου (προηµιτελικοί) και Κυριακή
22 Ιουλίου (τελικοί και βραβεύσεις).

Το φιλανθρωπικό τουρνουά ποδοσφαίρου, αντίστοιχα, πραγματοποιήθηκε στα μέσα Ιουνίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου