ΑΛΜΥΡΟΣ

Τιμούν τον πρώτο των πρώτων

τιμούν-τον-πρώτο-των-πρώτων-804075

Πρωτοβουλία καρδιάς είναι η βράβευση του μαθητή του Γενικού Λυκείου Αλμυρού, Στάθη Ηλιάκη, πρώτου των πρώτων για τη Μαγνησία στις φετινές πανελλαδικές, από τον Δήμο Αλμυρού. Η παραπάνω εισήγηση τέθηκε προ ημερησίας στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμυρού, από τον δήμαρχο Αλμυρού Δημήτρη Εσερίδη και έτυχε θετικής αποδοχής από το σύνολο των δημοτικών συμβούλων, όλων των παρατάξεων, οι οποίοι έγνευσαν καταφατικά στην συγκεκριμένη πρόταση.

Παράλληλα, θα βραβευθούν όλοι οι επιτυχόντες της περιοχής του Αλμυρού, από ΓΕΛ και ΕΠΑΛ, οι οποίοι αρίστευσαν στις φετινές πανελλαδικές, ενώ πρόθεση του δημάρχου είναι να θεσμοθετηθεί η συγκεκριμένη πρωτοβουλία.

Ο Στάθη Ηλιάκης, ο οποίος κατετάγη πρώτος στη Μαγνησία, συγκεντρώνοντας 19.540 μόρια και κατέλαβε τη δεύτερη θέση στην πανελλήνια κατάταξη των αριστούχων στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις, ανεβάζοντας ψηλά τον πήχη, θα λάβει, τιμής ένεκεν, χρηματικό έπαθλο από τον Δήμο Αλμυρού, μετά από την πρόταση του κ. Εσερίδη, που επικυρώθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού, προκειμένου να αντιμετωπίσει τα πρώτα έξοδα των σπουδών του.

Με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ο δήμαρχος Αλμυρού υπογράμμισε ότι «είναι εξαιρετικό παιδί, άριστος μαθητής, με ήθος και πολύ καλό χαρακτήρα, ο οποίος εργάζεται, για να εξασφαλίσει το μεροκάματο. Είναι τιμή για μας να έχουμε τόσο λαμπρούς μαθητές στην περιοχή μας».

Ο κ. Εσερίδης τόνισε επίσης ότι θα βραβευτούν όλοι οι επιτυχόντες από την περιοχή του Αλμυρού που αρίστευσαν στις φετινές πανελλαδικές και επιπροσθέτως, πέρα από το χρηματικό έπαθλο που θα δοθεί στον Στάθη Ηλιάκη, ο ίδιος προσωπικά, ως δήμαρχος, κάνει τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου «να βοηθήσουμε ακόμη περισσότερο αυτό το εξαίρετο παιδί», όπως είπε.

Ο νεαρός αριστούχος και βιοπαλαιστής με τον αδαμάντινο χαρακτήρα, ο οποίος έχει καταπλήξει όλη την Ελλάδα με τις υψηλές επιδόσεις του στις πανελλαδικές, έχει το βλέμμα στραμμένο στο τμήμα Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, ενώ στο μεταξύ, ρίχτηκε στον αγώνα του μεροκάματου, δουλεύοντας ως ανειδίκευτος εργάτης σε εργοστάσιο που βρίσκεται στη γενέτειρά του.

Ο πρώτος των πρώτων στη Μαγνησία και δεύτερος σε όλη την Ελλάδα για τις υψηλές βαθμολογικές του επιδόσεις στις πανελλαδικές, πληροφορήθηκε από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμυρού. Μετά την αρχική έκπληξη, εξέφρασε αυθόρμητα τα συναισθήματα που τον διακατέχουν, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Eίναι πάρα πολύ συγκινητικό. Δεν μπορώ να πω κάτι άλλο. Είναι πολύ σημαντικό, γιατί βλέπεις ότι οι κόποι σου τελικά πιάνουν τόπο και ότι το εκτιμάει αυτό ο κόσμος, οι συντοπίτες μας. Είναι άκρως συγκινητικό, δεν μπορώ να πω κάτι άλλο» είπε.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου