ΑΛΜΥΡΟΣ

Αιτήσεις για συμμετοχή στο παζάρι του Αλμυρού

αιτήσεις-για-συμμετοχή-στο-παζάρι-του-810361

Μεγάλο ενδιαφέρον για συμμετοχή στην καθιερωμένη εμποροπανήγυρη εκδηλώνουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες στον Δήμο Αλμυρού. Η διαδικασία για την υποβολή αιτήσεων ξεκίνησε εδώ και περίπου δέκα μέρες, και ήδη η κάλυψη έχει φτάσει στο 50%.

Ο Δήμος Αλμυρού δέχεται αιτήσεις επαγγελματιών από διάφορα μέρη της Ελλάδας. Από την Αλεξανδρούπολη, τον Τύρναβο, την Πελοπόννησο, την Κρήτη, επαγγελματίες που γνωρίζουν πόσο μεγάλη επιτυχία έχει το παζάρι στον Αλμυρό επικοινωνούν με τη δημοτική αρχή και υποβάλλουν αρμοδίως τα δικαιολογητικά τους.

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων λήγει στις 15 Αυγούστου, όμως ήδη υπάρχει μία μεγάλη κάλυψη για το παζάρι, παρά την κρίση και τα συσσωρευμένα προβλήματα των επαγγελματιών.

Η δημοτική αρχή Αλμυρού έχει ξεκινήσει ήδη τη διαδικασία για την προετοιμασία της εμποροπανήγυρης που κάθε χρόνο συγκεντρώνει δεκάδες χιλιάδες επισκεπτών και αποτελεί σημαντικό έσοδο για το ταμείο του δήμου αλλά και το κυριότερο μέσο προβολής του Αλμυρού σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Πέρυσι το παζάρι δέχτηκε περί τις 50.000 επισκέψεις με κόσμο από τη Μαγνησία αλλά και τους υπόλοιπους θεσσαλικούς νομούς. Πρόκειται για λάτρεις της καθιερωμένης εμποροπανήγυρης, που ανανεώνουν κάθε χρόνο το ραντεβού με τον Αλμυρό την ίδια περίοδο.

Εξάλλου και οι ίδιοι οι επαγγελματίες που νοικιάζουν τα παραπήγματα δίνουν και εκείνοι με τη σειρά τους κάθε χρόνο το παρών. Ο Δήμος Αλμυρούς διατηρεί επαφή μαζί τους και κάθε χρόνο τους ενημερώνει για την περίοδο δηλώσεων συμμετοχής και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται.

Τα έσοδα για τον δήμο πέρυσι έφτασαν τις 244.000 ευρώ, δίνοντας για πολλοστή χρονιά ανάσα στα οικονομικά του δήμου. Σε μέρες κρίσης ο θεσμός για την περιοχή δεν καταφέρνει μόνο να επιβιώσει αλλά να έχει και θεαματικά αποτελέσματα. Ο Αλμυρός μετατρέπεται σε πόλο έλξης επισκεπτών, και τα χαρακτηριστικά του συγκριτικά πλεονεκτήματα γίνονται γνωστά σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Ενόψει λοιπόν της επιτυχημένης εμποροπανήγυρης, η δημοτική αρχή δρομολογεί όλες τις διαδικασίες για την πραγματοποίηση της διοργάνωσης με κάθε λεπτομέρεια.

Η δημοτική αρχή έχει ήδη προκηρύξει διαγωνισμό για τις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, ενώ μόλις την περασμένη Τετάρτη, σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής ενέκρινε την αξιολόγηση των προσφορών για την κατασκευή των παραπηγμάτων με ομόφωνη απόφαση, όπως και για την εκμίσθωση δημοτικού χώρου για την εγκατάσταση λούνα παρκ.
Το παζάρι, όπως είναι γνωστό, διαρκεί κάθε χρόνο από τις 23 Αυγούστου μέχρι και τις 30 Αυγούστου στη θέση Πλάτανος του Δήμου Αλμυρού, όπου και φέτος θα ανοίξει τις πύλες του, πιστό στο ραντεβού του.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου