ΑΛΜΥΡΟΣ

Γιορτή λήξης στο Δημοτικό Ωδείο Αλμυρού

γιορτή-λήξης-στο-δημοτικό-ωδείο-αλμυρ-810365

Καλοκαιρινή γιορτή λήξης θα πραγματοποιηθεί σήμερα Δευτέρα 25 Ιουνίου στις 8.15 το βράδυ στο Δημοτικό Ωδείο Αλμυρού.

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν μαθητικά σύνολα του Ωδείου, που θα αφιερώσουν μία αξέχαστη βραδιά στους επισκέπτες της διοργάνωσης.

Συγκεκριμένα, τα μαθητικά σύνολα που θα συμμετάσχουν είναι το φωνητικό – νεανικό σύνολο με υπεύθυνη τη μαέστρο και καθηγήτρια πιάνου του Ωδείου, Μαριάννα Σαμαρτζή, το Λαϊκό σύνολο του Ωδείου με υπεύθυνο τον καθηγητή μπουζουκιού και παραδοσιακών οργάνων, Ακρίβο Ιωάννη και η ορχήστρα του Ωδείου με υπεύθυνους την καλλιτεχνική διευθύντρια του Ωδείου, Γαρδικλή Φρόσω, και τον καθηγητή βιολιού Ιωάννη Σιάρρα.
Στην ορχήστρα συμμετέχουν επίσης οι καθηγητές του Ωδείου: Γιώτα Πλίτση, καθηγήτρια βιολοντσέλου, Γιώργος Κερασιώτης, καθηγητής μοντέρνων κρουστών – ντραμς και Νίκος Παναγιωτίδης, καθηγητής κιθάρας του Ωδείου, ενώ στα μαθητικά σύνολο θα συνδράμουν οι: Εμφιετζίδης Ιωάννης – ηλεκτρική κιθάρα, Χατζή Έφη – κιθάρα, Παπαϊωάννου Κατερίνα – φλάουτο.

Επισημαίνεται ότι σε περίπτωση βροχής η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλμυρού την ίδια ώρα.

Το Δημοτικό Ωδείο Αλμυρού αποτελεί τη φυσική εξέλιξη της Μουσικής Σχολής του Δήμου Αλμυρού. Στεγάζεται στο θαυμάσιο κτίριο του Παλαιού Γυμνασίου, απέναντι από το Αρχαιολογικό Μουσείο στην οδό Αθηνών 2 στον Αλμυρό. Έχοντας βρει τον πλέον κατάλληλο χώρο και διαθέτοντας όλα τα τμήματα που απαιτούνται από το Υπουργείο Πολιτισμού, αυτή τη στιγμή αποτελεί το μοναδικό επίσημο μουσικό εκπαιδευτήριο της περιοχής.

Οι καθηγητές του με την πολύχρονη πείρα τους και τις άρτιες σπουδές τους, όπως και οι μαθητές του με τα βραβεία και τους επαίνους στους πανελλήνιους διαγωνισμούς, έχουν αποδείξει ότι το Δημοτικό Ωδείο Αλμυρού συμπορεύεται επάξια με τα άλλα δύο δημοτικά ωδεία του νομού Μαγνησίας.

Στο Ωδείο λειτουργούν τα τμήματα:

1) Πιάνου, κλασικής κιθάρας, βιολιού, βιόλας, βιολοντσέλου, κοντραμπάσου, φαγκότου, μπαρόκ λαούτου, σαξοφώνου, φλογέρας, αρμονίου, ακορντεόν, μπουζουκιού.

2) Κλασικού και ελαφρού τραγουδιού

3) Ντραμς

4) Παραδοσιακής Μουσικής (κανονάκι, βιολί, λαούτο, παραδοσιακά κρουστά)

5) Βυζαντινής Μουσικής

6) Ανώτερων Θεωρητικών (Αρμονίας, Αντίστιξης, Φούγκας, Σύνθεσης)

7) Προετοιμασία υποψηφίων για τη Μουσικολογία

8) Μουσικής Προπαιδείας

9) Ορχήστρα Νέων του Δημοτικού Ωδείου Αλμυρού

Ειδικότερα, η Ορχήστρα Νέων Αλμυρού λειτουργεί από το 2004 και αποτελείται από παιδιά και εφήβους 8-18 ετών. Με ένα ρεπερτόριο ποικίλης μουσικής παντρεύει το κλασικό, το έντεχνο και το παραδοσιακό, μέσα από ειδικές διασκευές εναρμονισμένες σύμφωνα με τις δυνατότητες των παιδιών. Με εβδομαδιαίες πρόβες, φέρνει σε επαφή μεταξύ τους τα παιδιά του Αλμυρού και της ευρύτερης περιοχής που ασχολούνται με τη μουσική, και τους γνωρίζει τις συνθήκες δημιουργίας, προετοιμασίας και εμφάνισης σε μια συναυλία. Η Ορχήστρα Νέων Αλμυρού έχει εμφανιστεί στον Αλμυρό, στο Βελεστίνο και στον Βόλο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου