ΑΛΜΥΡΟΣ

Ενταση στο Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού

ενταση-στο-δημοτικό-συμβούλιο-αλμυρο-820633

Εκτός ελέγχου βγήκε προχθές το βράδυ επιχειρηματίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού. Ο επαγγελματίας διαμαρτυρήθηκε έντονα στον δήμαρχο Αλμυρού, Δημήτρη Εσερίδη, επειδή οι υπηρεσίες του δήμου, λόγω οφειλών του προς τον Δήμο δεν του δίνουν την άδεια να αναπτύξει τραπεζοκαθίσματα.

Με την έναρξη της συνεδρίασης ο καταστηματάρχης έκανε παρέμβαση, κατηγορώντας τη δημοτική αρχή ότι «κυνηγάει τον ίδιο και την οικογένειά του που προσπαθούν να βγάλουν ένα μεροκάματο» και επέρριψε βαρύτατες κατηγορίες και χαρακτηρισμούς κατά του δημάρχου Αλμυρού.

Σφόδρα ενοχλημένος ο δήμαρχος απάντησε ότι ο Νόμος δεν προβλέπει την παραχώρηση χώρου για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων, όταν τα καταστήματα δεν έχουν δημοτική ενημερότητα.

Ο δήμαρχος επισήμανε ότι υπάρχουν οφειλές, με τον επιχειρηματία να ανταπαντά ότι «ψεύδεστε» και ότι «είναι ντροπή σε όλους να δίνετε άδεια και σε εμένα όχι».

Στη συζήτηση παρενέβη και ο επικεφαλής της Ενωτικής Δημοτικής Κίνησης, Νικόλαος Τσανής, επισημαίνοντας ότι υπάρχει και η δυνατότητα ρυθμίσεων, με τον δήμαρχο να ανταπαντά ότι ο επαγγελματίας είναι εκτός ρυθμίσεων.

Η συνεδρίαση συνεχίστηκε με την ανάγνωση επερωτήσεων. Ο πρώην δήμαρχος Αλμυρού, Βαγγέλης Χατζηκυριάκος, ζήτησε ενημέρωση «γιατί παρελήφθη το φράγμα Μαυρομμάτι από τη δημοτική αρχή Αλμυρού, αφού το έργο δεν έχει ολοκληρωθεί και ο Πτελεός και η Σούρπη δεν έχουν νερό», ενώ διατύπωσε ερώτηση και για τις «εικόνες εγκατάλειψης» που υπάρχουν στις λίμνες Ζερέλια.

Από την πλευρά του ο κ. Τσανής ζήτησε ενημέρωση για τη δίκη των υπαλλήλων για το εργατικό ατύχημα με το απορριμματοφόρο. Ο επικεφαλής της Ενωτικής Δημοτικής Κίνησης Αλμυρού επισήμανε ότι οι υπάλληλοι, οι οποίοι καταδικάστηκαν σε 13 μήνες φυλάκιση, δεν έφεραν καμία ευθύνη και ότι όταν είχε συμβεί το ατύχημα, ο δήμαρχος Αλμυρού Δημήτρης Εσερίδης είχε αναλάβει πολιτικά τις συνέπειες.

Επερώτηση κατέθεσε και ο επικεφαλής της παράταξης «Όλοι Μαζί», Κώστας Κρανάς, ο οποίος ζήτησε ενημέρωση για τους δρόμους του Αλμυρού που είναι χωρίς αποχετευτικό δίκτυο, ενώ αναφέρθηκε και στα προβλήματα με τις ονοματοδοσίες των οδών.

Η δημοτική αρχή θα απαντήσει στις ερωτήσεις σε επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης του συμβουλίου που συζητήθηκαν στη συνέχεια εγκρίθηκαν στην πλειοψηφία τους ομόφωνα.

Το συμβούλιο ενέκρινε την τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος προκειμένου να προβλεφτεί κονδύλι 90.000 ευρώ για να επισκευαστεί η σκεπή του κλειστού γυμναστηρίου Αλμυρού. Το Σώμα συμφώνησε και με τον καθορισμό ειδικοτήτων για τη σύναψη συμβάσεων ωρομίσθιου προσωπικού για το Δημοτικό Ωδείο Αλμυρού, ενώ ενέκρινε τη μελέτη και τον τρόπο εκτέλεσης του έργου «Αγροτική οδοποιία Δήμου Αλμυρού», που είναι προϋπολογισμού 400.000 ευρώ. Η εν λόγω μελέτη εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, με τον δημοτικό σύμβουλο Χρήστο Καρακώστα να κατηγορεί τη δημοτική αρχή ότι «κάνετε εργασίες σε χώρους παρακείμενους φιλικών χωραφιών» και τους αντιδημάρχους Μιχάλη Μακρή και Ιωάννη Εκίζογλου να ανταπαντούν ότι οι τόποι εργασιών επιλέγονται με τη συναίνεση των προέδρων των κοινοτήτων.

Όλες οι παρατάσεις έργων για την πυροπροστασία και την ανάπλαση – βελτίωση κοινόχρηστων χώρων σε Πτελεό και Σούρπη εγκρίθηκαν ομόφωνα στη συνέχεια της συνεδρίασης, ενώ δεν εγκρίθηκε το αίτημα καταστηματαρχών της πλατείας Αμαλιάπολης για την τοποθέτηση απλής πέργκολας με τέντα και λεπτού πλαστικού στις προσόψεις των καταστημάτων, καθώς η δημοτική αρχή επισήμανε ότι αυτό δεν προβλέπεται από τον κανονισμό.

Ομόφωνα έγινε, τέλος, και η έγκριση εξόδων για τη φιλοξενία Γερμανών δημάρχων στον Αλμυρού στις 24 και 25 Ιουνίου.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου