ΑΛΜΥΡΟΣ

Ποινές για το ατύχημα με το απορριμματοφόρο στον Αλμυρό

ποινές-για-το-ατύχημα-με-το-απορριμματ-824832

Ποινή φυλάκισης 13 μηνών με τριετή αναστολή επέβαλε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε δύο εργαζόμενους του Δήμου Αλμυρού προχθές, Τετάρτη, για το ατύχημα που συνέβη τον Μάιο του 2017 με την ανατροπή απορριμματοφόρου και τον ελαφρύ τραυματισμό τριών εργαζομένων.

Κατηγορούμενοι για την υπόθεση ήταν τρία μέλη της Επιτροπής Συντήρησης και Επισκευών του Δήμου Αλμυρού, που φέρονταν να μην προέβησαν στην αλλαγή των ελαστικών του απορριμματοφόρου από αμέλεια, με αποτέλεσμα αυτό να ανατραπεί, ενώ κινούνταν προς τον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων Ευξεινούπολης.

Εντούτοις, το δικαστήριο καταδίκασε τα δύο μέλη της Επιτροπής που βρίσκονταν και στο Τμήμα Κίνησης, ενώ αθώωσε τον τρίτο εργαζόμενο.

Στο μεταξύ, στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου δικάστηκε προχθές Τετάρτη και πρώην εργαζόμενος του Δήμου Αλμυρού και διευθυντής των Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών που κατηγορούνταν για συκοφαντική δυσφήμιση σε βάρος του δημάρχου Αλμυρού Δημήτρη Εσερίδη.

Συγκεκριμένα, εναντίον του πρώην υπαλλήλου είχε ασκηθεί μήνυση από τον δήμαρχο Αλμυρού Δημήτρη Εσερίδη, καθώς ο πρώην υπάλληλος φερόταν να έχει αναφέρει ότι «ο δήμαρχος έχει σηκώσει τη σημαία της χούντας».

Εντούτοις, το δικαστήριο έκρινε αθώο τον πρώην εργαζόμενο και τον απάλλαξε από την κατηγορία, καθώς από την ακροαματική διαδικασία δεν επιβεβαιώθηκε ότι ο πρώην υπάλληλος επιτέθηκε λεκτικά με αυτή τη φράση εναντίον του δημάρχου.

Κ. Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου