ΑΛΜΥΡΟΣ

Δυσαρέσκεια εμπόρων του Αλμυρού για την απουσία τους από τη συζήτηση για το παζάρι

δυσαρέσκεια-εμπόρων-του-αλμυρού-για-τ-19672

Τη δυσαρέσκεια του εμπορικού κόσμου του Αλμυρού για την απουσία της Ένωσης από τη συζήτηση που έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο για τη λειτουργία της εμποροπανήγυρης στα τέλη Αυγούστου, εκφράζει με ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της Ένωσης Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Επαρχίας Αλμυρού και Επιμελητηριακός Σύμβουλος Μαγνησίας, Κώστας Πανταζώνας.

“Έχοντας σχεδόν παρέλθει ένας ολόκληρος χρόνος, η Ένωση Επαγγελματοβιοτεχνών και εμπόρων επαρχίας Αλμυρού καλείται να επαναλάβει τις δηλώσεις στις οποίες είχε προβεί, σχετικά με την οργάνωση και λειτουργία της εμποροπανήγυρης που ετοιμάζεται να λάβει χώρο στον Αλμυρό στο τέλος του Αυγούστου.

Στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας 7-5-2018 όπου και συζητήθηκε ο νέος κανονισμός της ετήσιας εμποροπανήγυρης Αλμυρού, δεν συμπεριέλαβε ανάμεσα στους συνομιλητές του θέματος την Ένωση Επαγγελματοβιοτεχνών και εμπόρων, ως το νόμιμο φορέα και εκπρόσωπο όλων των επιχειρηματικών ενεργειών που εξελίσσονται στην ευρύτερη περιοχή.

Προσπερνώντας κάθε είδους επίκρισης σχετικά με την παραπάνω αυτή αμέλεια, η Ένωση γνωστοποιεί το παραπάνω συμβάν για λόγους που αφορούν τις εν δυνάμει επιπτώσεις που θα προκύψουν ως αποτέλεσμα της ανεξέλεγκτης αυτής παραχώρησης αδειών (589), με μοναδικό παρονομαστή τη κερδοφορία του δήμου. Να επισημάνουμε ότι ένα από τα αιτήματα που διεκδικεί η Ένωση είναι το πλαφόν στις εμπορικές παράγκες του παζαριού.

Η Ένωση εκπροσωπεί ανθρώπους που δραστηριοποιούνται στη αγορά του Αλμυρού 365 ημέρες το χρόνο. Αυτός είναι ο θεμελιώδης λόγος που δικαιούνται να ακουστούν και να συζητούν με κάθε αρμόδια επιτροπή, οτιδήποτε φιλοξενείται στη πόλη μας.

Αρνούμενη να επιτρέψει στο κέρδος να αλλοτριώσει τις γέφυρες επικοινωνίας μεταξύ φορέων που προς στιγμή παρασύρθηκαν από την παρερμηνεία του ορισμού συμφέρον, η Ένωση επιλέγει να εστιάσει στο μοναδικό θετικό στοιχείο της συζήτησης, την επισήμανση της δημοτικής παράταξης Ενωτική Δημοτική Κίνηση, που έγινε ευχαρίστως δεκτή από τους Συμβούλους της Δημοτικής Αρχής, όπου τροποποιήθηκε το άρθρο 11, ώστε στα πωλούμενα είδη, να ενταχθούν τα αγροτικά προϊόντα, εφόδια, αλλά και είδη τοπικών επιχειρήσεων. Αυτή τη φορά η ανάγκη προώθησης των τοπικών προϊόντων προτάθηκε με επιτυχία και γι αυτό το λόγο η Ένωση είναι εν μέρη ικανοποιημένη.

Στην επόμενη τυχόν απουσία όμως, ποιος θα προασπίσει τη δυνατότητα αναβάθμισης της από κοινού εικόνας της εμποροπανήγυρης και ταυτόχρονα της αγοράς του Αλμυρού”.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου