ΑΛΜΥΡΟΣ

Δυνατό χαλάζι με μεγάλες καταστροφές στον δήμο Αλμυρού

δυνατό-χαλάζι-με-μεγάλες-καταστροφές-20784

Καταστροφική νεροποντή αλλά και χαλάζι προχθές το βράδυ στον Αλμυρό. Στις 8 το απόγευμα άνοιξαν οι ουρανοί. Καταρρακτώδης βροχή έπληττε τα χωριά Πέρδικα και Μαυρόλοφος στη Δημοτική Ενότητα Αλμυρού επί μία και πλέον ώρα.

Τα ρέματα «φούσκωσαν», ενώ φερτές ύλες έκλεισαν το κεντρικό δρόμο που βρίσκεται ανάμεσα στα δύο χωριά. Οι καλλιέργειες των αγροτών υπέστησαν πολύ μεγάλες καταστροφές, καθώς παράλληλα με τη βροχή και επί είκοσι λεπτά έπεφτε και δυνατό χαλάζι, το οποίο σύμφωνα με μάρτυρες είχε μέγεθος καρυδιού.

Οι καταστροφικές εικόνες που άφησαν πίσω τους τα ακραία καιρικά φαινόμενα φάνηκαν σε όλη τους τη διάσταση χθες με το ξημέρωμα. Οι αγρότες έχασαν μεγάλο μέρος της παραγωγής του μέσα σε μία ώρα.

Η σφοδρή νεροποντή κατέστρεψε καλαμπόκια, κριθάρια, σιτάρια, βαμβάκια. Τα λάστιχα για το πότισμα που είχαν εγκαταστήσει οι παραγωγοί «ξηλώθηκαν» και καταστράφηκαν.

Ο κεντρικός δρόμος κατέστη δυνατό και άνοιξε χθες το απόγευμα. Γκρέιντερ που έστειλε η δημοτική αρχή Αλμυρού απομάκρυνε μεγάλο όγκο από λάσπη και φερτές ύλες για να αποκαταστήσει την κυκλοφορία.

Τα δύο χωριά προσπαθούσαν χθες να συνέλθουν. Τα καιρικά φαινόμενα ήταν τόσο δυνατά που τα σίδερα από τη γέφυρα του Χολορέματος λύγισαν.

Ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αλμυρού Κωνσταντίνος Παπακωνσταντίνου είπε ότι οι ζημιές στα κτήματα είναι πολύ μεγάλες και αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να υπάρχει ακριβής εικόνα για την έκτασή τους.

Ανέφερε ωστόσο, ότι τα καλαμπόκια καταστράφηκαν σχεδόν ολοσχερώς, ενώ σημαντικό πλήγμα δέχτηκαν και οι υπόλοιπες καλλιέργειες.

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα διήρκεσαν μία ώρα, όμως άφησαν πίσω τους μεγάλη καταστροφή.

Κ. Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου