ΑΛΜΥΡΟΣ

Συγκαλείται σε συνεδρίαση το Δ.Σ. Αλμυρού

συγκαλείται-σε-συνεδρίαση-το-δ-σ-αλμυρ-24893

Με κύρια θέματα συζήτησης τη μεταρρύθμιση του θεσμικού πλαισίου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Αλμυρού σε συνεδρίαση συγκαλείται σήμερα Δευτέρα στις 6 το απόγευμα το δημοτικό συμβούλιο Αλμυρού.

Η ημερήσια διάταξη του δημοτικού συμβουλίου περιλαμβάνει συνολικά είκοσι ένα θέματα συζήτησης. Το ενδιαφέρον ωστόσο του συμβουλίου αναμένεται να επικεντρωθεί στο νέο σχέδιο για τις αλλαγές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση εν αναμονή και των αποφάσεων της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων και το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο.

Το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Αλμυρού έρχεται προς συζήτηση στο Σώμα για τρίτη φορά. Η Διεύθυνση Πολεοδομίας εισηγείται την τελική πρότασή της μετά από τις διορθώσεις που έγιναν από το συμβούλιο σε παλαιότερες συνεδριάσεις.

Άλλα θέματα που θα συζητήσει το δημοτικό συμβούλιο είναι η έγκριση του κανονισμού οργάνωσης και λειτουργίας της ετήσιας εμποροπανήγυρης του δήμου Αλμυρού, η επικαιροποίηση της απόφασης για τις προσλήψεις με δίμηνες συμβάσεις και η αποδοχή της απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας για την ανταλλαγή οικοπέδου μεταξύ δήμου και της Μορφωτικής Σχολής Νεανίδων Γ. Στεργίου.

Μεταξύ άλλων, το Σώμα θα κληθεί να εγκρίνει την απομάκρυνση ή διατήρηση δύο κενωθέντων περιπτέρων, την παραχώρηση χώρων για την υλοποίηση πολιτιστικών και άλλων εκδηλώσεων, τη συμμετοχή του δήμου στην ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί με θέμα «Οι εμπορικές συμφωνίες της Ε.Ε. με τον Καναδά και τη Νότια Αφρική για τη Φέτα».

Ακόμη, το Συμβούλιο θα κληθεί να εγκρίνει ή όχι την κοπή δέντρων στην περιφερειακή οδό Ευξεινούπολης, στο νεκροταφείο Ευξεινούπολης, την πλατεία Αργιλλοχωρίου του δήμου Αλμυρού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου