ΑΛΜΥΡΟΣ

Εκθεση μαθητικών κατασκευών στον Αλμυρό

εκθεση-μαθητικών-κατασκευών-στον-αλμ-35055

Από τις 9 το πρωί έως τη 1:30 το μεσημέρι και από τις 6 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ θα λειτουργήσει σήμερα Παρασκευή, για τρίτη και τελευταία ημέρα, στην κεντρική πλατεία Αλμυρού η 2η μαθητική έκθεση επαγγελματικής εκπαίδευσης στον Αλμυρό. Στην έκθεση-γιορτή για την επαγγελματική εκπαίδευση συμμετέχουν 270 μαθητές του ΕΠΑΛ Αλμυρού και του ΕΕΕΕΚ Αλμυρού με 16 έργα τους, τα οποία δημιούργησαν στο πλαίσιο των εργαστηριακών μαθημάτων στο Εργαστηριακό Κέντρο Αλμυρού.

Η έκθεση εγκαινιάστηκε προχθές.Τον αγιασμό για τα εγκαίνια της έκθεσης τέλεσαν ο Αρχιμανδρίτης Γεώργιος Γιαννιός και ο πρωτοπρεσβύτερος Ευστάθιος Βαρβαρέλης, παρουσία φορέων, πολιτών και μαθητών.

Παρευρέθηκαν: ο δήμαρχος Αλμυρού κ. Εσερίδης, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Κίτσιος καθώς και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κ. Σαβελίδης, η υπεύθυνη εκπαιδευτικών θεμάτων κ. Φασουράκη, η υπεύθυνη ΚΕΣΥΠ Μαγνησίας κ. Καραμπατζάκη και ο κ. Γεωργούσης, η υπεύθυνη ελέγχου κ. Τσουκάτου, η πρόεδρος ΕΛΜΕ Μαγνησίας Γιαννουλή, η υπεύθυνη μαθητείας κ. Μούτου, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αλμυρού κ. Πανταζώνας, η πρόεδρος συλλόγου ΑΜΕΑ επαρχίας Αλμυρού κ. Τσάκαλου, καθώς και εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων, πολιτιστικών συλλόγων, εκπρόσωποι των βιομηχανικών και παραγωγικών μονάδων της περιοχής, επαγγελματίες της περιοχής, διευθυντές και εκπαιδευτικοί των ΕΠΑΛ του νομού, εκπρόσωποι του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων.

Ο διευθυντής του 1ου Ε.Κ. Αλμυρού κ. Αγγελόπουλος, δήλωσε:

«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που για πρώτη φορά γίνεται μια τέτοια έκθεση στον Αλμυρό. Ημαθητική έκθεση επαγγελματικής εκπαίδευσης είναι πλέον θεσμός και πραγματοποιείται με σκοπό το «άνοιγμα» του σχολείου και της επαγγελματικής εκπαίδευσης στην κοινωνία.

Το εργαστηριακό μας κέντρο είχε μετατραπεί σε ένα εργοτάξιο κατά την προετοιμασία της έκθεσης και τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά. Η τράπεζα κοπής λέιζερ, η συσκευή κοπής βινυλίου και πλαστικού, ο έλεγχος φωτισμού οικίας μέσω κινητού τηλεφώνου, οι αιωρούμενες κατασκευές, ο ηλιακός θερμοσίφωνας, τα επιτραπέζια παιδικά παιχνίδια, οι μαλακές κατασκευές, η αυτοματοποιημένη ψησταριά, ο μετρητής θερμοκρασίας και υγρασίας είναι μερικά μόνο από τα έργα που παρουσιάζονται στην έκθεσή μας.

Θέλω να συγχαρώ θερμά τους μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Αλμυρού και τους καθηγητές, υπευθύνους εργαστηρίων και τομεάρχες του εργαστηριακού κέντρου. Ακόμη ευχαριστούμε τον δήμαρχο Αλμυρού κ. Δημήτρη Εσερίδη που μας παραχώρησε την κεντρική πλατεία, συνέβαλε στο στήσιμο της έκθεσης και στηρίζει πάντα. Ευχαριστώ ακόμη την αντιπεριφερειάρχη κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη για την οικονομική συμπαράσταση και τον διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Σαβελίδη για την ουσιαστική του στήριξη σε αυτό το εγχείρημα.

Σήμερα είναι ημέρα γιορτής για την επαγγελματική εκπαίδευση».

Ο διευθυντής του 1ου ΕΠΑΛ Αλμυρού κ. Καπράνας, είπε μεταξύ άλλων:

«Είμαι πολύ χαρούμενος που για πρώτη φορά πραγματοποιείται στην πόλη του Αλμυρού η έκθεση των μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ Αλμυρού και του Ειδικού Σχολείου. Το σχολείο μας λειτουργεί πρωτίστως ως ανοιχτό κοινωνικό σύστημα. Είναι ένας μανθάνων οργανισμός ο οποίος λογοδοτεί στην τοπική κοινωνία και προσπαθεί να βελτιωθεί προάγοντας ποιοτική μάθηση.

Στην έκθεση παρουσιάζονται τα έργα των μαθητών μας οι οποίοι έχουν καθοδηγηθεί υποδειγματικά από τους εκπαιδευτικούς τους. Ελπίζω να μας επισκεφθούν τα σχολεία της περιοχής μας και ιδιαίτερα τα γυμνάσια, καθώς οι μελλοντικοί μαθητές μας προέρχονται από εκεί.

Ευχαριστώ θερμά τον διευθυντή του Εργαστηριακού Κέντρου κ. Αγγελόπουλο, για τη διοργάνωση της έκθεσης και την άψογη συνεργασία μας, του τομεάρχες και τους καθηγητές καθώς και τους μαθητές μας που μόχθησαν στα εργαστήρια γι’ αυτό το υπέροχο αποτέλεσμα. Τέλος ευχαριστώ, τους καθηγητές και τους μαθητές για τη συμμετοχή τους στην έκθεση».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου