ΑΛΜΥΡΟΣ

Ζητούν ολοκλήρωση της ΒΙ.ΠΕ. Αλμυρού

ζητούν-ολοκλήρωση-της-βι-πε-αλμυρού-55389

Με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη της περιοχής και την προσέλκυση επενδύσεων, η Ένωση Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Επαρχίας Αλμυρού ζητά την ολοκλήρωση της ΒΙ.ΠΕ. Αλμυρού και την ενεργοποίηση θεσμικού πλαισίου.

Ο πρόεδρος της Ένωσης, Κώστας Πανταζώνας, ο αντιπρόεδρος του Βιοτεχνικού Τμήματος, Γεώργιος Τσιάμης, ο γραμματέας της Ένωσης, Απόστολος Βουλγαρόπουλος, και ο επιμελητηριακός σύμβουλος Δημήτρης Τιμπλαλέξης κατέθεσαν αίτημα στο Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού μετά από γόνιμη και εποικοδομητική συζήτηση των επαγγελματοβιοτεχνών για το αύριο της περιοχής.

Σύμφωνα με αυτό, οι επαγγελματοβιοτέχνες νιώθουν την ανάγκη να συμβάλλουν από την πλευρά τους στην προσπάθεια για την αξιοποίηση των μεγάλων αναπτυξιακών δυνατοτήτων της περιοχής και για τη μείωση της ανεργίας στην επαρχία του Αλμυρού.

Πρόθεσή τους είναι να διαμορφώσουν προοπτικές και εξελίξεις τόσο για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, όσο και για την προσέλκυση νέων επενδυτικών προσπαθειών.

«Σ’ αυτό το πλαίσιο, και επειδή η επαρχία Αλμυρού έχει πολλές προοπτικές και δυνατότητες ανάπτυξης, θεωρούμε πως η αφετηρία για κάτι τέτοιο θα πρέπει να είναι η ολοκλήρωση και η ενεργοποίηση του πλαισίου λειτουργίας της ΒΙ.ΠΕ. Αλμυρού.

Μια τέτοια εξέλιξη θα αποτελούσε ισχυρό μοχλό στην ανάπτυξη ολόκληρης της περιοχής του Αλμυρού αλλά και του νομού, καθώς θα διαμόρφωνε φιλόξενο περιβάλλον, τόσο για την προσέλκυση επενδύσεων, που τόσο πολύ έχουμε ανάγκη, όσο και για την αύξηση της εργασίας», αναφέρουν.

Για τους λόγους αυτούς οι επαγγελματοβιοτέχνες ζητούν από το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού, να ενεργήσει και να δράσει για να επανεκκινηθεί και να ολοκληρωθεί η ΒΙ.ΠΕ. Αλμυρού.

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο

Στο μεταξύ, σε συνεδρίαση συγκαλείται την Τετάρτη στις 6 το απόγευμα το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού. Το Δημοτικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει με 33 θέματα συζήτησης.

Το σώμα θα κληθεί να αποδεχτεί από το Υπουργείο Εσωτερικών τρεις χρηματοδοτήσεις: η πρώτη ύψους 220.000 ευρώ για την προμήθεια μηχανημάτων έργου, η δεύτερη ύψους 200.000 ευρώ για την αναβάθμιση των παιδικών χαρών και η τρίτη ύψους 95.200 ευρώ για την επισκευή και συντήρηση σχολικών κτιρίων και αύλειων χώρων,

Από τα σημαντικά θέματα που θα συζητηθούν είναι και η έγκριση των μελετών και των τευχών δημοπράτησης για την αντικατάσταση τμήματος εξωτερικού δικτύου ύδρευσης Κωφών, προϋπολογισμού 155.000 ευρώ, και για την εσωτερική οδοποιία, προϋπολογισμού 409.000 ευρώ.

Η συνεδρίαση θα ξεκινήσει με την τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος έτους 2018 και την αναμόρφωση του προϋπολογισμού εσόδων και εξόδων του δήμου, ενώ θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις για διάφορα αιτήματα, όπως του αιτήματος του Λυκείου Ελληνίδων Αλμυρού για τη μη χρέωση μηνιαίου τιμήματος του παραχωρηθέντος χώρου στο δημοτικό σχολείο Κροκίου και του αιτήματος της Ιεράς Μονής Άνω Ξενιάς για την παραχώρηση οικοπέδου για την ίδρυση Μετοχίου στην πόλη του Αλμυρού.

Στην ημερήσια διάταξη περιλαμβάνεται ακόμη το αίτημα του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Αλμυρού της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τη διάθεση χώρου στην κεντρική πλατεία, για την πραγματοποίηση έκθεσης μαθητών, η έγκριση της ετήσιας έκθεσης πεπραγμένων 2017 της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, κ.ά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου