ΑΛΜΥΡΟΣ

Δωρεά των Μύλων Λούλη στο 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Αλμυρού

δωρεά-των-μύλων-λούλη-στο-1ο-εργαστηρια-68979

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στον χώρο της αίθουσας εκδηλώσεων των 1ου ΕΠΑΛ – 1ου ΕΚ Αλμυρού, η παράδοση εξοπλισμού προς το 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Αλμυρού, μετά από δωρεά που έγινε από την εταιρία μύλοι ΛΟΥΛΗ.

Από πλευράς της εταιρίας μύλοι ΛΟΥΛΗ, παρευρέθησαν ο Διευθυντής του εργοστασίου, Λεωνίδας Κοζανίτης και η υπεύθυνος του τμήματος εταιρικής υπευθυνότητας Λίνα Μαλικέντζου.

Εκ μέρους της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ν. Μαγνησίας παρευρέθησαν ο Διευθυντής Σωκράτης Σαβελίδης, η υπεύθυνη εκπαιδευτικών θεμάτων Ρηγώ Φασουράκη και η υπεύθυνος για θέματα Μαθητείας Παρασκευή Μούτου.

Παραβρέθηκαν επίσης ο διευθυντής του 1ου ΕΠΑΛ Αλμυρού, εκπρόσωποι του Δήμου Αλμυρού, το προεδρείο του συλλόγου γονέων και μαθητές του σχολείου.

Ο Διευθυντής του 1ου Ε.Κ. ΑλμυρούΑπόστολος Αγγελόπουλος, αφού επισήμανε την προσφορά της εταιρίας ΛΟΥΛΗ προς το σχολείο και στο παρελθόν, τόσο σε εξοπλισμούς όσο και στην διάθεση θέσεων Μαθητείας, ευχαρίστησε την εταιρία για την νέα της δωρεά και τόνισε: “H κίνηση αυτή επιβεβαιώνει την σύνδεση του σχολείου και της εκπαίδευσης με τον χώρο της παραγωγής, με γνώμονα πάντα την βελτίωση τόσο των υποδομών των σχολείων όσο και των γνώσεων και δεξιοτήτων των μαθητών.

Ο νέος εξοπλισμός θα διατεθεί στα εργαστήρια Οχημάτων, Ηλεκτρολογικών Εγκαταστάσεων και Μηχανολογικών Κατασκευών, βελτιώνοντας τον εξοπλισμό τους και συμβάλλοντας ουσιαστικά στην απόκτηση ακόμη περισσοτέρων και πιο εξειδικευμένων γνώσεων και δεξιοτήτων των μαθητών, με στόχο την αρτιότερη και πληρέστερη εκπαίδευσή τους”.

Κατόπιν ανακοίνωσε την πραγματοποίηση της 2ης Μαθητικής Έκθεσης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης που θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική πλατεία Αλμυρού στις 25, 26 & 27 Απριλίου και ανανέωσε το ραντεβού με όλους τους παρευρισκομένους για τις 25 Απριλίου στις 11:00, στα εγκαίνια της έκθεσης.

Ο κ. Κοζανίτης πήρε τον λόγο και αφού απεύθυνε χαιρετισμό προς τους παρευρισκομένους τόνισε ότι είναι υπερήφανος που εκπροσωπεί την εταιρία μύλοι ΛΟΥΛΗ .

Αναφέρθηκε στην προσφορά της εταιρίας προς το σχολείο τα τελευταία χρόνια τόσο σε εξοπλισμούς, όσο και σε θέσεις Μαθητείας και δήλωσε: “Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τους μαθητές τόσο με εξοπλισμούς όσο και με προσφορά θέσεων Μαθητείας στα πλαίσια των δυνατοτήτων μας. Χαιρόμαστε για τις επισκέψεις των παιδιών στο Εργοστάσιό μας, όπου έρχονται σε επαφή με την διαδικασία της παραγωγής και γιατί όχι ίσως μέσα από την διαδικασία της Μαθητείας, να παραμείνουν ως εργαζόμενοι”.

Από την πλευρά του ο κ. Σαβελίδης χαρακτήρισε την δωρεά της εταιρίας ΛΟΥΛΗ προς το σχολείο ως μια πολύ σημαντική κίνηση που αποκτά μεγαλύτερη αξία σήμερα που η οικονομική κρίση έχει προκαλέσει σημαντική μείωση των δαπανών για την παιδεία, συμβάλλοντας στην κάλυψη των αναγκών για προμήθεια εξοπλισμού των εργαστηρίων .

Αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη της αύξησης του ποσοστού των μαθητών της επαγγελματικής εκπαίδευσης στην χώρα μας , ώστε να πλησιάσει τα ποσοστά των πλέον αναπτυγμένων χωρών του κόσμου, φτάνοντας στο 70% και στην παγίωση και ανάπτυξη του θεσμού της Μαθητείας, έτσι ώστε όλο και περισσότεροι μαθητές να έχουν την δυνατότητα να βγουν γρήγορα στην αγορά εργασίας, με αναβαθμισμένα εφόδια.

Κατόπιν συνεχάρη και ευχαρίστησε τον διευθυντή της εταιρίας ΛΟΥΛΗ κ.Κοζανίτη για την προσφορά της εταιρίας στο σχολικό συγκρότημα των 1ο ΕΠΑ.Λ – 1ο Ε.Κ. Αλμυρού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου