ΑΛΜΥΡΟΣ

Ενθουσίασε η τετράφωνη μικτή χορωδία Αλμυρού στο διεθνές φεστιβάλ στο Πανόραμα

ενθουσίασε-η-τετράφωνη-μικτή-χορωδία-75891

Η Τετράφωνη Μικτή Χορωδία του Δήμου Αλμυρού, μετράει μια ακόμη επιτυχημένη εμφάνιση σε ένα από τα σημαντικότερα Φεστιβάλ που διοργανώνονται ακόμη σε μία μεγάλη πόλη όπως η Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για την 19η Συνάντηση Χορωδιών και παράλληλα το 4ο τριήμερο Διεθνές Φεστιβάλ που διοργανώθηκε με πλήρη αρτιότητα και υψηλό επίπεδο τόσο οργανωτικό αλλά και συμμετεχόντων από την Αντιδημαρχεία Πολιτισμού-Αθλητισμού & Νεολαίας Δήμων Πυλαίας-Χορτιάτη-Πανοράματος.

Στο κατάμεστο ανακαινισμένο Αμφιθέατρο «Σταύρος Κουγιουμτζής» και συγκεκριμένα στην αίθουσα «Λίτσα Φωκίδου», παρουσιάστηκαν στο σύνολο 6 Μεικτές Χορωδίες, Μεικτή Δήμου Χορτιάτη, Μεικτή Δ. Πανοράματος, Μεικτή Μ.Γ.Σ.Σ Θερμαϊκός, Μεικτή Δήμου Αλμυρού, Μεικτή Πύργου και η Χορωδία Κοραής.

Το κοινό ιδιαίτερα θερμό, χειροκρότησε με ενθουσιασμό τη Χορωδία και τη συνόδευε με ρυθμό και ενθουσιασμό καθ΄ όλη τη διάρκεια ερμηνείας του προγράμματός της, καθώς κατάφερε για ακόμη μια φορά με τη ζωντάνια της να το ξεσηκώσει. Στο τέλος, ακολούθησε η απονομή Τιμητικού Διπλώματος Συμμετοχής αλλά και Αναμνηστικού Τόμου, αφιερωμένο στον Δήμαρχο Αλμυρού, προκειμένου να μείνει παρακαταθήκη στο αρχείο και τη Δημοτική Βιβλιοθήκη.

Ιδιαίτερα συγκινητικά και κολακευτικά υπήρξαν τα σχόλια του Καλ/χνικού Διευθυντή του Φεστιβάλ και Μαέστρου κ. Βίκτωρα Γλυκίδη για την παρουσία των Χορωδών και το επίπεδο της Χορωδίας στο σύνολό της, ότι πιο σημαντικό για την προσπάθεια όλων των Χορωδών και της Μαέστρου Μαριάννας Σαμαρτζή, όπου με αμέριστη αγάπη κρατούν ζωντανό αυτό το σπουδαίο κομμάτι Πολιτισμού του Αλμυρού που τον εκπροσωπεί επάξια σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνο.

Μεγάλη και καθοριστική και σε αυτή την επιτυχημένη εμφάνιση ήταν η συνοδεία της Χορωδίας από τους εξαίρετους Μουσικούς και φίλους πάνω απ΄ όλα της Χορωδίας,όπως η Φρόσω Γαρδικλή στο Πιάνο, ο Άκης (Στέργιος) Μπουκουβάλας στην Κιθάρα και ο Γιώργος Σταμούλης στο Μπουζούκι.

Μετά το πέρας της βραδιάς, ακολούθησε φιλοξενία για φαγητό στο Ξενοδοχείο «Πανόραμα Palace» όπου και είχαμε τη δυνατότητα οι Χορωδίες να έρθουμε πιο κοντά, να οργανώσουμε νέες συνεργασίες και σχέδια μουσικά για το μέλλον αλλά και να προσφέρουμε και τα δικά μας αναμνηστικά.

Η επιστροφή πραγματοποιήθηκε με μια βαλίτσα πολύτιμες αναμνήσεις όπου η Χορωδία έφερε πίσω στον τόπο της για να τον τιμήσει μέχρι την επόμενη φορά που θα χρειαστεί να την ετοιμάσει για το επόμενο Χορωδιακό της ταξίδι.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου