ΑΛΜΥΡΟΣ

Το πρόγραμμα εορτασμού της 25ης Μαρτίου στον Αλμυρό

το-πρόγραμμα-εορτασμού-της-25ης-μαρτίου-83522

Για την επέτειο της Εθνικής Εορτής της 25ης Μαρτίου 1821 που είναι η ημέρα της εθνικής παλιγγενεσίας και που συμπίπτει με τη μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης τον «Ευαγγελισμό της Θεοτόκου», θα γίνουν οι παρακάτω πανηγυρικές και εορταστικές εκδηλώσεις στον Αλμυρό:

Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018

Γενικός σημαιοστολισμός των δημοσίων και δημοτικών καταστημάτων και καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ., των Οργανισμών Κοινής Ωφελείας, των Τραπεζών, των ιδιωτικών καταστημάτων και των σπιτιών από την ανατολή του ηλίου της 23ης μέχρι και τη δύση της 25ης Μαρτίου και γενική φωταγώγηση της πόλης του Αλμυρού το βράδυ της 24ης και 25ης Μαρτίου.

Σάββατο 24 Μαρτίου 2018

Ώρα 06:30 μ.μ.:Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός και Λιτανεία στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου προεξάρχοντος του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου Σεραφείμ Κοντακσή.

Ώρα 8:00 μ.μ.:Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας από τον Ι.Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην κεντρική πλατεία και επιστροφή στον Ι.Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Κυριακή 25 Μαρτίου 2018

Ώρα 7:30 π.μ.:Οι καμπάνες των εκκλησιών θα χτυπούν χαρμόσυνα.

Ώρα 10:30 π.μ.:Επίσημη δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου, με τη συμμετοχή όλων των Αρχών της πόλης, των Οργανώσεων και των Συμπολιτών.

Αμέσως μετά τη δοξολογία θα εκφωνήσει τον πανηγυρικό της ημέρας ο κ. Γεώργιος Καπράνας, Διευθυντής του ΕΠΑΛ Αλμυρού. Θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο των Πεσόντων από τις Αρχές, τις Οργανώσεις, τους μαθητές των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τους Συλλόγους-Σωματεία κ.α.

Σιγή ενός λεπτού στη μνήμη των ενδόξων νεκρών μας και ο Εθνικός Ύμνος.

Ώρα 11:15 π.μ.:Παρέλαση μπροστά από τους επισήμους με την εξής σειρά:

  1. Ειδικό Σχολείο Αλμυρού και Σύλλογος ΑμεΑ Αλμυρού «ΣΤΟΡΓΗ»
  2. 1ο Δημοτικό Σχολείο
  3. 2ο Δημοτικό Σχολείο
  4. 3ο Δημοτικό Σχολείο
  5. 4ο Δημοτικό Σχολείο
  6. 5ο Δημοτικό Σχολείο
  7. 1ο Γυμνάσιο
  8. 2ο Γυμνάσιο
  9. Γενικό Λύκειο
  10. ΕΠΑΛ
  11. Λύκειο Ελληνίδων (Περιφερειακό Τμήμα Χορού Αλμυρού)
  12. Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (Περιφερειακή Επιτροπή Αλμυρού)
  13. Στρατιωτικό Τμήμα της ΙΙΙ Πτέρυγας Μάχης.

Ώρα 11:30 π.μ.: Ελληνικοί χοροί από τους μαθητέςκαι τις μαθήτριες του ΕΠΑΛ Αλμυρού, στην Κεντρική Πλατεία, υπό την ευθύνη των Καθηγητών κ.κ. Αθανασίου Φλεβάρη και Παναγιώτη Σακομήτρου.

Μετά το τέλος των εκδηλώσεων θα δοθεί δεξίωση στο Δημαρχείο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου