ΑΛΜΥΡΟΣ

Ελεγχος για τα οικονομικά του Δήμου Αλμυρού

ελεγχος-για-τα-οικονομικά-του-δήμου-αλ-87293

Κατασταλτικό έλεγχο για τα οικονομικά του δήμου τα έτη 2011, 2012 και 2013 θα διενεργήσει το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Αυτό έγινε γνωστό στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Πέμπτη. Ο πρώην δήμαρχος Αλμυρού Βαγγέλης Χατζηκυριάκος ενημέρωσε το σώμα ότι η δημοτική αρχή κατέθεσε εναντίον του μηνυτήρια αναφορά, η οποία ισχυρίστηκε ότι μπήκε στο αρχείο μετά από εισαγγελική έρευνα.

Ο κ. Χατζηκυριάκος υποστήριξε ότι η δημοτική αρχή στοχεύει στην εξόντωσή του, τονίζοντας ότι στέλνει συνεχείς επιστολές προς όλες τις Υπηρεσίες για το θέμα αυτό.

«Κάνε ό,τι θες», προέτρεψε τον δήμαρχο Αλμυρού Δημήτρη Εσερίδη και πρόσθεσε ότι δεν θα ξανασχοληθεί μαζί του, με τον δήμαρχο να του απαντά: «Δεν τελειώσαμε ακόμη».

Ο κ. Εσερίδης είπε ότι δόθηκε εντολή να γίνει κατασταλτικός έλεγχος και καταλογισμός ευθυνών από την Εισαγγελία Βόλου.

Εξάλλου, κόντρα προκλήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο όταν η παράταξη «Ενωτική Δημοτική Κίνηση Αλμυρού» του Νίκου Τσανή ζήτησε ενημέρωση για την πληρωμή τελών εταιρείας και για το πλύσιμο των κάδων.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκος Καλλές απάντησε ότι θα υπάρξει έγγραφη ενημέρωση, με τον επικεφαλής να αντιδρά. Ειδικά για το θέμα του πλυσίματος των κάδων, ο κ. Τσανής επισήμανε ότι από τον έλεγχο που έγινε προέκυψε ότι το πλυντήριο είχε τελευταία φορά πετρέλαιο στις 5 Οκτωβρίου 2017.

Το σώμα ψήφισε κατά πλειοψηφία την προσφυγή στη διαδικασία ανάθεσης κατόπιν διαπραγμάτευσης, χωρίς προηγούμενη δημοσίευση, της προμήθειας «Δημιουργία Κέντρου Υποδοχής & Ενημέρωσης Επισκεπτών στο δημοτικό δάσος “Κουρί”».

Ο κ. Τσανής κατηγόρησε τη δημοτική αρχή για μεθόδευση υποστηρίζοντας ότι στους διαγωνισμούς που προηγήθηκαν αποκλείστηκαν οι ντόπιες εταιρείες από τη συμμετοχή. Καταψήφισε το θέμα καταγγέλλοντας «οσμή σκανδάλου», ενώ αρνητική ήταν η ψήφος και από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης του Βαγγέλη Χατζηκυριάκου, του Σάββα Τσόγκα και του Σπύρου Ράππου.

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε και η έγκριση κονδυλίου ύψους 1.500 ευρώ για την τουριστική προβολή του Αλμυρού, με μερίδα της αντιπολίτευσης να κατηγορεί τη δημοτική αρχή ότι το εν λόγω κονδύλι αφορά την προσωπική προώθηση του δημάρχου και όχι την προβολή του δήμου.

Οσον αφορά στα τέλη ύδρευσης και άρδευσης της ΔΕΥΑΛΛ, το θέμα θα επανέλθει σε συζήτηση σε επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς για την έγκρισή τους απαιτούνταν απόλυτη πλειοψηφία. Η ομάδα πλειοψηφίας είχε απουσίες στο συμβούλιο, και αν και υπέρ του θέματος τάθηκαν οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης κ.κ. Κωνσταντίνος Κρανάς και Χρήστος Καρακώστας, οι ψήφοι δεν έφτασαν τις δεκατέσσερις όπως απαιτούνταν αλλά ήταν λιγότερες (13).

Η αντιπολίτευση καταψήφισε το θέμα αντιτασσόμενη στην καθιέρωση εξαμηνιαίων λογαριασμών σε Σούρπη, Πτελεό και Ανάβρα. Τα τέλη ύδρευσης, άρδευσης, αποχέτευσης παραμένουν τα ίδια επίπεδα σε σχέση με πέρυσι.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου