ΑΛΜΥΡΟΣ

Στο μικροσκόπιο το ιδιωτικό κυνοκομείο Αλμυρού που εξυπηρετεί όλη την περιοχή

στο-μικροσκόπιο-το-ιδιωτικό-κυνοκομε-93065

Ελεγχο από την Κτηνιατρική Υπηρεσία στο ιδιωτικό κυνοκομείο Αλμυρού ζητά η Πανελλήνια Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία, η οποία προειδοποιεί τη δημοτική αρχή Αλμυρού ότι αυτή τη στιγμή έχει στα χέρια της μία ωρολογιακή βόμβα που πολύ σύντομα θα σκάσει.

Η πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου Βόλου, «Κόσμος και φύση», και υπεύθυνη Θεσσαλίας από την Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία, Φλωρίκα Τσιρογιάννη, συναντήθηκε πριν από περίπου ένα μήνα με τον δήμαρχο Αλμυρού, Δημήτρη Εσερίδη, και αιτήθηκε να τηρηθεί η κείμενη νομοθεσία και όλα όσα αυτή προβλέπει.

«Η κ. Χριστέλλου βγήκε πρόσφατα από το Νοσοκομείο και είναι ηλικιωμένη. Αυτή τη στιγμή το κυνοκομείο φιλοξενεί 300 ζώα σε πολύ κακές συνθήκες, πολλά από τα οποία είναι άρρωστα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η πρόεδρος του Φιλοζωικού Σωματείου επισήμανε ότι «υπάρχει φόβος να ξαναζήσουμε στιγμές όπως όταν έκλεισε αιφνίδια το κυνοκομείο Σταματάκη στη Λάρισα, με τον θάνατο της ιδιοκτήτριας. Εκατοντάδες αδέσποτα είχαν βρεθεί τότε στον δρόμο, από τη μία στιγμή στην άλλη».

Η ίδια είπε ότι «ο Δήμος Αλμυρού πρέπει να οριστεί μεσεγγυούχος. Να ληφθούν όλες οι ενέργειες που απαιτείται. Να γίνουν στειρώσεις, όλα όσα προβλέπει η κείμενη νομοθεσία. Αυτή τη στιγμή το κυνοκομείο λειτουργεί ως κολαστήριο».

Η δημοτική αρχή Αλμυρού πάντως, έχει πραγματοποιήσει στειρώσεις σε 120 ζώα και συνεργάζεται με το ιδιωτικό κυνοκομείο για το οποίο εξασφαλίζει κάθε μήνα ενάμιση τόνο τρόφιμα και περίθαλψη από κτηνιάτρους στην περιοχή.

Η πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου «Αγάπη και Προστασία», Αθηνά Υφαντή, η οποία είναι και μέλος της πενταμελούς επιτροπής του δήμου για το θέμα, λέει ότι αυτή τη στιγμή η δημοτική αρχή Αλμυρού δεν διαθέτει άλλον οργανωμένο τόπο για να συλλέγει τα αδέσποτα ζώα.

«Η κ. Χριστέλλου έχει βοηθήσει πάρα πολύ στην αντιμετώπιση του προβλήματος και ο δήμος έχει συνάψει σύμβαση μαζί της. Η δημοτική αρχή Αλμυρού ευελπιστεί μελλοντικά να βρει κάποιο οργανωμένο χώρο.

Εάν κλείσει το κυνοκομείο, τότε πού θα πάνε 300 ζώα;», διερωτάται. «Η κ. Χριστέλλου έχει δύο υπαλλήλους που φροντίζουν για τους κανόνες υγιεινής. Τα ζώα κινούνται ελεύθερα στο οικόπεδο το οποίο καλύπτει έκταση δέκα στρεμμάτων. Στα κλουβιά μόνο κοιμούνται. Για τα άρρωστα ζώα υπάρχει ειδικός χώρος. Όλα τηρούνται κανονικά» τονίζει.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου