ΑΛΜΥΡΟΣ

Βομβαρδισμένο τοπίο όλο το παραλιακό μέτωπο Αλμυρού

βομβαρδισμένο-τοπίο-όλο-το-παραλιακό-160990

«Βομβαρδισμένο τοπίο» θύμιζε χθες το παραλιακό μέτωπο του Δήμου Αλμυρού, όπου εντοπίζονται τα σοβαρότερα προβλήματα που άφησε πίσω της η έντονη κακοκαιρία στην περιοχή. Με το πρώτο φως της ημέρας φάνηκε και το μέγεθος της καταστροφής που εκτείνεται από την παραλία του Αλμυρού, συνεχίζει στην Ευξεινούπολη, τον Πλάτανο και την Αμαλιάπολη και φτάνει μέχρι τον Πτελεό.

«Η θάλασσα βγήκε στη στεριά», περιέγραφε χθες στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο δήμαρχος Αλμυρού Δημ. Εσερίδης, ο οποίος από την πρώτη στιγμή έθεσε το προσωπικό του Δήμου σε επιφυλακή μαζί με τους συνεργάτες του, προκειμένου να παρέμβουν όπου καταστεί ανάγκη.

Η έντονη βροχόπτωση σε συνδυασμό με τη μεγάλη θαλασσοταραχή είχαν ως αποτέλεσμα η θάλασσα σε ορισμένα σημεία να καλύψει το οδόστρωμα, προκαλώντας ρωγμές, αλλά και ζημιές σε υποδομές σε όλο το παραλιακό μέτωπο, οι οποίες θα πρέπει να αποκατασταθούν άμεσα ενόψει της νέας καλοκαιρινής σεζόν. Επίσης σε αρκετά σημεία η θάλασσα έφτασε στις αυλές εξοχικών κατοικιών, οι οποίες βρίσκονται παραθαλάσσια στον Πτελεό και την Αμαλιάπολη.

Εξάλλου η Πυροσβεστική υπηρεσία κλήθηκε σε δύο περιπτώσεις να προβεί σε άντληση υδάτων σε ποιμνιοστάσια στην περιοχή της Ευξεινούπολης και στο Νεοχωράκι.

Σημαντικές ζημιές έχει υποστεί επίσης το αγροτικό δίκτυο στο μεγαλύτερο μέρος του Δήμου, κάνοντας σχεδόν αδύνατη την πρόσβαση σε καλλιεργούμενες εκτάσεις, οι οποίες επίσης έχουν πλημμυρίσει, προσθέτοντας ακόμη έναν πονοκέφαλο στους αγρότες της περιοχής.

«Τυχεροί» στην ατυχία τους…

Στο μεταξύ, την αγωνία των πρώτων ωρών όταν έγινε γνωστό το Σάββατο το απόγευμα, ότι πέντε άτομα είχαν εγκλωβιστεί στο εργοτάξιο που κατασκευάζει το έργο των λιμνοδεξαμενών Ξηριά, ακολούθησε η ανακούφιση καθώς η περιπέτειά τους είχε αίσιο τέλος χθες νωρίς το πρωί.

Τα ορμητικά νερά του χειμάρρου που το Σάββατο το απόγευμα «απειλούσαν» όποιον επιχειρούσε να τον διασχίσει, εγκλώβισαν τους εργαζόμενους μέσα στο εργοτάξιο. Προκειμένου να μην διατρέξουν κίνδυνο, κρίθηκε πιο ασφαλές να παραμείνουν το βράδυ σε ένα κοντέινερ της εταιρείας που έχει το εργοτάξιο, όπως και τελικά έγινε.

Χθες, η στάθμη των υδάτων στον χείμαρρο είχε υποχωρήσει σημαντικά και έτσι με ένα μηχάνημα του εργοταξίου οι πέντε εργαζόμενοι επέστρεψαν στα σπίτια τους. Να σημειωθεί πως η Πυροσβεστική Υπηρεσία είχε επιστρατεύσει δύο οχήματα προκειμένου να προσεγγίσει την περιοχή, ωστόσο δεν χρειάστηκε αφού οι εργαζόμενοι τελικά αποχώρησαν από το σημείο μόνοι τους.

Τέλος, στο ποιμνιοστάσιό του, στο Νεοχωράκι, εγκλωβίστηκε κτηνοτρόφος το Σάββατο το βράδυ. Χθες η περιπέτειά του έλαβε τέλος, μόλις η στάθμη του νερού μειώθηκε στο παρακείμενο ρέμα που γειτνιάζει με τις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις που διατηρεί στην περιοχή.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου