ΑΛΜΥΡΟΣ

Διαγωνισμός για το κέντρο υποδοχής στο δάσος «Κουρί»

διαγωνισμός-για-το-κέντρο-υποδοχής-στ-176875

Στη προκήρυξη διαγωνισμού για την εκτέλεση του έργου «Δημιουργία Κέντρου Υποδοχής και Ενημέρωσης Επισκεπτών στο δημοτικό δάσος Κουρί» προχωρεί ο Δήμος Αλμυρού.

Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Συμβάσεων μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr.

Καταληκτική ημερομηνία για την κατάθεση προσφορών είναι η Πέμπτη 18η Ιανουαρίου 2018 στις 3 το μεσημέρι.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον δήμο κατά τις
εργάσιμες ημέρες (αρμόδιος υπάλληλος: Ιωάννα Χρήστου, τηλ.: 2422350223 e-mail:
[email protected] και Αθηνά Χαλούδη τηλ.: 2422350224 e-mail: [email protected]).

Υπενθυμίζεται ότι η μελέτη του έργου αφορά στη δημιουργία ενός κτιρίου 110 τετραγωνικών μέτρων, κατασκευασμένο από κορμούς δέντρων.

Η χωροθέτησή του θα γίνει δίπλα από την Εκκλησία του Αγίου Σεραφείμ με ισόγειο κτίριο υπερυψωμένο κατά 50 πόντους από το έδαφος, το οποίο θα στηρίζεται σε βάση από μπετόν.

Το κέντρο θα περιλαμβάνει χώρο ενημέρωσης των επισκεπτών με πλούσιο υλικό και ένα αναψυκτήριο με μία μικρή αποθήκη.

Θα είναι προσβάσιμο σε άτομα με ειδικές ανάγκες, ενώ θα έχει δίριχτη σκεπή. Το έργο είναι προϋπολογισμού περίπου 200.000 ευρώ.

Το δάσος Κουρί είναι μια βαρύτιμη κληρονομιά της περιοχής του Δήμου Αλμυρού. Βρίσκεται περίπου 1.000 μέτρα βορειοδυτικά της πόλης του Αλμυρού και 500 μέτρα από την πρώην κοινότητα της Ευξεινούπολης.

Η έκταση που καταλαμβάνει είναι περίπου 1.150 στρέμματα και καλύπτεται κατά κύριο λόγο από χνοώδη δρυ. Η επιφάνειά του ωστόσο είναι μικρότερη, σε σχέση με αυτή που είχε τα παλιά χρόνια.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου