ΑΛΜΥΡΟΣ

Ατυπη χωματερή, οικόπεδο στην Ευξεινούπολη Αλμυρού

ατυπη-χωματερή-οικόπεδο-στην-ευξεινο-183252

Σε άτυπη χωματερή καταγγέλλεται ότι μετατράπηκε οικόπεδο – χώρος του Δήμου Αλμυρού στην Ευξεινούπολη, που έχει αξιοποιηθεί για να υποδέχεται οικοδομικά υλικά. Το εν λόγω οικόπεδο βρίσκεται σε απόσταση 500 μέτρων από τα τελευταία σπίτια που βρίσκονται δυτικά του οικισμού, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται πολλά προβλήματα.

Ο πρώην πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας, Βασίλης Δεληζήσης, καταγγέλλει ότι στην Ευξεινούπολη, ανάλογα με τη φορά των ανέμων, επικρατεί δυσοσμία από τα απορρίμματα, φαινόμενο που είναι αφόρητο για τους κατοίκους της περιοχής, και συμβαίνει σε αρκετά συχνά, με αποτέλεσμα να υποβαθμίζεται η καθημερινότητα των πολιτών.

Στο οικόπεδο απορρίπτονται στρώματα, έπιπλα, σακούλες, κάθε είδους απορρίμματα. Ακόμη, και ο δήμος εναποθέτει εκεί σκουπίδια, ισχυρίζεται ο ίδιος, τονίζοντας ότι η χρήση του οικοπέδου είναι αποκλειστικά για εναπόθεση μπαζών και όχι για απόρριψη κάθε είδους απορριμμάτων όπως συμβαίνει πλέον σήμερα, που η ύπαρξη του οικοπέδου έχει γίνει ευρέως γνωστή.

Όμως, το χειρότερο απ’ όλα είναι η ατμοσφαιρική ρύπανση που προκαλείται. Ο κ. Δεληζήσης καταγγέλλει ότι άγνωστα άτομα χρησιμοποιούν το οικόπεδο για να καίνε σκουπίδια ενώ αυτό απαγορεύεται. Ενδεικτικά αναφέρεται σε περιστατικό που συνέβη πριν από περίπου δεκαπέντε μέρες.

«Στην ατμόσφαιρα υπήρχε έντονη οσμή από καύση απορριμμάτων. Ο χώρος χρησιμοποιείται από άγνωστα άτομα που καίνε σκουπίδια και ρυπαίνουν ανεξέλεγκτα το περιβάλλον. Μάλιστα, αυτό συμβαίνει αρκετά συχνά» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Δεληζήσης έθιξε το θέμα σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αλμυρού, αλλά δυστυχώς, λύση, όπως λέει, δεν δόθηκε, ενώ θα μπορούσαν να ληφθούν μέτρα. Οι κάτοικοι της περιοχής θέλουν να περιφραχτεί το οικόπεδο, ώστε η πρόσβαση σε αυτό να μην είναι ανεξέλεγκτη και έτσι να μη χρησιμοποιείται από τον καθένα. Ο χώρος απαιτείται να χρησιμοποιείται -όπως λέει- μόνο από τον Δήμο Αλμυρού και αποκλειστικά για τη ρίψη μπάζων και κλαδιών, καθώς η υφιστάμενη κατάσταση δεν πάει άλλο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου