ΑΛΜΥΡΟΣ

Στα λευκά «ντύθηκαν» Πήλιο και Ανάβρα

στα-λευκά-ντύθηκαν-πήλιο-και-ανάβρα-189259

Στα λευκά «ντύθηκαν» το Πήλιο και η Όθρυς καθώς από την νύχτα σημειώνεται χιονόπτωση και σε πολλά σημεία το χιόνι φτάνει τα 10 εκατοστά.

Το χιόνι έφτασε το πρωί μέχρι και την Πορταριά και την ανατολική πλευρά Πηλίου έως Ξουρίχτι, χωρίς ωστόσο να προκληθούν προβλήματα στις συγκοινωνίες και στην κίνηση των οχημάτων.

Στο Πήλιο και στην Ανάβρα επιχειρούν για τον αποχιονισμό μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων και όλοι οι δρόμοι παραμένουν ανοικτοί.

Ειδικότερα, όπως επεσήμανε η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, “έξι εκχιονιστικά εδράζονται στην περιοχή του Πηλίου και επιχειρούν, ένα στην περιοχή της Ανάβρας και ένα στην περιοχή Βενέτου -Κεραμιδίου όπου είναι πιο ήπια τα φαινόμενα”.

Το ύψος στην Ανάβρα φτάνει τα 10 εκατοστά στα Χάνια περίπου στα 5 εκατοστά αλλά συνεχίζεται η χιονόπτωση και όπως προβλέπεται από την ΕΜΥ θα συνεχίζεται έως το βράδυ.

Στο Κεραμίδι και στο Βένετο το ύψος του χιονιού φτάνει στα δύο με τρία εκατοστά.

“Το Χιονοδρομικό είναι καθόλα έτοιμο” τόνισε η κ. Κολυνδρίνη και πρόσθεσε χαρακτηριστικά πως “έχει ολοκληρωθεί η συντήρηση έχουμε πιστοποιήσεις αλλά το ύψος του χιονιού θα καθορίσει και το πότε θα λειτουργήσει”.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου