ΑΛΜΥΡΟΣ

Αρχισε η δίκη για την Κοντούλη που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς

αρχισε-η-δίκη-για-την-κοντούλη-που-εξαφ-192073

Για την Παρασκευή διακόπηκε χθες από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας η δίκη για την περιουσία της 70χρονης Μαριάννας Κοντούλη, που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς το καλοκαίρι του 2002 από την Αμαλιάπολη Αλμυρού.

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι εφτά άτομα, τα οποία αντιμετωπίζουν τα αδικήματα της πλαστογραφίας, τη υπεξαίρεσης και της απάτης σε βάρος του ελληνικού δημοσίου.

Η συζήτησης της υπόθεσης ξεκίνησε χθες, όμως υπήρξε αίτημα δικηγόρου από την Αθήνα για την αναβολή της δίκης λόγω κωλύματος. Τελικά, το δικαστήριο αποφάσισε να δώσει ολιγοήμερη προθεσμία.

Να επισημανθεί ότι η εν λόγω υπόθεση έρχεται στο ακροατήριο για πρώτη φορά. Τον Φεβρουάριο οι κατηγορούμενοι δικάστηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας για εικονικούς τίτλους σε βάρος του Δημοσίου και απαλλάχτηκαν των κατηγοριών, καθώς το δικαστήριο διατήρησε αμφιβολίες κατά πόσο η έκταση των 31 στρεμμάτων (η ίδια που αφορά στην απάτη σε βάρος του Δημοσίου που επρόκειτο να συζητηθεί χθες) είναι τόσο δασική έκταση όσο και της κυριότητας του Δημοσίου.

Υπενθυμίζεται ότι η Μαριάννα Κοντούλη ήταν μπαλαρίνα και καθηγήτρια μπαλέτου. Πριν από χρόνια διατηρούσε σχολή χορού στην Κηφισιά όπου και έμενε μόνη της. Πριν χαθεί είχε απομονωθεί από συγγενείς και φίλους, και είχε μετακομίσει στην Αμαλιάπολη Βόλου, στο εξοχικό της.

Σύμφωνα με την εκπομπή «Τούνελ» της Αγγελικής Νικολούλη, το λάθος της φέρεται να ήταν ότι εμπιστεύτηκε ένα συγκεκριμένο πρόσωπο και το φιλικό του περιβάλλον για τη διαχείριση της μεγάλης ακίνητης περιουσίας της, που έφτανε τα 700 στρέμματα παραθαλάσσιας γης στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου. Έπεσε μ’ αυτόν τον τρόπο στην παγίδα που της έστησαν με το πληρεξούσιο που έκανε στον επιχειρηματία, ο οποίος παρίστανε τον φίλο της. Την εμφάνιζαν τρελή και ανάπηρη και ξεπουλούσαν την περιουσία της.

Κ. Μ.

Σχετικά άρθρα:

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου