ΑΛΜΥΡΟΣ

Πολύπλευρες δράσεις στήριξης Ιδρυμάτων από το Γυμνασίου Ευξεινούπολης

πολύπλευρες-δράσεις-στήριξης-ιδρυμά-209753

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου Ευξεινούπολης ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση του Ιδρύματος Ασπρες Πεταλούδες να συνδράμουν στη δράση «Ελάτε όλοι μαζί να στήσουμε το Χριστουγεννιάτικο Δένδρο της Ελπίδας», ώστε να εξασφαλίσουν το γάλα των παιδιών για ένα χρόνο, επισκέφτηκαν το Ίδρυμα την Παρασκευή 1/12/2017.

Οι μαθητές πρόσφεραν στα παιδιά γάλα εβαπορέ και τρόφιμα μακράς διαρκείας. Πρόσφεραν όμως χαρά και αγάπη και εισέπραξαν αληθινή αγάπη. Η χορωδία με την καθοδήγηση της καθηγήτριας κ. Κούτσικου Άννας τραγούδησε χριστουγεννιάτικα τραγούδια και έκανε τα παιδιά ευτυχισμένα.

Ξεναγήθηκαν στην Πρότυπη Μονάδα Πολυαισθητηριακού Περιβάλλοντος, έναν εκπληκτικό και μοναδικό χώρο που υλοποιήθηκε χάρη στην ευγενική δωρεά και υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Έγραψαν τις ευχές τους και ζωγράφισαν χριστουγεννιάτικες εικόνες σε ένα πανό μαζί με τα παιδιά του ιδρύματος.

Ήταν πραγματικά ένα μάθημα ζωής για όλη την εκπαιδευτική κοινότητα.

Η ψυχολόγος κ. Βεργούλια Χρύσα συνεχάρη τους μαθητές για την ευγένειά τους και ευχαρίστησε για την αγάπη και τη χαρά που πρόσφεραν στους ανθρώπους του Ιδρύματος. Τους είπε χαρακτηριστικά ότι “περιμένουν τα Χριστούγεννα με χαρά, γιατί θα τους επισκεφτούν οι άνθρωποι που θα τους προσφέρουν μεν δώρα, αλλά θα τους δείξουν κυρίως συναισθήματα αγάπης και συμπάθειας. Αυτοί οι άνθρωποι θέλουν να νιώσουν την αγάπη μας”. Όλοι μαζί έζησαν τα πραγματικά Χριστούγεννα εκείνη την ημέρα στο Ίδρυμα “Άσπρες Πεταλούδες”.

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου Ευξεινούπολης στα πλαίσια του εθελοντισμού που καλλιεργείται στο σχολείο, δείχνουν την ανθρωπιά τους και την αγάπη προς τον συνάνθρωπο και με άλλες δράσεις. Ανταποκρινόμενοι στην έκκληση της ΕΛΜΕ για βοήθεια σε μαθητή της Μαγνησίας που πάσχει από νεοπλασματική ασθένεια συγκέντρωσαν ένα σεβαστό χρηματικό ποσό.

Επίσης συγκεντρώνουν τρόφιμα για τα παιδιά στην “Κιβωτό του Κόσμου” στο Βόλο. Όσοι επιθυμούν μπορούν να φέρουν τρόφιμα για αυτόν τον σκοπό, στο Χριστουγεννιάτικο Φιλανθρωπικό Bazaar που θα οργανωθεί το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017, στις 06:00μμ στο αμφιθέατρο του Γυμνασίου.

Τέλος συγκεντρώνουν ρούχα για να αποσταλούν στους πλημμυροπαθείς της Μάνδρας Αττικής.

Αποδεικνύεται έτσι ότι το σχολείο εκτός από τη γνώση που παρέχει, διαμορφώνει και χαρακτήρες. Οι μαθητές μαθαίνουν να συνεργάζονται, να γίνονται ενεργοί πολίτες, αλλά και να ευαισθητοποιούνται απέναντι στον συνάνθρωπο και να προσφέρουν την αγάπη και τη βοήθειά τους. Μπορεί η κατάκτηση της γνώσης να τους κάνει επιστήμονες, η κατάκτηση της παιδείας όμως, θα τους κάνει Ανθρώπους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου