ΑΛΜΥΡΟΣ

Κακοτεχνίες στην πλατεία του Αλμυρού

κακοτεχνίες-στην-πλατεία-του-αλμυρού-227895

Αποτελεί κόσμημα για την πόλη του Αλμυρού αλλά πριν ακόμη παραληφθεί από τη δημοτική αρχή έχει αρχίζει να παρουσιάζει κακοτεχνίες. Ο λόγος αφορά στην κεντρική πλατεία του Αλμυρού που αναβαθμίστηκε βιοκλιματικά αλλά παρατηρείται ότι έχει εκκρεμότητες.

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμυρού που θα πραγματοποιηθεί αύριο, Δευτέρα, στις 6 το απόγευμα το εν λόγω θέμα έρχεται προς συζήτηση. Το Σώμα καλείται να εγκρίνει το πρωτόκολλο προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου, όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν προβλήματα.

Οι κυβόλιθοι στην πλατεία έχουν αρχίσει να ξεκολλούν, το σιντριβάνι δεν δουλεύει, η απορροή των νερών δεν έχει καλή απόδοση, ενώ τελευταία άρχισαν να χαλάνε και τα παγκάκια τα οποία έχουν αρχίσει να χάνουν τη μπογιά τους.

Όλα αυτά αλλά και άλλες, παρατηρήσεις σύμφωνα με πληροφορίες, θα επικαλεστούν οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Αλμυρού προκειμένου να μην παραλειφθεί το έργο και ο εργολάβος να προχωρήσει στην αποκατάσταση των προβλημάτων. Μάλιστα, οι Τεχνικές Υπηρεσίες έχουν σύμφωνα με πληροφορίες ενημερώσει ήδη τον εργολάβο.

Η βιοκλιματική αναβάθμιση πλατείας και περιμετρικών οδών κέντρου Αλμυρού ξεκίνησε να υλοποιείται το 2015. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του έργου έπρεπε να έχει παραδοθεί πριν από τουλάχιστον δέκα μήνες. Υπήρξαν όμως στην πορεία και προβλήματα όπως η εφαρμογή των capital controls το καλοκαίρι του ιδίου έτους που πήγε πίσω τις εργασίες και η επικράτηση ακραίων κατά καιρούς φαινομένων.

Καθυστερήσεις σε έργα

Στο μεταξύ, νέα παράταση αναμένεται να πάρει η υλοποίηση του έργου Ανάπλαση – Βελτίωση Κοινοχρήστων Χώρων ΔΕ Σούρπης και Πτελεού. Η κακή χρηματοδότηση του έργου από το πρόγραμμα «Αγροτική ανάπτυξη της Ελλάδας 2014-2020» έχει ως αποτέλεσμα να απομένει να πραγματοποιηθεί μεγάλο μέρος του έργου ενώ αυτό θα έπρεπε να έχει γίνει εδώ και ενάμιση χρόνο. Οι παιδικές χαρές στη Σούρπη δεν έχουν ολοκληρωθεί ούτε και η εκτέλεση του δρόμου από τον Πτελεό προς τον Άγιο Δημήτριο, και δεν έχουν τελειώσει και οι εργασίες και για τις παιδικές χαρές στους Αγίους Θεοδώρους, τη Γαύριανη και τον Πτελεό.

Αλλα θέματα

Η ημερήσια διάταξη του συμβουλίου περιλαμβάνει συνολικά τριάντα τέσσερα θέματα συζήτησης. Μεταξύ άλλων προς έγκριση έρχονται στο Σώμα η τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος του 2017 και η κατανομή πιστώσεων στις σχολικές επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ο προϋπολογισμός οικονομικού έτους 2018 για τα κληροδοτήματα «Ευάγγελου Αργυρόπουλου» και «Αγγελικής Τσούκα» και η αναμόρφωση εσόδων και εξόδων της Κοινωφελούς Επιχείρησης οικονομικού έτους 2017.

Ακόμη, θέματα συζήτησης θα αποτελέσουν η τροποποίηση της συστατικής πράξης της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης- Αποχέτευσης Αλμυρού, η προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Δήμου Αλμυρού και της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την υλοποίηση του έργου «Ανέγερση Νηπιαγωγείου Σούρπης» κ.ά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου