ΑΛΜΥΡΟΣ

Ξεκαθαρίζει το ιδιοκτησιακό καθεστώς στις Νηές

ξεκαθαρίζει-το-ιδιοκτησιακό-καθεστώ-240782

Σημαντικές πληροφορίες σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς των εκτάσεων, όπου πρόκειται να γίνει η επένδυση της στις Νηές της Σούρπης, έδωσε σήμερα στα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ο βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ Χρήστος Μπουκώρος.

Σύμφωνα με αυτές τις πληροφορίες, που δεν επιδέχονται αμφισβήτησης, πραγματογνώμονες στο πλαίσιο προδικασίας συνέταξαν πραγματογνωμοσύνη, τα συμπεράσματα της οποίας χαρακτηρίζουν το σύνολο των εκτάσεων που πώλησε ή εκμίσθωσε η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού στην ανώνυμο εταιρεία Golfing Developments, ξεκάθαρη ιδιοκτησία της Ιεράς Μονής Ξενιάς, η οποία μέσω δωρεάς, που αποδεικνύεται με συμβολαιογραφικούς τίτλους, περιήλθε το 1980 στην Ιερά Μητρόπολη.

Επιπλέον, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η πραγματογνωμοσύνη σε ένα από τα βασικά της συμπεράσματά της αναφέρει, ότι οι συγκεκριμένες εκτάσεις δεν περιλαμβάνονται στις εκτάσεις που το 1958 είχαν παραχωρηθεί από την Ιερά Μονή Ξενιάς στο Δημόσιο προς αποκατάσταση των ακτημόνων.

Σχολιάζοντας τις συγκεκριμένες εξελίξεις ο βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ Χρήστος Μπουκώρος είπε τα εξής: «Ευχόμαστε και ελπίζουμε και η απόφαση του Γνωμοδοτικού συμβουλίου Δημοσίων Κτημάτων η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη και όπως λένε οι γνωρίζοντες στο τελικό της στάδιο, να καταλήξει στα ίδια συμπεράσματα με την πραγματογνωμοσύνη που συντάχθηκε στο πλαίσιο της προδικασίας. Βεβαίως είναι δύο ανεξάρτητες διαδικασίες, η πραγματογνωμοσύνη στο πλαίσιο προδικασίας και η απόφαση του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου Δημοσίων Κτημάτων. Θέλω να πιστεύω ότι τα ίδια δεδομένα θα οδηγήσουν σε ίδια συμπεράσματα. Θεωρώ ότι σε μία τέτοια περίπτωση, θα έχει γίνει ένα αποφασιστικό βήμα προκειμένου να ξεκαθαρίσει το ιδιοκτησιακό σχετικά με τη συγκεκριμένη μεγάλη επένδυση, υπέρ της οποίας έχει ταχθεί η τοπική κοινωνία της περιοχής με τρόπο εμφατικό».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου