ΑΛΜΥΡΟΣ

Τέλος στην ταλαιπωρία μαθητών στο Λύκειο Ευξεινούπολης

τέλος-στην-ταλαιπωρία-μαθητών-στο-λύκ-250653

Μετακινούνται καθημερινά κατά μέσο όρο πέντε χιλιόμετρα για να παρακολουθήσουν τα μαθήματα στο Γενικό Λύκειο Αλμυρού και να επιστρέψουν στο σπίτι τους στην Ευξεινούπολη, εκτεθειμένοι σε απερίγραπτη ταλαιπωρία.

Τέλος στην ταλαιπωρία των μαθητών Λυκείου από την Ευξεινούπολη αποφάσισε προχθές να βάλει σε κατ’ επείγουσα συνεδρίασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού.

Το Σώμα συμφώνησε ομόφωνα να ιδρυθούν λυκειακές τάξεις στο Γυμνάσιο Ευξεινούπολης όπως πρότεινε η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Μαγνησίας, ζητώντας τη γνωμοδότηση του συμβουλίου.

Οι μαθητές του Γυμνασίου Ευξεινούπολης, όπως τόνισε η εντεταλμένη σύμβουλος Παιδείας και Πολιτισμού, Μαρία Σταυραντώνη, εκτίθενται σε κινδύνους, ενώ επιβαρύνονται και το κόστος μετακίνησης.

Την ίδια στιγμή στο Γυμνάσιο Ευξεινούπολης, ενημέρωσε η ίδια, υπάρχουν 30-35 μαθητές ανά τάξη.

Η κ. Σταυραντώνη επισήμανε ότι και για τα επόμενα ακόμη εννέα έτη είναι δυνατή η απρόσκοπτη και απροβλημάτιστη λειτουργία Λυκειακών Τάξεων στο Γυμνάσιο Ευξεινούπολης.

Τεκμηριώνοντας την άποψή της, τόνισε ότι το σχολείο διαθέτει επαρκείς δομές και συγκεκριμένα αίθουσες και χώρους εκπαίδευσης και άριστη υλικοτεχνική υποδομή καθώς στο παρελθόν οι λυκειακές τάξεις είχαν λειτουργήσει εκεί με επιτυχία.

Στην περιοχή, είπε περαιτέρω, υπάρχει επαρκές εκπαιδευτικό προσωπικό και δεν απαιτούνται περαιτέρω προσλήψεις για τη στελέχωση των λυκειακών τάξεων, και ως εκ τούτου για την επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού.

«Η παιδαγωγική αξία που έχει για τους μαθητές του Γυμνασίου η συνέχιση των σπουδών τους σε οικείο περιβάλλον θεωρείται τόσο από τους ίδιους όσο και από τους γονείς τους και τους εκπαιδευτικούς σημαντικός παράγοντας προόδου και εκπαιδευτικής επιτυχίας» πρόσθεσε.

Το Σώμα συμφώνησε ομόφωνα με την πρόταση της εντεταμένης συμβούλου, η οποία έγινε μετά από πρόσκληση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.

Στη συνεδρίαση ήταν παρόντες και ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αλμυρού, Κωνσταντίνος Παπακωνσταντίνου, και ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ευξεινούπολης, Ανάργυρος Τέφογλου.

Να επισημανθεί ότι η συνεδρίαση κρίθηκε κατ’ επείγουσα για τα συμφέροντα του δήμου. Έγινε μετά από έγγραφο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης η οποία ζητούσε τη γνωμοδότηση του δημοτικού συμβουλίου για τη λειτουργίας των λυκειακών τάξεων στο Γυμνάσιο Ευξεινούπολης.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου