ΑΛΜΥΡΟΣ

Διδακτική επίσκεψη του γυμνασίου Ευξεινούπολης στο Μουσείο Αλμυρού

διδακτική-επίσκεψη-του-γυμνασίου-ευξ-251307

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Αλμυρού επισκέφτηκαν οι μαθητές της Α΄ τάξης του Γυμνασίου Ευξεινούπολης, τη Δευτέρα 23-10-2017, στα πλαίσια διδακτικής επίσκεψης στο μάθημα της ιστορίας. Αφού παρακολούθησαν ένα σύντομο ντοκιμαντέρ για την καθημερινή ζωή, τη διατροφή, την κατοικία και τις συνήθειες του νεολιθικού ανθρώπου, ξεναγήθηκαν με βιωματικό τρόπο στα εκθέματα του μουσείου. Αφού χωρίστηκαν σε ομάδες, συμπύκνωσαν τη νέα γνώση με τη συμπλήρωση ενός φύλλου εργασίας και ολοκλήρωσαν την εμπειρία τους στο εργαστήρι πηλού του μουσείου, όπου επεξεργάστηκαν την πρώτη ύλη δοκιμάζοντας μεθόδους και τεχνικές στην προσπάθειά τους να δημιουργήσουν τα δικά τους έργα.

Οι μαθητές της Β’ τάξης αντίστοιχα επισκέφτηκαν το Μουσείο τη Δευτέρα 30-10-2017 και παρακολούθησαν το πρόγραμμα «Όταν οι χρονοκάψουλες τελειώνουν… Ταξίδι πίσω στο Χρόνο παίζοντας ανασκαφή».

Μέσα από συζήτηση αρχικά και παιχνίδι ρόλων με έντονο βιωματικό εργαστήρι, οι μαθητές προσέγγισαν πτυχές της επιστήμης της αρχαιολογίας. Το παιχνίδι της ανασκαφής τους έδωσε τη δυνατότητα, μέσα από ευχάριστες δραστηριότητες, να γνωρίσουν από κοντά τη δουλειά των αρχαιολόγων, των τεχνητών και των συντηρητών, και να γυρίσουν πίσω στο παρελθόν, ερμηνεύοντας με το δικό τους τρόπο τα ίχνη του ανθρώπου στο Χρόνο.

Οι μαθητές και οι συνοδοί καθηγητές Καραγιαννοπούλου Μαρία, Δρόσου Μάρθα, Μπογδανίδου Ανθή, Σιαμέτη Αθανασία και Κωνσταντινίδη Ελένη ευχαριστούν πολύ την αρχαιολόγο κ. Καλογιάννη Αιμιλία, αλλά και το προσωπικό του μουσείου για τη φιλοξενία και το υπέροχο ταξίδι στην ιστορική γνώση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου