ΑΛΜΥΡΟΣ

Ετοιμη η μελέτη για τη στεγασμένη λαϊκή

ετοιμη-η-μελέτη-για-τη-στεγασμένη-λαϊκ-265082

Σύντομα προβλέπεται η δημοπράτηση του έργου

Ολοκληρώθηκε από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Αλμυρού η μελέτη για την ανέγερση στεγασμένης λαϊκής και σύντομα θα έρθει προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόθεση της δημοτικής αρχής Αλμυρού είναι να προχωρήσει γρήγορα στην υλοποίηση του έργου και γι’ αυτό στο επόμενο κιόλας Δημοτικό Συμβούλιο η έγκριση της μελέτης θα περιλαμβάνεται στα θέματα της ημερήσιας διάταξης.

Πρόκειται για ένα έργο που είναι προϋπολογισμού 400.000 ευρώ, το οποίο αποτελεί προεκλογική δέσμευση του δημάρχου Αλμυρού, Δημήτρη Εσερίδη.

Η παρέμβαση θα υλοποιηθεί με ιδία χρήματα του δήμου, καθώς το επίμαχο κονδύλι είχε προβλεφθεί στον προϋπολογισμό του 2017. Για την εκτέλεση του έργου θα κηρυχθεί διαγωνισμός σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Το έργο θα κατασκευαστεί στα πρότυπα της λαϊκής αγοράς Φαρσάλων. Θα βρίσκεται στη θέση Πλατάνια ανατολικά από την έκταση όπου λειτουργεί η καθιερωμένη εμποροπανήγυρη.

Η λαϊκή θα είναι σκεπαστή, με σταθερή κατασκευή και όχι πτυσσόμενη, ανοικτή περιμετρικά, με περίφραξη και προσβάσιμη σε κάθε ενδιαφερόμενο, ενώ θα παρέχει και ηλεκτροδότηση. Θα συνεχίσει να λειτουργεί με την ίδια συχνότητα, μία φορά την εβδομάδα.

Σήμερα, η λαϊκή αγορά φιλοξενείται στον χώρο όπου διοργανώνεται το παζάρι. Ωστόσο, από τη λειτουργία της υπάρχουν πολλά παράπονα από τους παραγωγούς και τους μικροπωλητές, καθώς οι επαγγελματίες είναι εκτεθειμένοι στις καιρικές συνθήκες.

Η επέκταση του Νηπιαγωγείου Σούρπης

Στο μεταξύ, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αλμυρού, η οποία συνήλθε εκτάκτως την περασμένη Πέμπτη, ενέκρινε τους όρους διακήρυξης για τη δημοπράτηση του έργου «Ανέγερση Νηπιαγωγείου Σούρπης».

Το έργο είχε ενταχθεί με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων τον περασμένο Αύγουστο. Το Δημοτικό Συμβούλιο έχει αποφασίσει για τον τρόπο εκτέλεσης του έργου, το οποίο είναι προϋπολογισμού 510.000 ευρώ.

Με το έργο, το νηπιαγωγείο θα πληροί σύγχρονους όρους και προϋποθέσεις λειτουργίας. Η μελέτη του είναι έτοιμη. Η συνδιδασκαλία (καθώς το σχολείο είναι διθέσιο) θα σταματήσει και θα υπάρχει ελευθερία κινήσεων.

Το σχολείο θα έχει ράμπες για άτομα με ειδικές ανάγκες και ειδικά προσαρμοσμένους χώρους υγιεινής, αποθηκευτικούς χώρους.

Το υπάρχον κτίριο όπως είναι γνωστό κρίνεται ακατάλληλο. Δεν πληροί τις προδιαγραφές ούτε για την προστασία από σεισμό, παρά το γεγονός ότι ο Αλμυρός στο παρελθόν είχε τραυματική εμπειρία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου