ΑΛΜΥΡΟΣ

Ζητά δημιουργία Λυκειακών τάξεων στο Γυμνάσιο Ευξεινούπολης

ζητά-δημιουργία-λυκειακών-τάξεων-στο-266875

Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, ζητώντας τη δημιουργία λυκειακών τάξεων στο Γυμνάσιο Ευξεινούπολης. Ο βουλευτής Μαγνησίας στην ερώτησή του επισημαίνει ότι, η αύξηση του αριθμού των μαθητών του Λυκείου τα τελευταία χρόνια στην Ευξεινούπολη και συγχρόνως η ύπαρξη των κατάλληλων υποδομών δικαιολόγουν το αίτημα των κατοίκων της περιοχής για τη δημιουργία λυκειακών τάξεων στο Γυμνάσιο Ευξεινούπολης. Εξάλλου, η δημιουργία των λυκειακών τμημάτων θα διευκολύνει γονείς και μαθητές που ταλαιπωρούνται από μετακινήσεις, που συχνά αποδεικνύονται επικίνδυνες για τα παιδιά. Επιπλέον, οι μαθητές του Λυκείου θα κερδίσουν το χαμένο χρόνο που σπαταλούν μέχρι να φθάσουν είτε στο σχολείο τους είτε στο σπίτι τους, αξιοποιώντας τον παραγωγικά.

Πιο συγκεκριμένα στην ερώτηση του βουλευτή αναφέρονται τα εξής: “Καθολικό αίτημα αποτελεί για την κοινωνία της Ευξεινούπολης η επαναλειτουργία των Λυκειακών τάξεων στοΓυμνάσιοτης περιοχής. Οι Λυκειακές τάξεις του Γυμνασίου Ευξεινούπολης ξεκίνησαν να λειτουργούν το 2009 και σταμάτησαν το 2011 λόγω έλλειψης μαθητών. Αποτέλεσμα της κατάργησης των Λυκειακών τάξεων είναι όλα αυτά τα χρόνια οι μαθητές να μετακινούνται καθημερινά προς το Λύκειο Αλμυρού, διανύοντας μια μεγάλη απόσταση προκειμένου να φθάσουν στο σχολείο τους.

Επίσης, ο αριθμός των μαθητών της Ευξεινούπολης που φοιτούν στο Λύκειο έχει αυξηθεί σημαντικά, γεγονός που επιτρέπει πλέον τη δημιουργία Λυκειακών τάξεων στο Γυμνάσιο της περιοχής. Επιπλέον, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη πως οι υποδομές του Γυμνασίου Ευξεινούπολης είναι επαρκείς και οι σχολικές αίθουσες κατάλληλες για τη λειτουργία των τάξεων αυτών.

Η δημιουργία των Λυκειακών τάξεων θα βοηθήσει την τοπική κοινωνία και θα διευκολύνει γονείς και μαθητές που ταλαιπώρουνται από τις συνεχείς μετακινήσεις από και προς το απομακρυσμένο για αυτούς σχολείο. Επιπλέον, οι μαθητές θα κερδίζουν χρόνο για τη μελέτη και για τις δραστηριότητες τους.

Κατόπιν τούτων, Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1) Εάν προτίθεται να εξετάσει το ζήτημα της δημιουργίας Λυκειακών τάξεων στο Γυμνάσιο Ευξεινούπολης, προκειμένου να μην ταλαιπωρούνται πλέον οι μαθητές που αναγκάζονται σε μακρινές μετακινήσεις για να φθάσουν στο Λύκειο Αλμυρού;” καταλήγει η ερώτηση του βουλευτή Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστου Μπουκώρου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου