ΑΛΜΥΡΟΣ

Προς επανίδρυση οι λυκειακές τάξεις Ευξεινούπολης

προς-επανίδρυση-οι-λυκειακές-τάξεις-ε-267457

Προς επανίδρυση οι λυκειακές τάξεις στο Γυμνάσιο Ευξεινούπολης που είχαν καταργηθεί το 2011 λόγω έλλειψης μαθητών. Το αίτημα της ίδρυσης εκ νέου λυκειακών τάξεων, έθεσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων των μαθητών του Γυμνασίου Ευξεινούπολης και χθες συζητήθηκε μεταξύ των συναρμόδιων φορέων.

Στη σύσκεψη που συγκλήθηκε από τον διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Σωκράτη Σαβελίδη, συμμετείχαν οι γονείς που έθεσαν το αίτημα, η διεύθυνση και ο σύλλογος διδασκόντων του Γυμνασίου Ευξεινούπολης, η διεύθυνση και ο σύλλογος διδασκόντων του Γενικού Λυκείου Αλμυρού, που «θίγεται» λόγω μείωσης του αριθμού των μαθητών του, αλλά και η ΕΛΜΕ Μαγνησίας.

Εκφράστηκε η άποψη ότι η ίδρυση των λυκειακών τάξεων, αφενός θα ευνοήσει τους μαθητές και τους γονείς τους που αιμορραγούν οικονομικά προκειμένου να μεταφέρουν τα παιδιά τους καθημερινά στο σχολείο που απέχει τρία χιλιόμετρα από τον τόπο κατοικίας τους, αφετέρου θα ευνοήσει το ίδιο το Γενικό Λύκειο Αλμυρού, που δεν θα χρειάζεται να δανείζεται αίθουσες από το Γυμνάσιο προκειμένου να στεγάσει τα τμήματά του. Επιπλέον, θα συμβάλλει στη μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα κι άρα θα συντελέσει στην ποιοτικότερη εκπαίδευση.

Ο σύλλογος διδασκόντων του ΓΕΛ Μ Αλμυρού εξέφρασε την ανησυχία του για την μείωση των τμημάτων και άρα τη μείωση των ωρών διδασκαλίας των καθηγητών, ενώ η ΕΛΜΕ Μαγνησίας υποστήριξε ότι δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να γίνουν οι λυκειακές τάξεις.

Πάντως, ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας, φέρεται να κλίνει προς την κατεύθυνση της επανίδρυσης των λυκειακών τάξεων, πρόταση που αναμένεται να καταθέσει προς έγκριση και στο Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού και από εκεί έως τις 11 Νοεμβρίου στο Υπουργείο Παιδείας, στο πλαίσιο της πρότασης που κατατίθεται κάθε χρόνο για τις ιδρύσεις, καταργήσεις, συγχωνεύσεις, αναβαθμίσεις ή υποβαθμίσεις σχολικών μονάδων.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου