ΑΛΜΥΡΟΣ

Στη Στουτγάρδη ο δήμαρχος Αλμυρού

στη-στουτγάρδη-ο-δήμαρχος-αλμυρού-283078

Τον Νοέμβριο για τη συνδιάσκεψη της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης

Τη Στουτγάρδη της Γερμανίας θα επισκεφτεί το τριήμερο 9-11 Νοεμβρίου 2017 ο δήμαρχος Αλμυρού. Ο κ. Δημήτρης Εσερίδης, σύμφωνα με κατά πλειοψηφία απόφαση που έλαβε στην προχθεσινοβραδινή συνεδρίασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού, θα πάρει μέρος στην 7η συνδιάσκεψη της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, στην οποία συμμετέχει και η Κεντρική Ένωση Δημοτικών Ενοτήτων.

Η συνδιάσκεψη βασίζεται στη συνεργασία των δύο χωρών σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με σκοπό τη δημιουργία μιας αποτελεσματικής αυτοδιοίκησης που θα έχει τη δυνατότητα να ανταποκριθεί στα αιτήματα των τοπικών πληθυσμών.

Η συνεργασία δραστηριοποιείται σε επίκαιρα θέματα που αφορούν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπως είναι ο τουρισμός, η ενέργεια και τα απόβλητα, η αγροτική οικονομία, η ενεργή κοινωνία και κοινωνική συμμετοχή, η νεολαία και ο πολιτισμός, και η οικονομία και συνεργασία των επιμελητηρίων.

Αυτά τα θέματα θα αναπτυχθούν σε συζητήσεις εργασίας, ενώ παράλληλα προγραμματίζονται εκπαιδευτικές επισκέψεις στην Περιφέρεια του Δήμου Στουτγάρδης.

Η επιλογή της πόλης της Στουτγάρδης ως τόπος της συνδιάσκεψης βασίστηκε, εκτός των άλλων, και στην ελληνική κοινότητα της περιοχής, που είναι ένας ισχυρός παράγοντας στην αστική ζωή του εκεί δήμου. Οι Έλληνες κατέχουν μια ιδιαίτερη θέση στην πολυμορφία και τη διεθνή διάσταση του δήμου, συμμετέχοντας ενεργά στα δημοτικά τεκταινόμενα.

Πάντως, τα έξοδα για τη μετακίνηση του δημάρχου, εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού. Οι παρατάξεις της μειοψηφίας των κ. κ. Νίκου Τσανή, Σάββα Τσόγκα και Σπύρου Ράππου έκριναν ότι η συμμετοχή του δημάρχου Αλμυρού στη συνδιάσκεψη δεν έχει να προσφέρει κάτι στον δήμο και την περιοχή.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου