ΑΛΜΥΡΟΣ

«Μπαρούτι» μύρισε στον Αλμυρό για εκδήλωση της Χρυσής Αυγής

μπαρούτι-μύρισε-στον-αλμυρό-για-εκδ-300327

«Μπαρούτι» μύρισε χθες το απόγευμα στον Αλμυρό, όταν στις τέσσερις περίπου το απόγευμα, αντιεξουασιαστές προχώρησαν σε αντισυγκέντρωση με αφορμή πολιτική εκδήλωση της Χρυσής Αυγής στην κεντρική πλατεία του Δήμου.

Από νωρίς το μεσημέρι, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, είχαν προχωρήσει σε αποκλεισμό της κεντρικής πλατείας Αλμυρού, σε ακτίνα τεσσάρων σχεδόν οικοδομικών τετραγώνων σε όλες τις πλευρές.

Οκτώ διμοιρίες των ματ απ’ όλη τη Θεσσαλία και τη Θεσσαλονίκη, ολόκληρη η δύναμη του Α.Τ. Αλμυρού και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας, μετέτρεψαν το κέντρο του Αλμυρού σε φρούριο.

Στόχος να αποφευχθεί «συνάντηση» αντιεξουσιαστών και χρυσαυγιτών για να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Η εκδήλωση της Χρυσής Αυγής, πραγματοποιήθηκε χωρίς παρατράγουδα και έληξε ειρηνικά λίγο μετά τις οκτώ το βράδυ, αν και μετακινήθηκε από το κέντρο της Πλατείας, στην κορυφή, στην αρχή του πεζοδρόμου της Ερμού.

Η ατμόσφαιρα μύρισε μπαρούτι όταν νωρίς το απόγευμα, σχεδόν τρεις ώρες από την προγραμματισμένη έναρξη της συγκέντρωσης, αντιεξουσιαστές που έφθασαν στον Αλμυρό με πούλμαν και ιδιωτικά αυτοκίνητα, ενώθηκαν σε πορεία και επιχείρησαν να κατευθυνθούν προς την κεντρική πλατεία, βρήκαν όμως… αστυνομικό τείχος απ’ όλες τις πλευρές.

Οι αντιεξουσιαστές περιορίστηκαν στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου. Φώναζαν συνθήματα κατά της Χρυσής Αυγής, και έκαναν πορεία περιμετρικά της πλατείας χωρίς όμως να μπορέσουν να πλησιάσουν.

Το επίμαχο διάστημα, τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος τόσο στην πλατεία όσο και στον πεζόδρομο, μάζεψαν τραπεζοκαθίσματα που είχαν στον εξωτερικό χώρο και κατέβασαν ρολά, φοβούμενοι τυχόν επεισόδια.

Με την ολοκλήρωση της εκδήλωσης της Χρυσής Αυγής και την αποχώρηση των μελών της, αποχώρησαν και οι αντιεξουσιαστές. Επιβιβάστηκαν σε πούλμαν και ιδιωτικά αυτοκίνητα και επέστρεψαν στο Βόλο.

Ο Δήμαρχος Αλμυρού, Δημ. Εσερίδης, απηύθυνε ευχαριστίες προς την Ελληνική Αστυνομία για την αποτροπή τυχόν επεισοδίων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου