ΑΛΜΥΡΟΣ

Δωρεά ψηφιακού ταχογράφου στην Αστυνομική Διεύθυνση

δωρεά-ψηφιακού-ταχογράφου-στην-αστυν-309487

Από τον Δήμο Αλμυρού για την ενίσχυση του ελέγχου των φορτηγών αυτοκινήτων

Με στόχο την ενίσχυση των τροχονομικών ελέγχων στους αυτοκινητοδρόμους, το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού αποφάσισε να δωρίσει ένα ηλεκτρονικό σύστημα VDO στη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας, καθώς το μεγαλύτερο τμήμα αυτοκινητοδρόμων της Π.Α.Θ.Ε. Μαγνησίας βρίσκεται διοικητικά στον Αλμυρό.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για μία συσκευή μεταφόρτωσης και αξιολόγησης δεδομένων ψηφιακού ταχογράφου για τη λήψη δεδομένων από τους ψηφιακούς ταχογράφους των φορτηγών και των λεωφορείων.

Η απόφαση πέρασε στο Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού που συνεδρίασε την Τετάρτη ύστερα από εισήγηση της Διευθύντριας Προγραμματισμού Οργάνωσης Πληροφορικής Ιωάννας Χρήστου.

Ένα μεγάλο ποσοστό των κυκλοφορούντων οχημάτων αποτελείται από φορτηγά αυτοκίνητα και λεωφορεία, επισημάνθηκε στο Σώμα χαρακτηριστικά, και γι’ αυτό πραγματοποιούνται περαιτέρω εξειδικευμένοι έλεγχοι, που άπτονται της νομοθεσίας περί φορτηγών αυτοκινήτων, όπως έλεγχοι σε ταχογράφους, ώρες οδήγησης και ανάπαυσης οδηγών φορτηγών, καθώς και επιβολή διοικητικών κυρώσεων για παραβάσεις των κανονισμών.

Η εμπλοκή των ανωτέρω λεωφορείων και φορτηγών (βαρέα οχήματα – νταλίκες) σε τροχαία ατυχήματα έχουν σοβαρό αντίκτυπο στις τοπικές κοινωνίες, με δυσμενείς συνέπειες σε κάθε πτυχή της κοινωνικοοικονομικής δομής της πολιτείας.

Με αυτά τα δεδομένα, το Σώμα εκτίμησε ότι είναι πολύ σημαντική η απόκτηση ενός ακόμη ταχογράφου από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας, καθώς η γενικευμένη χρήση της είναι βέβαιο ότι θα συντελέσει στην ποιοτική αναβάθμιση των τροχονομικών ελέγχων στον τομέα Π.Α.Θ.Ε., αρμοδιότητας του Τμήματος Αυτοκινητοδρόμων Π.Α.Θ.Ε. Μαγνησίας, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου διοικητικά ανήκει στον Δήμο Αλμυρού.

Το Σώμα έλαβε την απόφαση καθώς και ο Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων προβλέπει συγκεκριμένες διατάξεις για τις δωρεές δημοτικών και κοινοτικών κινητών πραγμάτων, επιτρέποντας στους ΟΤΑ να εκπληρώνουν σκοπούς τους που συνδέονται με την προαγωγή τοπικών συμφερόντων ή την άμεση εξυπηρέτηση των κατοίκων της περιοχής.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου