ΑΛΜΥΡΟΣ

Οικονομική ενίσχυση δράσεων αθλητικών συλλόγων στον Αλμυρό

οικονομική-ενίσχυση-δράσεων-αθλητικ-311075

Με το ποσό των 50.000 ευρώ αποφάσισε να επιχορηγήσει τις δράσεις των αθλητικών σωματείων και συλλόγων το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού. Οι 30.000 ευρώ θα διατεθούν στον Γυμναστικό Σύλλογο, ο οποίος φέτος κατατάχθηκε στη Γ’ Εθνική, και τα υπόλοιπα χρήματα στους λοιπούς συλλόγους και σωματεία.

Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου πάρθηκε ομόφωνα ύστερα από εισήγηση της δημοτικής αρχής Αλμυρού, η οποία έφερε σε συζήτηση το θέμα μετά την ερώτηση που είχε καταθέσει η παράταξη του κ. Νίκου Τσανή «Ενωτική Δημοτική Κίνηση Αλμυρού».

Παρά την πρόθεση όλων των παρατάξεων της μειοψηφίας να στηρίξουν τη δημοτική αρχή για την οικονομική ενίσχυση των δράσεων των συλλόγων, ωστόσο από τη συζήτηση του θέματος δεν έλειψαν οι εντάσεις.

Ο πρώην δήμαρχος Αλμυρού, Βαγγέλης Χατζηκυριάκος, αποχώρησε από την αίθουσα συνεδρίασης του συμβουλίου ενοχλημένος από τη στάση συμβούλων που τον διέκοπταν κατά την τοποθέτησή του, ενώ έκανε διορθώσεις για το πώς μπορεί να γίνει διαδικαστικά η επιχορήγηση.

«Βοηθάμε, διορθώνουμε και βγαίνουμε και φταίχτες;» διερωτήθηκε χαρακτηριστικά, ενώ απομακρυνόταν από το συμβούλιο.

Είχε προηγηθεί η ενημέρωση που έκανε ο δήμαρχος Αλμυρού Δημήτρης Εσερίδης στο Σώμα για το τι προβλέπει ο επίτροπος για το εν λόγω θέμα. Παράλληλα, ο κ. Εσερίδης έκανε γνωστό ότι η δημοτική αρχή προγραμματίζει να φτιάξει το γήπεδο, με την τοποθέτηση ταρτάν, κερκίδων, στεγάστρου και καθισμάτων.

«Αν θέλει η δημοτική αρχή, τότε όλες οι παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου μπορούν να βάλουν πλάτη και να λυθεί το θέμα», είπε από την πλευρά του ο κ. Τσανής.

Τελικά, η επιχορήγηση δράσεων των αθλητικών σωματείων και συλλόγων τέθηκε σε ψηφοφορία και ψηφίστηκε ομόφωνα. Εξάλλου, ομόφωνα «πέρασε» από το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού σχεδόν το σύνολο των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης.

Το Σώμα ενέκρινε τη μελέτη του έργου και τα τεύχη δημοπράτησης για την επέκταση του Νηπιαγωγείου Σούρπης, ενώ διόρθωσε σύμφωνα με την εισήγηση της Διεύθυνσης Προγραμματισμού, όλα τα λάθη που έγιναν στις χρεώσεις τελών ύδρευσης αποχέτευσης και νεκροταφείου.

Κατά τη συνεδρίαση, ψηφίστηκαν ακόμη η υποβολή πρότασης για τη Βελτίωση Προσβασιμότητας Γεωργικών και Κτηνοτροφικών Εκμεταλλεύσεων, η οριστική μελέτη και τα τεύχη δημοπράτησης του εν λόγω έργου, η χορήγηση προθεσμίας για τη βελτίωση βατότητας οδών στο πλαίσιο της πυροπροστασίας του Δήμου Αλμυρού, και το υποέργο αντικατάσταση υφιστάμενης γεώτρησης εντός του δάσους «Κουρί» για την αντιπυρική του προστασία, τα δίδακτρα του Δημοτικού Ωδείου κ.ά.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου