ΑΛΜΥΡΟΣ

Εσφαλμένες χρεώσεις τελών ύδρευσης στον Αλμυρό

εσφαλμένες-χρεώσεις-τελών-ύδρευσης-σ-313830

Χρέωσαν τέλη νεκροταφείου σε πολίτη που δεν ήταν υπόχρεος. Βεβαίωσαν τέλη ύδρευσης σε καταναλωτή που δεν ήταν καταχωρημένος στη βάση δεδομένων της Υπηρεσίας. Επιβάρυναν με αυξημένη κατανάλωση ύδρευσης πολίτη μετά από διαρροή σε φρεάτιο.

Ούτε μία, δύο ή τρεις αλλά εννέα αιτήσεις πολιτών που ζητούν κατά περίπτωση διαγραφή τελών ύδρευσης, αποχέτευσης και κοιμητηρίων θα συζητηθούν σήμερα Τετάρτη το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού.

Η συζήτηση γίνεται μετά από εισήγηση της Διεύθυνσης Προγραμματισμού του Δήμου Αλμυρού, η οποία ερεύνησε την κάθε περίπτωση ξεχωριστά και προχωρεί σε προτάσεις.

Συγκεκριμένα, η πρώτη αίτηση αφορά σε πολίτη που ζητεί τη διαγραφή των χρεώσεων νεκροταφείου Αχιλλείου για τα έτη 2008, 2009. Σύμφωνα με την αίτηση, ο πολίτης επισημαίνει ότι οι χρεώσεις είναι εσφαλμένες. Από την έρευνα της Υπηρεσίας προέκυψε ότι δεν είχε σχέση με τον θανόντα, ενώ επιβαρύνθηκε με ποσό τελών ύψους 200 ευρώ, και γι’ αυτό προτείνεται η διαγραφή του.

Η δεύτερη αίτηση αφορά σε πολίτη που καλεί τον δήμο να διαγράψει χρέωση ύδρευσης, η οποία αφορά στο διάστημα Ιουλίου – Αυγούστου 2009, σε παροχή στη Σούρπη. Ο πολίτης χρεώθηκε το ποσό των 566 ευρώ. Ωστόσο, όπως προέκυψε από την έρευνα της Υπηρεσίας, το επίμαχο διάστημα δεν υπήρχε καταχωρημένη βάση δεδομένων της Υπηρεσίας για τον εν λόγω καταναλωτή, και γι’ αυτό προτείνεται η διαγραφή του ποσού.

Η τρίτη αίτηση αφορά σε διαγραφή τελών ύδρευσης περιόδου 2008-2014, καθώς ο οφειλέτης δεν γνώριζε για την ύπαρξη της παροχής και δεν έκανε χρήση αυτής ποτέ. Πράγματι, η έρευνα της Υπηρεσίας οδήγησε στο συμπέρασμα ότι δεν υπήρχε κατανάλωση στο εν λόγω διάστημα, εκτιμάται όμως ότι οι χρεώσεις πρέπει να παραμείνουν ως έχουν.

Υδρευόμενο ακίνητο που ενώ άλλαξε χέρια, τα τέλη ύδρευσης συνέχιζαν να επιβαρύνουν τον παλιό ιδιοκτήτη είναι μία ακόμη περίπτωση καταναλωτή που θα ασχοληθεί το συμβούλιο Αλμυρού. Η Υπηρεσία προτείνει τη διαγραφή του πάγιου και την επαναβεβαίωσή του στον νέο ιδιοκτήτη του ακινήτου.

Το σώμα θα εξετάσει και τη μείωση κατανάλωσης ύδρευσης σε όνομα θανούσας για τα έτη 2013-2014, καθώς αυτή δημιουργήθηκε μετά από διαρροή σε φρεάτιο. Κλιμάκιο της δημοτικής επιχείρησης ύδρευσης μετά από σχετικό αίτημα συγγενούς διαπίστωσε όντως τη διαρροή, και γι’ αυτό η Υπηρεσία προτείνει τη μείωση της κατανάλωσης κατά 50% με τη διαγραφή ποσού ύψους 535 ευρώ.

Ακόμη, τη διαγραφή οφειλών ύδρευσης για άλλα δύο ακίνητα, το ένα στο πρώην Δήμο Πτελεού και το άλλο στον πρώην Δήμο Σούρπης, καθώς αυτά μεταβιβάστηκαν σε άλλους ιδιοκτήτες, ενώ οι χρεώσεις παρέμειναν στα ονόματα των παλιών ιδιοκτητών τους.

Μεταξύ άλλων προς συζήτηση θα έρθει και το αίτημα πολίτη για διαγραφή χρεώσεων ύδρευσης μέχρι το 2015, καθώς στο επίμαχο διάστημα δεν είχε εγκατασταθεί υδρομετρητής με την Υπηρεσία να προτείνει να μη γίνει δεκτή, καθώς η διαγραφή οφειλών νεκροταφείου σε εσφαλμένο υπόχρεο.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου