ΑΛΜΥΡΟΣ

Βαρύ πένθος για την απώλεια γνωστού μικροβιολόγου

βαρύ-πένθος-για-την-απώλεια-γνωστού-μι-324430

Σε ηλικία 62 ετών έφυγε χθες από τη ζωή χτυπημένος από την επάρατη νόσο ο δημοτικός σύμβουλος Αλμυρού και γνωστός μικροβιολόγος Βαγγέλης Γκόβαρης.

Η είδηση του θανάτου του χθες το πρωί βύθισε στο πένθος την οικογένειά του και σκόρπισε ανείπωτη θλίψη στον Αλμυρό αλλά και τον Βόλο, όπου ήταν ιδιαίτερα γνωστός και αγαπητός.

Στην κηδεία του χθες το απόγευμα στη Χλόη, δημιουργήθηκε το αδιαχώρητο. Συγγενείς και φίλοι πλημμύρισαν τον Ιερό Ναό Ανάληψης, προκειμένου να πουν στερνό αντίο και να συμπαρασταθούν στην οικογένειά του.

Ο άτυχος άνδρας εξέπνευσε χθες τις πρώτες πρωινές ώρες στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου, όπου νοσηλευόταν τις δύο τελευταίες μέρες μετά από επιπλοκή που παρουσίασε η υγεία του.

Αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα με την υγεία του και υποβαλλόταν ανά τακτά διαστήματα σε χημειοθεραπείες, καθώς εδώ και ένα χρόνο έδινε άνιση μάχη με την επάρατη νόσο, έχοντας πάντοτε στο πλευρό του την οικογένειά του.

Με αφορμή την είδηση του θανάτου του, το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού εξέδωσε χθες ψήφισμα σε δημόσια έκτακτη συνεδρίαση, με το οποίο εκφράζει τα θερμά συλλυπητήριά του στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Ο Βαγγέλης Γκόβαρης ήταν δημοτικός σύμβουλος Αλμυρού. Κατέβηκε στις δημοτικές εκλογές υποψήφιος με την ομάδα του δημάρχου Αλμυρού, Δημήτρη Εσερίδη, και βγήκε δεύτερος σε ψήφους, καταγράφοντας μεγάλη επιτυχία.

Στα δύο πρώτα χρόνια της δημοτικής αρχής Εσερίδη ήταν γενικός γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμυρού. Ο δήμαρχος Αλμυρού, Δημήτρης Εσερίδης, εξέφρασε την έντονη θλίψη του για την απώλειά του.

«Ήταν ένας καλός φίλος, ένας εξαίρετος δημοτικός σύμβουλος» ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Αλμυρού, τονίζοντας ότι «με την απώλειά του θρηνεί σήμερα όλος ο Αλμυρός».

Ο άτυχος άνδρας διατηρούσε μικροβιολογικό εργαστήριο στον Αλμυρό εδώ και τουλάχιστον είκοσι χρόνια. Τελείωσε τις σπουδές του στην Ιταλία και στη συνέχεια πήρε την ειδικότητά του, εργάστηκε δύο χρόνια στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου και έκτοτε αποφάσισε να ιδιωτεύσει.

Άνοιξε μικροβιολογικό του εργαστήριο στον Αλμυρό αν και είχε καταγωγή από τη Χλόη, και έζησε εκεί με την οικογένειά του. Η πορεία του ήταν επιτυχημένη. Στον Αλμυρό ήταν ιδιαίτερα γνωστός και αγαπητός, φίλος με όλους, όπου αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.

Αγαπητός ήταν και στον Βόλο. Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας, Ευθύμιος Τσάμης, εξέφρασε τη βαθύτατη θλίψη του για την απώλεια και τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένειά. Ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας άλλωστε, εξέδωσε συλλυπητήριο ψήφισμα για την οικογένεια του εκλιπόντος.

Ήταν ιδιαίτερα κοινωνικός, καθώς είχε πολλές κοινωνικές συναναστροφές. Αγαπούσε το δημοτικό τραγούδι και ήταν εξωστρεφής χαρακτήρας και οικογενειάρχης.

Ήταν παντρεμένος με την Αλεξία Σπαθή, με την οποία απέκτησε μία πανέμορφη οικογένεια: έναν γιο που ακολούθησε την πορεία του στο δρόμο της Ιατρικής και μία κόρη που τελείωσε Αγγλική Φιλολογία.

Κανείς χθες δεν μπορούσε να πιστέψει στην απώλειά του, η οποία συνέβη σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα από τη στιγμή που διαγνώστηκε με την επάρατη νόσο. Συγγενείς και φίλοι έσπευδαν να συμπαρασταθούν στην οικογένειά του.

Στην οικογένεια του εκλιπόντος, τα θερμά του συλλυπητήρια εξέφρασε ο βουλευτής Μαγνησίας της Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος, ο οποίος λόγω κοινοβουλευτικών υποχρεώσεων (Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία) δεν μπόρεσε να παραστεί στην εξόδιο ακολουθία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου