ΑΛΜΥΡΟΣ

Μείωση τροφείων σε παιδικούς σταθμούς του Αλμυρού

μείωση-τροφείων-σε-παιδικούς-σταθμού-328897

Κατά 50% αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού

Σε γενναία μείωση των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς του Αλμυρού, προχώρησε με ομόφωνη απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο της περιοχής. Για τη σχολική χρονιά 2017 – 2018, τα τροφεία που θα κληθούν να πληρώσουν οι γονείς θα είναι μειωμένα κατά 50% σε όλες τις κατηγορίες.

Πρόκειται για μια σημαντική πρωτοβουλία του δήμου, στην κατεύθυνση στήριξης των οικογενειών του Αλμυρού, που επίσης μαστίζονται από την οικονομική κρίση.

Σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο, όλα τα νήπια, ανεξαρτήτου εισοδήματος, θα καταβάλλουν το ποσό των 40 ευρώ τον μήνα (συμπεριλαμβάνεται η σίτιση, πρωινό και μεσημεριανό γεύμα, τα είδη ατομικής καθαριότητας των νηπίων καθώς και η θέρμανση του Σταθμού).

Επιπλέον, όταν υπάρχουν αδέλφια (2 παιδιά) οι γονείς θα καταβάλλουν 70 ευρώ και για τα δύο νήπια.

Μέριμνα υπάρχει και για τις τρίτεκνες οικογένειες που θα καταβάλλουν το ποσό των 30 ευρώ τον μήνα για κάθε νήπιο. Αντίστοιχα, οι πολύτεκνες οικογένειες θα καταβάλλουν το ποσό των 20 ευρώ τον μήνα για κάθε νήπιο που είναι γραμμένο στη δύναμη του σταθμού. Απαλλάσσονται από την καταβολή τροφείων γονείς, στους οποίους ο ένας εκ των δύο γονέων έχει αναπηρία 67% ανεξαρτήτου εισοδήματος.

Στις περιπτώσεις που και οι δύο γονείς είναι άνεργοι αποδεδειγμένα με κάρτα ανεργίας σε ισχύ (των οικονομικά αδυνάτων γονέων), η καταβολή συμβολικού ποσού ύψους 10 € το μήνα.

Στις περιπτώσεις κατά τις οποίες οι υπηρεσίες στις οποίες εργάζονται οι γονείς τους χορηγούν χρήματα για τα τροφεία των νηπίων τους, τότε θα καταβάλλεται όλο το ποσό των επιχορηγούμενων τροφείων, ανεξάρτητα με τον αριθμό των νηπίων που είναι γραμμένα στον σταθμό.

Τα τροφεία θα καταβάλλονται από τους γονείς ή τους κηδεμόνες των νηπίων στον σταθμό το πρώτο 15νθήμερο του μήνα.

Όταν όμως δεν καταβάλλονται τροφεία δύο μηνών χωρίς σοβαρή αιτιολογία, θα υπάρχει η δυνατότητα διαγραφής των νηπίων.

Οι γονείς ή οι κηδεμόνες των νηπίων που δεν έχουν καταβάλλει τροφεία του προηγουμένου έτους, θα πρέπει να έχουν προβεί σε οικονομικό διακανονισμό, προκειμένου να είναι δυνατή η φοίτηση των νηπίων στους σταθμούς.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου