ΑΛΜΥΡΟΣ

Κατεδαφίζεται το πυροφυλάκιο Αλμυρού

κατεδαφίζεται-το-πυροφυλάκιο-αλμυρο-335069

Την κατεδάφιση του πυροφυλακίου στη θέση Τσατάλι Αλμυρού ξεκίνησε σήμερα συνεργείο του δήμου. Με απόφαση του Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας, το πυροφυλάκιο κρίθηκε αυθαίρετο και θα κατεδαφιστεί.

Τις εργασίες κατεδάφισης αναλαμβάνει ο Δήμος Αλμυρού. Στην προοπτική κατεδάφισης του κτιρίου αντιδρά η περιβαλλοντική ομάδα Αλμυρού «Εν Δράσει» και ο εκπρόσωπός της Χρήστος Καραζούπης.

Όμως σε ανακοίνωσή του, ο δήμαρχος Αλμυρού, Δημήτρης Εσερίδης, καταφέρεται εναντίον του κ. Καραζούπη, αφήνοντας αιχμές ότι το πυροφυλάκιο λειτουργούσε ως… μεζονέτα.

Απαντώντας στις εναντίον του αιχμές, ο κ. Καραζούπης, επισημαίνει μεταξύ άλλων: «Η ανακατασκευή του πυροφυλακίου στην Όθρυ (ιδιοκτησίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης) δημιουργήθηκε για την καλύτερη λειτουργικότητά του, την πυροπροστασία του βουνού της Όθρυς, την πάταξη της λαθροϋλοτομίας, αλλά και την προστασία των βοτάνων του βουνού, και ολοκληρώθηκε το έτος 2008 καθ’ υπόδειξη, εντολή, συνεννόηση και γνώση όλων των εμπλεκομένων δημοσίων φορέων, με χορηγία ιδιωτικών επιχειρήσεων, με μηδενική επιβάρυνση των Δημοσίων Φορέων.

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου αθώωσε ομόφωνα τον εκπρόσωπο και πρόεδρο της Εθελοντικής Ομάδας Αλμυρού “Εν Δράσει” Καραζούπη Χρήστο, από την κατηγορία της ….”Ανεπίτρεπτης μεταβολής χρήσεως εγκατάστασης εντός δάσους καθ’ υπέρβαση” και ταυτόχρονα απέβαλλε την πολιτική αγωγή του Δήμου Αλμυρού.

Επίσης διαβιβάσθηκε στον συντονιστή αποκεντρωμένης διοίκησης Θεσσαλίας – Στ. Ελλάδας έγγραφο του Δασαρχείου Αλμυρού με το οποίο ζητά την αναστολή της εκτέλεσης της απόφασης καθότι η έκταση δεν είναι δασική».

Ο κ. Καραζούπης αναφέρεται και στην εργασιακή του περιπέτεια: «Το Πειθαρχικό Συμβούλιο Υπαλλήλων ΟΤΑ Α΄ και Β΄ Βαθμού αποφάσισε να επιστραφούν οι αποδοχές που μου παρακρατήθηκαν κατά το χρονικό διάστημα κατά το οποίο έχω τεθεί σε αργία… (κάνοντας βόλτες με το ποδήλατό μου γύρω στη πλατεία) όπως λέει ο κύριος Δήμαρχος, μη σεβόμενος τις αποφάσεις των δικαστηρίων, βάζοντας τους δημότες να πληρώνουν τη μανία καταδίωξης του δημάρχου (η μη απόδοση μισθών μετά από απόφαση δικαστηρίου σε εργαζόμενους, είναι ποινικό αδίκημα)».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου