ΑΛΜΥΡΟΣ

Χιλιάδες επισκέπτες στο παζάρι Αλμυρού

χιλιάδες-επισκέπτες-στο-παζάρι-αλμυρ-337905

Χιλιάδες επισκέπτες από ολόκληρη τη Θεσσαλία κατακλύζουν και φέτος το παζάρι του Αλμυρού, το μεγαλύτερο που λειτουργεί παραδοσιακά επί σειρά ετών στη Θεσσαλία και αποτελεί θεσμό για τα τοπικά δρώμενα.

Περισσότεροι από 500 έμποροι συμμετέχουν στο παζάρι του Αλμυρού, έχοντας στήσει πάγκους με τα είδη τους, ενώ λειτουργεί τμήμα διασκέδασης με πλούσια παιχνίδια, αλλά και τμήμα εστίασης με ταβέρνες.

Η ροή των επισκεπτών είναι μεγάλη, από το πρωί έως αργά το βράδυ. Οι επισκέπτες της εμποροπανήγυρης έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν ανάμεσα από τους δεκάδες πάγκους με κάθε λογής πράγματα, κάνοντας τις αγορές τους για τους ίδιους και τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Ως πόλος έλξης λειτουργεί και το τμήμα διασκέδασης, όπου έχει στηθεί μεγάλο λούνα παρκ για μικρούς και μεγάλους, ενώ στο τμήμα της εστίασης οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν διάλλειμα ανάμεσα στις αγορές και τα παιχνίδια, απολαμβάνοντας παραδοσιακά ψητά.

Καθημερινά χιλιάδες επισκέπτες κατακλύζουν το χώρο από κάθε γωνιά της Θεσσαλίας, είναι όμως φειδωλοί στις αγορές τους.

Το παζάρι θα διαρκέσει μία εβδομάδα έως και την ερχόμενη Τετάρτη 30 Αυγούστου και σύμφωνα με το Δήμαρχο Αλμυρού, Δημήτρη Εσερίδη, η διοργάνωση της παραδοσιακής εμποροπανήγυρης αναμένεται να τονώσει τα δημοτικά ταμεία με έσοδα της τάξης των 230.000 έως 250.000 ευρώ.

Ο Δήμος Αλμυρού, έχει ελέγξει και έχει διασφαλίσει, προκειμένου οι συμμετέχοντες στο παζάρι να έχουν τις απαιτούμενες από το νόμο άδειες. Ωστόσο, γίνονται και έλεγχοι από μικτά κλιμάκια του Δήμου, της Αστυνομίας και της Περιφέρειας Θεσσαλίας, για τη διασφάλιση της νομιμότητας λειτουργίας του παζαριού. Ηδη προ ημερών συνελήφθη έμπορος που δραστηριοποιούνταν παράνομα και κατασχέθηκαν 1.500 ζευγάρια παπούτσια τα οποία καταστράφηκαν.

Για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών της εμποροπανήγυρης έχει εξασφαλιστεί χώρος για τη στάθμευση αυτοκινήτων, ενώ έχουν τοποθετηθεί και χημικές τουαλέτες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου